[FS2004] Wyświetlanie parametrów lotu

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLL

[FS2004] Wyświetlanie parametrów lotu

Post autor: pawjer »

Hej,

Czy istnieje jakiś programik (może via FSUIPC) który wyświetlałby tekstowo więcej parametrów lotu niż dostaję przy kombinacji SHIFT+Z?

Chodzi mi o ustawienie trymerów jak i np. też dokładniejsze wskazanie prędkości pionowej. Oczywiście może być więcej.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

A zerknij na takie coś. Co prawda płatne ale może Ci przypasuje.
http://www.remotefms.com/features
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain

konraf pisze:A zerknij na takie coś. Co prawda płatne ale może Ci przypasuje.
http://www.remotefms.com/features
Nawet fajne ale niestety pod FSX a ja mam FS2004 i nie chcę się z nim rozstawać.

Myślałem że znajdzie się jakiś darmowy programik...
Awatar użytkownika
hroom
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: hroom »

pawjer pisze: Nawet fajne ale niestety pod FSX a ja mam FS2004 i nie chcę się z nim rozstawać.
Myślałem że znajdzie się jakiś darmowy programik...
FS2004 support coming soon :)
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Czy istnieje jakiś programik (może via FSUIPC) który wyświetlałby tekstowo więcej parametrów lotu niż dostaję przy kombinacji SHIFT+Z?
FSInterrogate - wyciąga praktycznie wszystkie dane i wyświetla je w postaci eleganckiej listy.
pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain

PZL Belfegor pisze: FSInterrogate - wyciąga praktycznie wszystkie dane i wyświetla je w postaci eleganckiej listy.
Hmm, ale to narzędzie SDK :) więc podczas lotu dość trudno z niego korzystać. Chodzi mi zdecydowanie o ten sam charakter wyświetlania co po wciśnięciu shift+z.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

No to w takim razie FSLCD - korzystanie podczas lotu bardzo łatwe, bo dane pojawiają się na zewnętrznym ekraniku LCD (oczywiście, jeśli nie masz takiego wyświetlacza to te same dane możesz wyświetlić na monitorze, choć w tym wypadku używanie będzie tak samo niewygodne jak FSInterrogate) ;) Zaletą jest prosta konfiguracja a także możliwość wyświetlenia właściwie wszystkiego, o czym informuje FSUIPC.
Informacji wyświetlanych na czerwonym pasku raczej nie da się uzupełnić, tak więc jeśli chciałbyś mieć dodatkowe dane pokazywane w samym FSie, musiałbyś chyba rozejrzeć się za jakimś gaugesem - jednak wtedy trzeba by go dodać do wszystkich samolotów, jakimi latasz.
ODPOWIEDZ