Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.
shaman pisze:Mam pytanie, czy powstało jakieś malowanie do CS C-130E Polskich sił powietrznych? Szukałem na Avsim i googlach, ale może przeoczyłem.
Niestety nie ma jeszcze polskiego malowania. Pisałem w tej sprawie do dwóch "nadwornych malarzy" CS (Dave Sweetman i Nath Phillips) ale bez jakiejkolwiek odpowiedzi,a robią nawet fikcyjne malowania (Niemcy,Rosja).
A więc prośba do Was. Może ktoś zrobi to malowanie!!! Materiału w necie nie brakuje.
pzdr
bober
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Bober, łącznie zmieniany 1 raz.
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
brakuje mi fotki 'z góry'
Na górnym poszyciu skrzydeł są jakieś oznaczenia? Szachownica?
Czy tylko od spodu?
zajawka:
śmigiełka do poprawki, ale znawcy niech sie wypowiedzą odnośnie koloru
przypomknę że zastosowałem 556684 po prostu taki pobrałem pipetką z dostepnych fotek
On na zdjęciach(linki powyżej) też mi się kojarzy z "kartonem",
dopiero "na żywo" wszystkie wątpliwości znikają
Co do koloru to co zdjęcie,to inne światło więc ciężko wypośrodkować,ale myślę że jest ok.
Jak ktoś chciałby przetestować malowanie1501 14 pułku to proszę bardzo: http://polandcargo.pl/download/rep/paf00RJ.zip
Instalacja normalna jak każde malowanko C130. Paczuszkę należy rozpakować do katalogu \FS9 Main Folder\Captain_Sim\130\variants\1501PAF i zainstalować poprzez moduł ACE.
Fajnie.
Przeglądałem jeszcze raz dostępne zdjęcia w necie. Wydaje mi się że jednak ten niebieski powinien być nieco ciemniejszy,wpadający w szary.
Może jacyś "artyści malarze" się wypowiedzą?
Poza tym świetnie,DZIĘKI!
bober
Witam serdecznie
Postanowiłem stworzyć swoje polskie malowanie do Herkulesa od CaptainSim. Przepraszam ale wersja 'nokera' nie przypadła mi do gustu. Malowanko jest do wersji Legendary C-130 tak więc do FS2004. Zachęcam do testowania, i zgłaszania błędów które oczywiście poprawie w miarę możliwości .
Link: http://www.speedyshare.com/files/269808 ... exture.rar
Plik rozpakowujemy (np. programem WinRAR) do ....\Flight Simulator 9\Captain_Sim\130\variants\
Następnie dodajemy malowanko przez ACE (Aircraft Configuration Utility). Zakładka ADD NEW -> Przycisk SELECT VARIATION -> Klikamy C-130 PAF Texture -> Potwierdzamy OK
To wszystko Malowanie zainstalowane. Całość jest tylko i wyłącznie mojego autorstwa, dlatego proszę o nie kopiowanie malowania bez mojej zgody.
Screeny:
Dla porównania prawdziwy C-130E (kolor, szachownice):