FS Passengers
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
No właśnie oto mi chodzi żeby się nie wyłączał, na krótkich trasach to jest nie uciążliwe ale chciałbym sobie polatać dalej z FsP na długich trasach. No ale jak się nie da to muszę się obejść smakiem.Łukasz pisze:EDIT:pol574 pisze:zapisać lot z włączonym FsP?.
Da się, ale FSP będzie już wyłączony (rozumiesz, o co mi chodzi?).
pawcio
No tak ale nie polecę 8 godzin czy więcej nonstop musiała by być druga załoga której nie posiadam.Łukasz pisze:Tutaj chodzi im właśnie o realizm. Prawdziwy pilot nie wciśnie Alt i nie zapisze lotu.Musisz latać na takich trasach, na jakich jesteś w stanie wytrzymać.
Ewentualnie możesz zmienić kod źródłowy programu.
pawcio
Nie bój się o eksploatację. Po to komputer jest, żeby zniego korzystać. Mój laptop nie raz, nie dwa zostawał włączony na noc i dłużej. Teraz jak piszę tego posta to już conajmniej trzydziestą szóstą godzinę pracuje. 
Ja dodam jeszcze pytanie, czy żeby uzyskiwać fleet income trzeba mieć kilku pilotów, czy posiadanie samej floty wystarczy?
Ja dodam jeszcze pytanie, czy żeby uzyskiwać fleet income trzeba mieć kilku pilotów, czy posiadanie samej floty wystarczy?
No to teraz moja kolej, jesli chodzi o problemy z FS passengers X (latam PMDG 747-400). Zależy mi na współgraniu tego dodatku z Clientem, który rejestruje loty dla FS Airlines:
1) Ustalanie paliwa i ładowanie pasażerów:
- uruchamiam symulator
- w menu PMDG ustawiam ilość paliwa
- włączam FSA (z opcją prostej metody tankowania, FSA widzi tyle paliwa ile jest aktualnie w samolocie)
- przygotowuje samolot do lotu (kołowania)
- jak już gotowy, uruchamiam FS passengers i ładuje pasażerów i towar, paliwo automatycznie jest takie jak ustawiłem wcześniej, więc nie muszę nic zmieniać w paliwie)
- kołuje do startu
Czy jest to poprawna kolejność ? Z tym punktem wiąże się punkt 3 mojego posta.
2) Jeżeli chcę włączyć jakiś ekran z FSPax to blokuje mi się symulacja (pauzuje), muszę wyjść do Windowsa (do paska), spowrotem wrócić do symulacji (pojawia mi się czarny ekran), wciskam klawisz zapisania stanu gry i wtedy pojawia mi się żądany ekran z FS passengers.
Czy da się coś z tym zrobić ???
3) Nie wiem czemu ale za każdym razem (niekoniecznie w tym samym momencie) pojawia mi się info z FSPax na temat tankowania. Niby zgłaszam chęć do tankowania w powietrzu. Jak wyłączę tę informację to pokazuje mi się info z FSAirlines, że wykryto próbę tankowania w powietrzu i do widzenia, lot anulowany. Czy może to mieć związek z tą opcją "prostego tankowania", którą wybieram podczas załączania clienta z FSAirlines ?
Ktoś tutaj wspomniał o SIMCONNECT_RTM. Moglibyście rozinąć temat ?
1) Ustalanie paliwa i ładowanie pasażerów:
- uruchamiam symulator
- w menu PMDG ustawiam ilość paliwa
- włączam FSA (z opcją prostej metody tankowania, FSA widzi tyle paliwa ile jest aktualnie w samolocie)
- przygotowuje samolot do lotu (kołowania)
- jak już gotowy, uruchamiam FS passengers i ładuje pasażerów i towar, paliwo automatycznie jest takie jak ustawiłem wcześniej, więc nie muszę nic zmieniać w paliwie)
- kołuje do startu
Czy jest to poprawna kolejność ? Z tym punktem wiąże się punkt 3 mojego posta.
2) Jeżeli chcę włączyć jakiś ekran z FSPax to blokuje mi się symulacja (pauzuje), muszę wyjść do Windowsa (do paska), spowrotem wrócić do symulacji (pojawia mi się czarny ekran), wciskam klawisz zapisania stanu gry i wtedy pojawia mi się żądany ekran z FS passengers.
Czy da się coś z tym zrobić ???
