Program dodający budynki w FS2004

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Adam73
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: POZnan*

Program dodający budynki w FS2004

Post autor: Adam73 »

Witam Serdecznie,
Czy istnieje jakiś dodatek, który dodaje do fs-a budynki. Chodzi mi oto, żeby zagęścić budynkami miasta. Dodam , że wszystkie suwaki w fs-e mam na maxa w prawo, ale miasta i tak wyglądają trochę jak pustyna. Szukałem w google i znalazłem tylko 1 link: http://vfraddons.co.uk/ukautogen_view.php ale on dotyczy tylko Wielkiej Brytanii. dziękuje i Pozdrawiam
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
radziomix
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: radziomix »

Cześć z tej strony http://vacc.fi/downloads/sceneries/ należy ściągnac plik o nazwie FinnBuildings 2004 dodaje on budynki na całym świecie ( świetnie wygląda) i na dodatek jest to za darmo, wystarczy tylko dobrze zainstalować.
Pozdrawiam.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Dodatek zmieni tekstury budynków, nie zwiększy ich ilości. Można zwiększyć wartość linijki dotyczącej autogenu w fs9.cfg, lecz to działa chyba tylko na drzewa.
Awatar użytkownika
Adam73
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: POZnan*

Post autor: Adam73 »

Fakt, dodatek zmienił tylko domyślne textury budynków, ale jest warty polecenia bo wygląd miast jednak trochę się zmienił. Pozdrawiam :D
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
radziomix
Cadet
Cadet

Mi ten dodatek dodał mnóstwo domów na całym świecie, też byłem zdziwiony bo myślałem że działą tylko w Norwegii.
Awatar użytkownika
Major
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kielce / Dęblin

Post autor: Major »

radziomix pisze:... że działą tylko w Norwegii.
Chyba w Finlandii :D

Jedynie podmienił tekstury... Nie zauważyłem wzrostu liczby budynków...
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Mi ten dodatek dodał mnóstwo domów na całym świecie
Autosugestia. Paczka zawiera tekstury, niemożliwy jest jakikolwiek wpływ na ilość budynków.
radziomix
Cadet
Cadet

Ja to ściagnałem i zainstalowałem i mam pełno budynków na całym świecie. Dodała mi sie nawet skocznia narciarska w EFRO. I pełno bloków i kościołów i przeróznych domków na całym świecie. Moge zrobic fote. " Tak w Finlandii"
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Jak chcesz to rób, na pewno kogoś przekonasz, że tekstury dodają modele w FSie... myślę, że możesz też posłać maila autorowi - na pewno będzie zaskoczonym takim działaniem swojego dodatku :lol:
FinnBuildings 2004 is a complete replacement package for MS Flight Simulator's autogen building textures.
The models of the autogen buildings can not be changed, they are hard-coded somewhere inside FS2004. You have to bare with that, although several of the model types available in FS2004 dos not match with the looks of their real-life counterparts in Finnish cities.
tomi5
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Krotoszyn

Post autor: tomi5 »

Witam :-)

Czy jest jakiś program albo metoda żeby zwiększyć ilość i różnorodność budynków w fs9?

Pozdrawiam
i5 9600 KF , MSI MPG Z 390 GAMING PRO CARBON, 32 GB RAM G-SKILL, SAPPHIRE RX 580 8 GB SE, SSD SAMSUNG 850 PRO, WIN 10 PRO 64 bit
ODPOWIEDZ