wyłączający się FS2004 w okolicach Poznania

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Olson
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA/EPKB

wyłączający się FS2004 w okolicach Poznania

Post autor: Olson »

Witam. Mam taką nietypową sprawę z FS2004. Oczywiście już przeinstalowywałem i testowałem bez dodatków żadnych. FS 2004 podczas lotu do lub z Poznania (EPPO) po prostu wyłącza się. Dzieje się to nad radiolatarnią CZE (czempiń) podczas wylotu z Poznania np. wg planu lotu IFR, lub wyłącza się również gdy dolatuję do poznania (leciałem z EPWA IBARA T711 SUBAX L980 CZE EPPO) i wyłączył się po prostu podczas prostego lotu bez dźwięków ATC ani żadnych alertów, tak po prostu podczas przelotu, bez niczego nadzwyczajnego, pomiędzy IBARA a SUBAX.

Wygląda to tak że lecę, lecę, bach czarny ekran i wyskakuje komunikat że FS9 wykonał nieprawidłową operację.

Używam FS2004 + kilka samolotów + kilka scenerii (zaznaczam że goła wersja robiła to samo) do tego Windows Vista Profesional 32 bit

Pozdrawiam i pomocy! :(
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Zainstalowałeś patch uaktualniający do FS9.1? Która biblioteka powoduje ten błąd? Jest to napisane w szczegółach błędu. Jak Vista, to dochodzi UAC i uruchamianie z uprawnieniami admina.
Jaki komp, jakie sterowniki, jakie oprogramowanie, jakie dodatki do FSa... to mamy się domyślać? Kasowałeś FS9.cfg?

Jak na razie, po tylu informacjach, to rozwiązanie jest jedno: google + "wróżenie z kuli" ew. "wróżenie z LCD"...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Olson
Cadet
Cadet

Tak:
[1] mam patch FS9.1
[2]nie wiem która dlatego że komunikat w viście nie podaje co crashuje tylko po prostu wyskakuje komunikat że FS9 nie mógł wykonać operacji.
[3]z adminowymi sprawami visty nie miałem do tej pory problemu
[4] Acer Travel Mate 5730 - Core 2 duo P8400, 4 giga ramu, Mobility Radeon HD3470 - najnowsze sterowniki
[5] dodatki polskich lotnisk z PL-VACC, ATR72-500 Flight1, Beechcraft B36 bonanza Cannerado, FSUIPC 3.7
[6] kasowałem

z tym że, kiedyś nie było z tym problemów, problemy wystąpiły dopiero po ostatniej instalacji FSa (miałem półroczną przerwę), wcześniej nie było takich problemów a miałem o wiele "grubszego" FS'a.

Teraz dzieje się to nawet na GOŁEJ REINSTALOWANEJ wersji tylko z patchem 9.1.

skreen poglądowy:
Obrazek

a tutaj problem wg. windowsa:
Obrazek

Pozdrawiam
Łukasz
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Łukasz »

No, tego patcha to chyba jednak nie masz...
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Olson pisze:[2]nie wiem która dlatego że komunikat w viście nie podaje co crashuje
Jak nie jak tak...
Jak byk jest ntdll.dll... Niestety to plik systemowy. Masz wgranego SPka do Viśty? Gdzieś była mowa o jakiejś poprawce (KBxxxxx) pod FSXa dla Viśty, nie jestem pewien gdzie to czytałem. Poszukaj coś w necie o tym.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Olson
Cadet
Cadet

Łukasz pisze:No, tego patcha to chyba jednak nie masz...
A jednak

Obrazek
Obrazek
RzEmYk pisze:Jak byk jest ntdll.dll... Niestety to plik systemowy. Masz wgranego SPka do Viśty?
Jak znalazłem ten opis błędu to poszukałem w necie ntdll.dll , ściągnąłem go, wrzuciłem do katalogu windy ale nic :( ciągle to samo.

SPka mam na Viście bo ciągle się samo coś dociąga, mam automatyczne aktualizacje.

Pozdrawiam
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: wibwk »

Nie powiem Ci co dokładnie ten błąd powoduje bo u mnie było to dawno temu ale to błąd któregoś .bgl gołej wersji FS'a, miałem takie dwa miejsca, jeden przy linii brzegowej drugi właśnie koło Poznania, nic więcej nie podpowiem bo już nie pamiętam jak te błędy usunąłem.
ODPOWIEDZ