3) Nie wiem czemu ale za każdym razem (niekoniecznie w tym samym momencie) pojawia mi się info z FSPax na temat tankowania. Niby zgłaszam chęć do tankowania w powietrzu. Jak wyłączę tę informację to pokazuje mi się info z FSAirlines, że wykryto próbę tankowania w powietrzu i do widzenia, lot anulowany. Czy może to mieć związek z tą opcją "prostego tankowania", którą wybieram podczas załączania clienta z FSAirlines ?
Ktoś tutaj wspomniał o SIMCONNECT_RTM. Moglibyście rozinąć temat ?
Ktory dodatek lepszy do lotow Airliners w FSX
HI.Panowie co lepsze bedzie.
XPax czy FSpassengerX?
Aha i czy istnieje mozliwosc lub jest jakis dodatek co zmienia ATC?Na takie bardziej realne
XPax czy FSpassengerX?
Aha i czy istnieje mozliwosc lub jest jakis dodatek co zmienia ATC?Na takie bardziej realne
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Temat niżej jest RC4: viewtopic.php?t=4298&start=0
Problem z lądowaniem
Witam!
Moje pytanie brzmi następująco:
W Fs'e bez zainstalowanego Fs Passengera w trybie App samolot spokojnie siadał mi na pas.
Natomiast po zainstalowaniu Fs Passengera gdy podchodzę w trybie App do lądowania zawsze twardo uderzy mi w pas co w konsekwencji niszczy jedno z kół.
Co może być przyczyną?
Z góry dzięki!
W Fs'e bez zainstalowanego Fs Passengera w trybie App samolot spokojnie siadał mi na pas.
Natomiast po zainstalowaniu Fs Passengera gdy podchodzę w trybie App do lądowania zawsze twardo uderzy mi w pas co w konsekwencji niszczy jedno z kół.
Co może być przyczyną?
Z góry dzięki!
-
PZL Belfegor
- Moderator

Re: Problem z lądowaniem
Błędy związane z załadowaniem samolotu ??nawe1 pisze:Witam!
Co może być przyczyną?
Z góry dzięki!
Re: Problem z lądowaniem
Dokładnie tak jak pisze jackal.pl.jackal.pl pisze: Błędy związane z załadowaniem samolotu ??
Zrobiłem próbny lot, w którym nie załadowywałem paliwa i paxów przez Fs'a, tylko przez Fs Passengera i wszystko gra jak należy. Dzięki jackal.pl
FSPass po prostu pokazał Ci, że źle lądujesz. Winny jest pilot, a nie program.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Do innych mądrzejszych
Ok Panowie, jeżeli źle robię to proszę mnie o uświadomienie, ponieważ jestem jeszcze laikiem.
Ciężko się szuka na forum, gdyż jest strasznie dużo postów!
Po proszę o linki do tej "sprawy" jestem otwarty na nową wiedzę!
Dzięki i sorry jeżeli zboczyłem z tematu [wiecie:Vancouver 2010]
Pozdrawiam
Ciężko się szuka na forum, gdyż jest strasznie dużo postów!
Po proszę o linki do tej "sprawy" jestem otwarty na nową wiedzę!
Dzięki i sorry jeżeli zboczyłem z tematu [wiecie:Vancouver 2010]
Pozdrawiam
-
PZL Belfegor
- Moderator

Nie ma co traktować tego programu jako wyznacznika "muszą być". Rzeczywistość jest całkiem inna...
Nie muszą. Głupie wymysły FSPass o światłach czy ograniczeniu prędkości poniżej FL100 można wyłączyć.
Tak trudno zajrzeć na stronę FS Passengers?
http://www.fspassengers.com/?action=faq ... question=8
http://www.fspassengers.com/?action=faq ... question=8
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
W jakiej sytuacji masz ten monit o crash ?
Znalezione w 2 sekundy na stronie FAQ do FS Passengers. Na drugi raz tam szukaj.You can simply disable this penalty in FsPassengers, this is not very elegant
as it will allow you now to land with a 747 on grass but if you really don't
want to dig in the afcad stuff it can help.
To disable this penalty edit this line in the FsPassengers/config/more_option.cfg file:
DisableRollOutsideLandingStrip =0; // disable the roll or landing outside landing strip penalty
Change the 0 for an 1 and voilà!
Bartek
-
PK