Zbyt czuły joystick
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
BlueExpressTom
- Cadet

- Skąd jesteś: Iława/EPGD
Zbyt czuły joystick
Witam
Nie wiem jaka to jest oś ale chodzi o skręt w prawo i lewo. Nie wykorzystuje całego zakresu ruchu... odchylę joystick o 8 stopni w lewo lub brawo a ster jest w takiej pozycji optymalnej.
Przepustnica i działanie joystickiem do przodu i tyłu bez zarzuty natomiast w prawo za czuły.
Speed Link Black Widow
Pozdrawiam Tomek
Nie wiem jaka to jest oś ale chodzi o skręt w prawo i lewo. Nie wykorzystuje całego zakresu ruchu... odchylę joystick o 8 stopni w lewo lub brawo a ster jest w takiej pozycji optymalnej.
Przepustnica i działanie joystickiem do przodu i tyłu bez zarzuty natomiast w prawo za czuły.
Speed Link Black Widow
Pozdrawiam Tomek
-
BlueExpressTom
- Cadet

- Skąd jesteś: Iława/EPGD
Zainstalowałem nowy sterownik, kalibrowałem bez skutków.
Ten dzoj się nadaje jedynie na śmietnik... trzeba kupić coś od Saitek a najlepiej wolant...
Edit: że tak to nazwę ma duże pole martwe. Poruszam w prawo i lewo przy samej kalibracji już widzę że nie pełen zakres ruchów powoduje że + dotyka już ścianki.
Tak że nie kupujcie nic od speed link bo szkoda kasy i nerwów.
Ten dzoj się nadaje jedynie na śmietnik... trzeba kupić coś od Saitek a najlepiej wolant...
Edit: że tak to nazwę ma duże pole martwe. Poruszam w prawo i lewo przy samej kalibracji już widzę że nie pełen zakres ruchów powoduje że + dotyka już ścianki.
Tak że nie kupujcie nic od speed link bo szkoda kasy i nerwów.
To nie kabel, tylko potencjonometr, ewentualnie brak lub niewłaściwa kalibracja. W dodatku w przypadku USB sygnał jest cyfrowy i szeregowo wysyłany, więc albo działa wszystko albo nic.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11