Real Environment Xtreme v.2
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Real Environment Xtreme v.2
Wyszedł właśnie REX 2.0. Piszą, że obłędnie fajne i że HD enabled i w ogóle superhiper. Ciekawe, jak ten cały kombajn działa z tym FSXem pod kątem wydajności...
Gdzieś tam na ich stronie jest też napisane, że planują wkrótce wypuścić wersję pod FS9.
http://www.realenvironmentxtreme.com
Gdzieś tam na ich stronie jest też napisane, że planują wkrótce wypuścić wersję pod FS9.
http://www.realenvironmentxtreme.com
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Testuje od tygodnia
ma swoje plusy i minusy, jednak plusy nie przeslaniaja minusow
co by nie mowic, najbardziej zaawansowany dodatek typu "otoczenie".
co by nie mowic, najbardziej zaawansowany dodatek typu "otoczenie".
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez st1322, łącznie zmieniany 1 raz.
Ludzie z ekipy REXa cichaczem robią niezły bajer:
http://realenvironmentxtreme.com/forum/ ... pic=4769.0
http://realenvironmentxtreme.com/forum/ ... pic=4769.0
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Jak należy rozumieć odnośnik http://www.realenvironmentxtreme.com/fs9features.html na stronie REX-a? To w końcu już działa pod FS9 czy nie, bo się pogubiłem...
Nie.

Tym Coming Soon się nie sugeruj, już od pół roku jest to soonhttp://www.flightsimstore.com/product_info.php?currency=USD&products_id=809 pisze:Compatibility: FSX (SP1, SP2, Acceleration, FS9 Version Coming Soon!)
-
PatrykBielan
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPWA
Mam ten dodatek w najnowszej wersji pod FSX, niedawno wyszedł update do tego,
robi wrażenie, Fsx bez tego dodatku sporo traci.
robi wrażenie, Fsx bez tego dodatku sporo traci.
www.zaq-design.pl
Polskie dodatki do FSX i Prepar3D.
REX 2 wygląda atrakcyjnie bo w jednym programie są tekstury i generator pogodowy za przystępna cenę 40 dolców. Nie wiem jednak czy jakość grafiki generowana przez REX-a porównać można do kombinacji ASX+XG, ASA+XG, ASX/ASA+FEX oraz XG i FEX z defaultowym generatorem pogody czy tez ASX/ASA z defaultową grafiką FSX. W każdym razie produkty firmy HiFi są sporo droższe.
Zbliżamy się wielkimi krokami do premiery REX 2 pod FS9.
Prezentacja interfejsu
Prezentacja interfejsu
Dzisiaj kupiłem ściągnąłem i testowałem chwile.Chmury są poprostu niesamowite ! Efekty wody dużo ciekawsze niż te z Acceleration i wiele wariantów wody,chmur,textur lotniskowych do wyboru,to tak po krótce.Zauważyłem również ,że FSX został znacznie odciążony i niedość ,że pogoda wygląda znakomicie to jeszcze mam kilka ładnych fpsów więcej, textury na ziemi również ładniej się "doczytują" i lot jest dużo bardziej satysfakcjonujący, poprostu wszystko wygląda znacznie ładniej.Gorąco polecam !
-
PatrykBielan
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPWA
Mam ten dodatek, poprostu rewelacja, FSX odmienia sie po tym nie do poznania,
ogromny wybór najróżniejszych tematów pogodowych które sprawiają momentami
wrażenie w pełni realnych, dla mnie to jeden z podstawowych dodatków
ogromny wybór najróżniejszych tematów pogodowych które sprawiają momentami
wrażenie w pełni realnych, dla mnie to jeden z podstawowych dodatków
www.zaq-design.pl
Z tego co zrozumiałem czytając info na avsim ,właśnie został wydany REX dla fs9
http://www.realenvironmentxtreme.com/
http://www.realenvironmentxtreme.com/
Można już kupić m.in. tu: http://www.flightsimstore.com/product_i ... ts_id=1131
Cena 38$ nawet zachęcająca, a REX pod Fs9 robi ogromne wrażenie
Cena 38$ nawet zachęcająca, a REX pod Fs9 robi ogromne wrażenie
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
Nie wiem jak innym, ale mi silnik pogodowy się nie podoba kompletnie... Jakieś problemy z czytaniem metarów, nie ma możliwości automatycznego udpate'u pogody jeżeli nie wyleci się z zdefiniowanego w ustawieniach okręgu [sic!], czasami mi się pogoda nie ładuje do FS (?). Ale żeby nie było że jest całkowicie źle, to co innego tekstury; chmury przepiękne!
U mnie wprost fenomenalne efekty daje połączenie AS + REX! Ja się cały czas napatrzeć nie mogę!
U mnie wprost fenomenalne efekty daje połączenie AS + REX! Ja się cały czas napatrzeć nie mogę!
Na FlightSim Store , płatności : Credit Card. Bank Transfer Payment,PayPal,Paymate.Płaci się w dolarach AUD.luko pisze:Domyślam się, że w żadnym polskim sklepie tego nie dostanę. Jakie (najtańsze) sklepy zagraniczne polecacie? Nigdy nie kupowałem nic z takiego sklepu.. jakie są tam formy płatności?
-
malomowny18
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPWR
-
malomowny18
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPWR
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
filipsabatowicz
- Cadet

