Edycja osiągów (zmiana max prędkosci) ?

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Amen
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Polaniec

Edycja osiągów (zmiana max prędkosci) ?

Post autor: Amen »

Witam.
Bardzo proszę o pomoc w zwiekszęniu prędkości przelotowej i maksymalnej o 20 węzłów. Próbowałem sam ale nie dałem rady. Urok cessny 152 polega na jej prędkości między innymi jednak dla mnie do troszeczkę za mało i chciałem nagiąć realia gdyż latam długie trasy widokowe.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Amen, łącznie zmieniany 2 razy.
tomcat
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: tomcat »

Naginanie realiów ? Nie lepiej nabyć samolot odpowiadający Twoim preferencjom - nieco większy i szybszy ?
odp. na Twoje pytanie - Żeby zwiększyć prędkość maksymalną i przelotową należałoby chyba wyedytować też plik *.air. W aircraft.cfg może być to tylko dla picu (albo limit osiągniętej prędkości tej prawdziwej maksymalnej, że szybciej nigdy nie polecisz nawet w 'nurkowaniu') w *.air mogą być wartości fizyczne w locie i na ziemi czyli to co Ciebie interesuje. Nie jestem pewien ale plik air jest moim zdaniem decydujący.
Amen
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Polaniec

Post autor: Amen »

Posiadam "coś" szybszego typu cessna 182Q jednak fizyka lotu tej cessny bardzo mi odpowiada i ogólnie jest najładniejszą cessną w ich karierze (wg mojego gustu) dlatego też chcę troszeczkę ja przyspieszyć niż inwestować w nowy samolot by później nim nie latać (jestem bardzo wybredny) :)
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

W zależności od tego, co konkretnie chcesz zmieni by samolot "przyśpieszyć", można tego dokonać także tylko z poziomu aircraft.cfg (np. zmniejszyć opór powietrza).
Obrazek
ODPOWIEDZ