Witam wszystkich. Pojawił mi się dziwny błąd i nie wiem co go spowodowało. Zauważyłem, że między Danią a Niemcami tam gdzie powinna być woda, jest ląd i są kwadratowe brzegi gdzie częściowo tylko jest woda - no ewidentna bzdura po prostu na całym obszarze. Nawet zrobiłem screenshota ale musiałem go przez pomyłkę skasować bo nie mogę znaleźć. Nie wiem, który dodatek spowodował ten błąd i jak go usunąć. Podejrzewam My Traffic X bo on jakoś dziwnie modyfikuje scenerie ale teraz już do tego pewnie nie dojdę. Po odinstalowaniu kolejnych dodatków i naprawieniu instalacji z płyt instalacyjnych FS-a problem wciąż nie znikał dlatego stwierdziłem, że chyba jedynym wyjściem będzie reinstalacja wszystkiego i własnie to robię.
Ponadto zauważyłem też błąd w scenerii Kobenhavn Kastrup (EKCH) polegający na tym, że po pasie startowym i prostopadle przez lotnisko jeżdżą mi samochody będące road traffic a samoloty przy bramkach stoją jakoś krzywo, jakby uskok był do przodu. Tego nie zauważyłem przed instalacją My Traffic więc prawdopodobnie to musi ten dodatek powodować.
Miałem pytać sie o radę jak to usunąć ale wczoraj moje konto było nieaktywne więc zdecydowałem się na deinstalację a dziś to właściwie już tylko zwierzam się z problemu. Ale mam takie pytanko czy komuś też coś podobnego sie zdarzyło? I czy mieliście problem ze sceneriami przy dodatku My Traffic X?
mirage9 pisze:A czy masz zainstalowanego UTX (ultimate terrain europe)?
Tak, tzn miałem.
Dodatki, które uważam jako standard, bez których nie gram i zawsze mam je zainstalowane to:
FSX Acceleration Pack
FS GLOBAL 2008 + SP1 do niego
ASX
X-graphics
Ultimate Traffic X oraz My Traffic X (oba mi działają z pewnymi błędami więc musza się uzupełniać, żeby mieć kompletny traffic)
UTX właśnie
Scenery Tech Landclass na wszystkie kontynenty
Oczywiście mam jeszcze mnóstwo innych ale te są najważniejsze.
No to pewnie jak zainstalujesz znow fsx i utx to bedzie to samo.Zainstaluj i sprawdz.Potem wejdz do scenerii i odznacz "UTX exclusion for default scenery" i po sprawie.
Co do tych scenerii, to może My Traffic X instaluje jakieś własne afcady lotnisk, przez co robi się bałagan ? Tak mam w Traffic X od Just Flight, ale tam po prostu odinstalowałem te lotniska w bibliotece scenerii i było po sprawie.
A nie masz czasami czegoś z serii Full Terrain X ? Tego dodatku, który upiększa Australię. On robi bałagan w scenerii Europy przy zainstalowanym UTX Euro. Musisz FTX wyłączyć, deaktywować, a następnie z menu start odpalić UTX Europe, a następnie zamknąć jego konfigurator. To ponoć działa (nie sprawdzałem, bo nie mam FTX), ale jedna osoba miała podobny problem i tak sobie z nim poradziła.