Traffic w FSX zniknal

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

chrisparypa

Traffic w FSX zniknal

Post autor: chrisparypa »

Nie mam zadnego ruchu samolotowego w FSX. W ustawieniach mam ruch samolotow 100% w obydwo przypadkach, ruch samochodw ustawiony, lodzi itp. W samym symulatorze na lotniskach mam ruch samochodow, na tych na ktorych dostepne sa rekawy, plywaja lodzie tam gdzie powinny byc.... ale ani na lotnisku ani w powietrzu nie spotkalem ani jednego samolotu. W ciagu osdtatnich 30 godzin latania. Oczywiscie mowie tu o lataniu Offline.

Mialem zainstalowany dodatek Ultimate Traffic 2 i wszystko bylo ok, samoloty byly, ale po 2 tygodniach uzytkowania wyrzucilem ten dodatek i "zwrocilem" do sklepu zeby bylo jasne ze dodatek byl oryginalny i bez przekretow. Mimo iz FSX dziala u mnie na bardzo wysokich parametrach graficznych i nie mam zadnych problem UT2 zabil cala atmosfere obnizajac frame rate drastycznie.

Teraz jedyny dodatek jaki mam zainstalowany to FS Passengers X i tyle.

Gdzie podzial sie ruch powietrzny FSXa ?? ktos zna rozwiazanie ??
lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

Jak zainstalowałeś traffic, to FSX zrobił backup oryginalnego. Podczas deinstalacji powinien go przywrócić, ale najwidoczniej tego nie zrobił.
Wejdź do FSX/Scenery/World/Scenery i zobacz czy tam jest plik, który się nazywa TrafficAircraft.bgl
Jeżeli go w ogóle nie ma, nawet jako wariacji ze zmienionym rozszerzeniem, wówczas kłania się opcja "napraw" i użycie DVD. Jeżeli natomiast jest i nazywa się np. Traffic Aircraft.bgl.bak czy jakoś w ten deseń, to zmień mu ręcznie rozszerzenie na samo BGL
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
chrisparypa

Post autor: chrisparypa »

mam plik ktory nazywa sie trafficAircraft.utb zmieniam rozszerzenie na bgl
Awatar użytkownika
AP69PL
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPGY

Post autor: AP69PL »

chrisparypa pisze:mam plik ktory nazywa sie trafficAircraft.utb zmieniam rozszerzenie na bgl
Mam podobny problem i ten sam plik poradżcie co zrobić zmiana rozszerzenia nic nie daje :(
Mamy swoje lotnisko EPGY założone w 03.09.2008r.
Awatar użytkownika
a6intruder
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: a6intruder »

lucas pisze:Kłania się opcja "napraw" i użycie DVD.
ODPOWIEDZ