Za duży pitch podczas lotu

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

maciejgodyn
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kraków

Za duży pitch podczas lotu

Post autor: maciejgodyn »

Mam problem z niektórymi samolotami do FS2004 (np. Wilco A320 lub 747 od Opensky), otóż podczas lotu na pułapie przelotowym tj np 36000ft z prędkością max 0.82 macha samolot leci z nosem zadartym do góry, z kabiny nie widac w ogóle horyzontu, pitch dochodzi do kilku stopni i wygląda to bardzo nienaturalnie. Manipulacja ładunkiem (CoG) nic nie pomaga. Nie moge znaleśc rozwiazania w necie... prosze po pomoc was drodzy forumowicze...

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr 26 sie, 2009 19:03 przez maciejgodyn, łącznie zmieniany 1 raz.
"Staraj się aby liczbą startów równała się liczbie lądowań"
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Nie przekraczasz MTOW, nie lecisz za ciężką maszyną za wysoko?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
maciejgodyn
Cadet
Cadet

Nic z tych rzeczy, co prawda paxy i cargo na full a czasami nawet i cargo nie do pełna, a paliwo np tylko 50% w prawym i lewym wg FSpassangera CoG ustawione w granicach więc nie wiem co jest nie tak.. słyszałem o ustawieniach w pliku aircraft.cfg ale podobno nie wiele to pomagało albo psuło co innego :P
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

A czy przed ładowaniem pax i cargo w FSPass opróżniałeś payload? Pewnie do wstępnie załadowanego samolotu doładowujesz dodatkowe obciążenie...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
maciejgodyn
Cadet
Cadet

Zmiana wskaznika curise_lift_scalar na 2 pomogla ale za to samolot lata strasznie nie naturalnie utrzymuje wysokosc przy 100kt :D Co robic??
st1322
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: ELLX

Post autor: st1322 »

Nadal latasz za wysoko. Ja tak mam zawsze jak przesadze z wysokoscia. Zrob maly test. Zapakuj samolot do pelna i wybierz maksymalnie dluga trase. Zobaczysz, ze z czasem jak spali sie paliwo pitch bedzie mniejszy.

Krotko: lataj nizej. Zamiast 380, polec na 310.
maciejgodyn
Cadet
Cadet

Pomogło małżeństwo iFDG z Wilco :) Ale spróbuje jeszcze tak jak mówisz faktycznie dla A320 35k to maks dzięki za pomoc wszystkim
ODPOWIEDZ