Screenshot
-
Mateusz
Screenshot
Jak się robi screenshota ponieważ próbuję i nic mi nie wychodzi proszę pomożcie.
Screenshot w FS2002 oczywiście.
Screenshot w FS2002 oczywiście.
-
misio1958
do szybkiej obrobki i zapisu polecam swietna darmowa przegladarke
IrfanView
Musisz sciagnac sobie tez plugins i languages(polski). Obsluguje nie tylko grafike, ale tez
i pliki mp3. jest prosta w uzytkowaniu. Wystarczy, ze kazesz jej zapisac dany plik "zapisz jako" i na dole wybrac format, a zna prawie wszyskie
IrfanView
Musisz sciagnac sobie tez plugins i languages(polski). Obsluguje nie tylko grafike, ale tez
i pliki mp3. jest prosta w uzytkowaniu. Wystarczy, ze kazesz jej zapisac dany plik "zapisz jako" i na dole wybrac format, a zna prawie wszyskie
Tak na marginesie: jak zrobić screena obrazu na drugim monitorze?
Do laptopa mam podłączony zewnętrzny monitor, na niego daje FS (rozszerzony pulpit bodajże; nie mam tam paska windowsa, tylko sam pulpit i FS w pełnym oknie). Próbowałem już kilkoma programami zrobić screena tego, co jest na drugim monitorze i zawsze się screenuje ekran laptopa (z np. włączonym pdf z mapami).
Do laptopa mam podłączony zewnętrzny monitor, na niego daje FS (rozszerzony pulpit bodajże; nie mam tam paska windowsa, tylko sam pulpit i FS w pełnym oknie). Próbowałem już kilkoma programami zrobić screena tego, co jest na drugim monitorze i zawsze się screenuje ekran laptopa (z np. włączonym pdf z mapami).
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Nie wiem jak się to fachowo nazywa. Ot, pulpit bez ikonek, bez paska zadań. Tylko tapeta ta sama co na głównym ekranie.
Bartek
W tym wypadku Bartek nie ma rozszerzonego pulpitu, tylko włączony drugi monitor w sterownikach nvidii. Dlatego klasyczne Print Screen i programy bazujące na nim nie działają poprawnie.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Mam dokładnie tak samo. Te obrazki są malutkie.pkris pisze:A jak działa u Ciebie PrintScr ?
U mnie traktuje 2 monitory jako jeden. W panelu sterowania mam ustawione, że mniejszy monitor stoi na lewo od większego i tak też jest na screenie z printscreena. Jest obrazek większy po prawej,mniejszy po lewej i całość uzupełniona do prostokąta czarnym tłem.
Bartek
Co znaczy, że są malutkie ? Pewnie jak wyświetlasz takiego screenshota, to on dostosowuje się do rozmiaru ekranu ale ich wielkość powinna być oryginalna.
Ja mam rozdzielczości 1920x1080 na jednym i 1280x1024 na drugim.
Po printscreenie obrazek ma wielkość 2944x1080 . Potem można sobie wyciąć, co tam sobie chce.
Miałem kiedyś jakiś programik do robienia screenów (nie pamiętam nazwy), polecony przez Rzemyka w którym można było zaznaczyć, że po naciśnięciu hotkeya, zrzucany miał być obraz z aktywnego okna. To chyba najlepsze rozwiązanie dla używających 2 monitorów.
Ja mam rozdzielczości 1920x1080 na jednym i 1280x1024 na drugim.
Po printscreenie obrazek ma wielkość 2944x1080 . Potem można sobie wyciąć, co tam sobie chce.
Miałem kiedyś jakiś programik do robienia screenów (nie pamiętam nazwy), polecony przez Rzemyka w którym można było zaznaczyć, że po naciśnięciu hotkeya, zrzucany miał być obraz z aktywnego okna. To chyba najlepsze rozwiązanie dla używających 2 monitorów.

Ponoć do aktywnego okna nadaje się Alt + PrintScreen. Obadam wieczorem.
Bartek
- Por.Kornel
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPOK
A programik FSScreen zrobiony niby pod FSa? Darmowy a ogranicza się do włączenia aplikacji (nawet nie trzeba instalować) i klikania printscreena. Wszystkie obrazki idą od razu do folderu, gdzie aktualnie mamy FSScreena. Jest to chyba najlepsza darmowa alternatywa dla Frapsa. Dodam, że FSScreen od razu robi zrzuty z pozostałych monitorów, jeżeli takowe mamy.
Znalazłem darmowy programik Gadwin PrintScreen, który spełnia moje wymagania. Robi screeny na wiele sposobów, np. aktualny ekran, aktualne okno, zaznaczenie, itp.
Bartek