- Skąd jesteś: EPBY/LOWW
rex
Wlasnie ogladalem temat REX. Wyglada imponujaco. Pytanie moje dotyczy roznicy miedzy REX a REX 2. Prosze o szybka odp. Dzieki.
Po Waszych namowach kupilem tydzien temu REX'a i ... jestem po prostu zachwycony. Wszystko tak jak na fotkach, ktorych dziesiatki ogladnalem przed zakupem.
Natomiast mam takie pytania:
1. Jak dlugo laduja wam sie tekstury podczas podmiany? U mnie to chyba z 3-5 min trwa.
2. Czy jest sens (majac na wzgledzie czas trwania) podmieniac je za kazdym razem gdy zmieniam plan lotu? Chodzi o to, ze wpisujac dane skad dokad chce leciec uzyskuje sie informacje o pogodzie. I pytanie moje jest takie czy REX zmienia cos w teksturach biorac te dane pod uwage czy tez nie?
Natomiast mam takie pytania:
1. Jak dlugo laduja wam sie tekstury podczas podmiany? U mnie to chyba z 3-5 min trwa.
2. Czy jest sens (majac na wzgledzie czas trwania) podmieniac je za kazdym razem gdy zmieniam plan lotu? Chodzi o to, ze wpisujac dane skad dokad chce leciec uzyskuje sie informacje o pogodzie. I pytanie moje jest takie czy REX zmienia cos w teksturach biorac te dane pod uwage czy tez nie?
No to trzeba bedzie napisac na forum REX'a aby zaimplementowali cos takiego jak index plikow jakie zostaly zmienione.Kasztan pisze:No niestety ładowanie teksturek zajmuje chwilkę.
Chodzi o to, ze zmieniajac tekstury REX wiedzialby jakie zostaly zmienione i jesli nastepnym razem znow chce cos zmienic, REX powinien sprawdzic roznice pomiedzy aktualnym zestawem a tym co ma byc wgrany i zeby podmienil tylko to co sie zmienilo.
Mysle, ze to znacznie przyspieszyloby ladowanie
-
PZL Belfegor
- Moderator

Witam serdecznie,
pytanie dotyczące REX'owych chmurek (ver.2) pod FSX:
Jak jest dużo chmur, występuje u mnie taki efekt, że bliższe chmury są jakby nieco przeźroczyste i widzę w całości chmury, które są za tymi pierwszymi. Widać to głównie w powietrzu, gdy jestem blisko tych chmur.
Dodam, że mam dodatkowo ASE, a moja karta to ATI HD 4870 512.
Jest na to jakiś sposób?
Pozdr.
Łukasz
pytanie dotyczące REX'owych chmurek (ver.2) pod FSX:
Jak jest dużo chmur, występuje u mnie taki efekt, że bliższe chmury są jakby nieco przeźroczyste i widzę w całości chmury, które są za tymi pierwszymi. Widać to głównie w powietrzu, gdy jestem blisko tych chmur.
Dodam, że mam dodatkowo ASE, a moja karta to ATI HD 4870 512.
Jest na to jakiś sposób?
Pozdr.
Łukasz
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
Kurcze, a ja mam taki dość wkurzający problem związany z albo z aktualizacją pogody w czasie rzeczywistym (a jeśli tak to chyba dotyczy wszystkich enginów pogodowych włącznie z defaultowym) albo z J41 od PMDG - stad nie wiem czy moje pytanie jest w dobrym miejscu.
A mianowicie lecę sobie spokojnie na granicy maksymalnej prędkości przelotowej i nagle dostaję ostrego kopa, przyspiesza mi nagle o 20-30kts właśnie w momencie ładowania pogody (zakładam, ze zmienia się kierunek i siła wiatru) i po "japkach" - samolot przeciążony :/
Czy tez tak macie i czy trzeba z tym żyć, bez wyłączania aktualizowania pogody real time i z włączonymi przeciążeniami (bo jak bez nich latać)?
A mianowicie lecę sobie spokojnie na granicy maksymalnej prędkości przelotowej i nagle dostaję ostrego kopa, przyspiesza mi nagle o 20-30kts właśnie w momencie ładowania pogody (zakładam, ze zmienia się kierunek i siła wiatru) i po "japkach" - samolot przeciążony :/
Czy tez tak macie i czy trzeba z tym żyć, bez wyłączania aktualizowania pogody real time i z włączonymi przeciążeniami (bo jak bez nich latać)?
Hasło do szukajek: "wind smooth" albo "wygładzanie wiatru".
Ja osobiście korzystam z płatnego FSUIPC.
Ja osobiście korzystam z płatnego FSUIPC.
- REALcarlsberg
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: MORĄG