Zmiana widoku w VC na miejscie F/O

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
zonky12
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Zmiana widoku w VC na miejscie F/O

Post autor: zonky12 »

Mam pytanie
Czy można zmienić coś w pliku aircraft.cfg tak żeby widok z VC był z miejsca FO?
Proszę o pomoc.

[Nie podałeś nawet wersji FSa, może by wypadało? No i nazwa tematu też zostawiała sporo do życzenia - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez zonky12, łącznie zmieniany 2 razy.
Łukasz
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Łukasz »

A nie możesz po prostu przesunąć kamery na miejsce F/O? Poza tym, zazwyczaj w VC masz możliwość wybrania, czy chcesz siedzieć na CPT, czy F/O. Nie wiem, jak to wygląda w FS9, mógłbyś chociaż to napisać.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Poza tym, zazwyczaj w VC masz możliwość wybrania, czy chcesz siedzieć na CPT, czy F/O
W gołym FS9 nie ma takiego wyboru.
Czy można zmienić coś w pliku aircraft.cfg tak żeby widok z VC był z miejsca FO?
Tak, poeksperymentuj z sekcją [eyepoint] albo kombinacjami shift/ctrl+enter/backspace.
Awatar użytkownika
zonky12
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: zonky12 »

Dzięki, zaraz będę działał.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez zonky12, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Inna metoda, to Active Camera albo F1View, przeniesienie się na fotel F/O i zapisanie widoku w VC. O ile dobrze pamiętam, to Ctrl+Shift+1...9 zapisują, a Ctrl+1...9 przywołują widok.
A następnym razem taki post z nic nie mówiącym tytułem i bez szczegółów wyląduje w koszu.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
ODPOWIEDZ