[FS2004] EPZG i NDB

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLL

[FS2004] EPZG i NDB

Post autor: pawjer »

Hej,

W FS 2004 na EPZG nie widze NDB o częstotliwości 390 które widnieje na mapach podejścia (w ogóle nie ma podejścia NDB dla tego lotniska w FS). Domyślam się że to po prostu nieaktualne dane w FS. Czy jest coś (AFCAD?) poza niedokończonym przez "Project Lodz" projektem EPZG? Czy może zakasać rękawy i zrobić kilka poprawek w AFCADzie?

Być może w dodatku Aerodromes of Poland jest aktualizacja EPZG ale ten dodatek może zrobić dużą sieczkę w sceneriach więc nie biorę go pod uwagę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Ściągnij sobie AFCAD (program), z AIPa będziesz miał współrzędne, to bez problemu dodasz NDB.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain

RzEmYk pisze:Ściągnij sobie AFCAD (program), z AIPa będziesz miał współrzędne, to bez problemu dodasz NDB.
Ok, zdecydowanie tak zrobię. Po prostu myślałem że gdzieś, ktoś, kiedyś już to zrobił. Jak "ulepszę" EPZG to się podzielę plikiem ;)
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: wibwk »

RzEmYk pisze:Ściągnij sobie AFCAD (program), z AIPa będziesz miał współrzędne, to bez problemu dodasz NDB.
W zasadzie jeśli tylko według danych z AIP (rzeczywistych) to w FS'ie na pewno NDB nie będzie tam gdzie należy względem pasa, trzeba pokombinować trochę samemu.
pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain

wibwk pisze:W zasadzie jeśli tylko według danych z AIP (rzeczywistych) to w FS'ie na pewno NDB nie będzie tam gdzie należy względem pasa, trzeba pokombinować trochę samemu.
Wklepałem bezpośrednio z AIP i wyszło idealnie tam gdzie być powinno, tzn. porównałem AIP i AFCAD.

Pokombinuję, przetestuję i się podzielę :)
ODPOWIEDZ