Proble z instalacją AIRAC (ucięte okno)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
filipsabatowicz
- Cadet

- Skąd jesteś: EPBY/LOWW
Proble z instalacją AIRAC (ucięte okno)
Witam.
Moj problem z FMC polega na tym, ze po wpisaniu trasy nie widzi on SID i STAR. Korzystam z PMDG 737 NG. Wczesniej ten problem nie wystepowal. Pomyslalem wiec, ze wgram nowego AIRACa sciagnietego z Navigraph. Niestety po rozpakowaniu i probie wgrania pokazuje sie jedynie ekran w ktorym moge sobie wybrac wersje FSa po za tym zadna opcja w stylu instal lub cancel nie wystepuje.. Korzystam z FS 2004. Sprobowalem tez ze starszymi wersjami 0909 0913 rowniez legalnymi i ten sam problem. Opcaj Terminal Procedules nic takiego mi sie nie pokazalo.
Pisze nowy watek poniewaz w przechowalni nie mozna dodac screena
Moj problem z FMC polega na tym, ze po wpisaniu trasy nie widzi on SID i STAR. Korzystam z PMDG 737 NG. Wczesniej ten problem nie wystepowal. Pomyslalem wiec, ze wgram nowego AIRACa sciagnietego z Navigraph. Niestety po rozpakowaniu i probie wgrania pokazuje sie jedynie ekran w ktorym moge sobie wybrac wersje FSa po za tym zadna opcja w stylu instal lub cancel nie wystepuje.. Korzystam z FS 2004. Sprobowalem tez ze starszymi wersjami 0909 0913 rowniez legalnymi i ten sam problem. Opcaj Terminal Procedules nic takiego mi sie nie pokazalo.
Pisze nowy watek poniewaz w przechowalni nie mozna dodac screena
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez filipsabatowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
filipsabatowicz
- Cadet

Jeżeli chodzi o problem z instalacją - zmień sobie ustawienia wizualne, a konkretnie odchudź trochę górną belkę albo na czas instalacji zmień interfejs na "klasyczny Windows". Wygląda mi na to że okienko instalatora ma zafixowany rozmiar i szeroka belka spycha przyciski poza ramkę okna.
pozdrawiam, MarcinSz
-
filipsabatowicz
- Cadet

Drogi Marcinie.
Szacuneczek. Dziekuje pomoglo, moge instalowac AIRACa.
Co do SID i STAR napisze czy instalacja nowego AIRACa pomogla i czy FMC widzi wszystko.
-----------
Wszystko gra.
Mam jeszcze pytanie co to oznacza i jak korzystac z trybu APP
Szacuneczek. Dziekuje pomoglo, moge instalowac AIRACa.
Co do SID i STAR napisze czy instalacja nowego AIRACa pomogla i czy FMC widzi wszystko.
-----------
Wszystko gra.
Mam jeszcze pytanie co to oznacza i jak korzystac z trybu APP
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez filipsabatowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
-
filipsabatowicz
- Cadet

Manual do PMDG 737. Strona 58 w 07_SYSTEMS_OPERATION_73702_06DEC03.pdf
Bartek
Napis mówi, że występuje konflikt między dostrojoną częstotliwością NAV1 a trybem, w jakim jest ustawiony EFIS. Tryb APP działa tylko z częstotliwościami typowymi dla ILS ( http://en.wikipedia.org/wiki/Instrument ... uency_list ), tryb VOR z pozostałymi.