[FSX] Preview DirectX 10

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Hancer
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EGPH

[FSX] Preview DirectX 10

Post autor: Hancer »

Właśnie zauważyłem że po włączeniu tej opcji, niektóre samoloty pozbywają się malowania.
Nie dotyczy to deflautowych samolotów. Nawet te co maja instalator przeznaczony do fsx, staja się białe. Oczywiście bez Preview DirectX 10, wszystko wraca do normy.
C2D-3.4MHz, GF260GTS, 4Mb Ram, Windows 7
lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

Dlatego, że używasz port-overów - samolotów wykonanych narzędziami FS9. One nie wyświetlają się prawidłowo w dx10. A że mają instalator do FSX... Najgorsze, że część paywarów też tak ma. Pisze, że do FSX, a dostajesz samolot skompilowany toolsami dziewiątki. Freeware to jeszcze zrozumiem (95% addonów na Simviation to takie porty), ale payware to już oszukiwanie klienta wg mnie.

Jak chcesz dowiedzieć się jak rozpoznać maszyny natywne od portów, to zerknij na mój tekścik na forum szturmowika: http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php?topic=10415.0
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Awatar użytkownika
Hancer
Cadet
Cadet

Dzięki, to tłumaczy wszystko. Szukam samolotu pasującego do mnie. Na razie latam Bombardier_Lear45, zanim wskoczę na głębszą wodę, muszę potrenować jeszcze lądowania.
Dlatego szukam czegoś mniejszego, z silnikiem odrzutowym i dobrą awioniką.
lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

To ja Ci polecam fajną freewarową Cessnę Citation X. Model pracuje bezbłędnie w dx10 i nie jest zbyt obciążający. Możesz go pobrać na Simviation (na głównej stronie jest nawet ogłoszenie o samolociku)
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Awatar użytkownika
Hancer
Cadet
Cadet

Dzięki, właśnie zdoiłem sobie ten model. A ta panienka to coś pomaga ?. Fajny bajer.
Czy da się wstawić podawanie wysokości przy lądowaniu ?, gdzieś to było opisywane.
Tylko jakoś nie skumałem.
Ostatnio zmieniony śr 10 cze, 2009 22:04 przez Hancer, łącznie zmieniany 1 raz.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

A jak wczytać te tekstury "texture.ifarn", były na tej samej stronie.
Do tego malowania dołączono instrukcję instalacji, a repainty do FSX instaluje się tak samo jak do FS9 - poszukaj.
Czy da się wstawić podawanie wysokości przy lądowaniu ?, gdzieś to było opisywane.
Hasło: GPWS.
Awatar użytkownika
Hancer
Cadet
Cadet

Właśnie skumałem, że trzeba czytać manuale.
No i te podawanie wysokości, czytałem ale za bardzo nie kumam. viewtopic.php?t=3295&postdays=0&postord ... s&start=30. Może jakiś prosty a skuteczny sposób istnieje ?
ODPOWIEDZ