Witam,
To mój pierwszy post na tym forum, choć śledze je od pewnego czasu. Niedawno zacząłem swoją przygode z FSX. Postanowiłem zacząć "prawdziwe latanie" i potrzebuje troche pomocy. Czytałem że najlepiej zaczynać na czymś małym jak cessna, więc mam taką prośbe. Czy mógłby mi ktoś udostępnić jakiś manual do cessny 172 najlepiej w języku polskim, choć i angielskim nie pogardze.
I jeśli już ten temat gdzieś był wałkowany na forum to sorki ale nie mogłem znaleźć.
Pozdr,
Ostatnio zmieniony śr 25 lis, 2009 13:55 przez ncwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak na dzień dobry, to proponuję manual do FSa po polsku. Z niego można sporo wyczytać.
Co do manuala do Cessny, to po polsku będzie ciężko.
Jest dobry manual do darmowej Cessny 150.
Dzięki wielkie za zainteresowanie. Już zabieram sie za lekture.
Mam jeszcze jedno pytanko czy lepsza na początek jest ta cessna 150 , może defaultowa 172 z FSX
Defaultowa Cessna 172 jest lepsza, bo w FS masz lekcje pilotażu na tej maszynie, a poza tym Szkoła Pilotażu Podstawowego Roda Machado też o niej mówi. Sam uczę się na tej maszynie. Pozwala nauczyć się prawie wszystkich procedur ( z wyjątkiem lotów w strefie RVSM, bo to za wysoko dla niej). Cessna 152 nie ma niektórych części wyposażenia, a zachowuje się w powietrzu niemal tak samo jak 172.