Właśnie zauważyłem że po włączeniu tej opcji, niektóre samoloty pozbywają się malowania.
Nie dotyczy to deflautowych samolotów. Nawet te co maja instalator przeznaczony do fsx, staja się białe. Oczywiście bez Preview DirectX 10, wszystko wraca do normy.
[FSX] Preview DirectX 10
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FSX] Preview DirectX 10
C2D-3.4MHz, GF260GTS, 4Mb Ram, Windows 7
Dlatego, że używasz port-overów - samolotów wykonanych narzędziami FS9. One nie wyświetlają się prawidłowo w dx10. A że mają instalator do FSX... Najgorsze, że część paywarów też tak ma. Pisze, że do FSX, a dostajesz samolot skompilowany toolsami dziewiątki. Freeware to jeszcze zrozumiem (95% addonów na Simviation to takie porty), ale payware to już oszukiwanie klienta wg mnie.
Jak chcesz dowiedzieć się jak rozpoznać maszyny natywne od portów, to zerknij na mój tekścik na forum szturmowika: http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php?topic=10415.0
Jak chcesz dowiedzieć się jak rozpoznać maszyny natywne od portów, to zerknij na mój tekścik na forum szturmowika: http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php?topic=10415.0
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Łukasz Kubacki
Dzięki, właśnie zdoiłem sobie ten model. A ta panienka to coś pomaga ?. Fajny bajer.
Czy da się wstawić podawanie wysokości przy lądowaniu ?, gdzieś to było opisywane.
Tylko jakoś nie skumałem.
Czy da się wstawić podawanie wysokości przy lądowaniu ?, gdzieś to było opisywane.
Tylko jakoś nie skumałem.
Ostatnio zmieniony śr 10 cze, 2009 22:04 przez Hancer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Właśnie skumałem, że trzeba czytać manuale.
No i te podawanie wysokości, czytałem ale za bardzo nie kumam. viewtopic.php?t=3295&postdays=0&postord ... s&start=30. Może jakiś prosty a skuteczny sposób istnieje ?
No i te podawanie wysokości, czytałem ale za bardzo nie kumam. viewtopic.php?t=3295&postdays=0&postord ... s&start=30. Może jakiś prosty a skuteczny sposób istnieje ?