Boeing 747 w kolorach LOTu na FSX

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

danionow
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: KJFK

Boeing 747 w kolorach LOTu na FSX

Post autor: danionow »

Witam, mam pytanie czy ktorys z uzytkownikow moglby mi pomoc wykonczyc Boeinga 747 z FSX w kolorach LOTu ? Niedawno zaczolem robic ten samolot w GIMP, ale poniewaz nie mam za duzej wiedzy na temat malowania samolotow ( Ten jest moim pierwszym repaintem) to mam problemy. Jezeli patrzycie na zdjecie, to na pierwszy rzut oka widac ze czesc ruddera jest biala. To dlatego ze nie umiem wyrownac logo LOTu i flagi, obu tych czesci(poniewaz na pliku tekstur, sa one rozdzielone). :( Na zapas mam dwa pliki z tekstura, jeden z taka jak na zdjeciu, i druga z calym bialym rudderem plus logo ktore do tego uzylem. Flaga po prostu malowana 'kredka'. Druga rzecz to niebieskie pole pod oknami pilotow, tego takze nie umiem wyrownac i potrzebuje pomocy. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos moglby mi z tym pomoc. Mysle ze fajnie byloby latac LOTowskim 747. A po wykonczeniu moglby byc udostepniony dla wszystkich tutaj.
Załączniki
747 LOT.jpg
747 LOT.jpg (97.37 KiB) Przejrzano 3805 razy
747 LOT 2.jpg
747 LOT 2.jpg (57.58 KiB) Przejrzano 3804 razy
danionow
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: KJFK

Post autor: danionow »

POMOCY ! Czy ktos pomoglby to dokonczyc ? Prosze ! :cry: :(
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Zacząłeś, to dokończ.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
REALcarlsberg
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: MORĄG

Post autor: REALcarlsberg »

Niezłe te malowanie.
Ale 747 w barwach lotu to trochę za bardzo fantasy jak dla mnie...

Osobiście wolę lotowskiego Embriona, bo wtedy mogę poczuć się jak pilot Lot'u! (REAL ;) )
A do 747 chętnie wsiądę np. w malowaniu KLM (REAL ;) )
ODPOWIEDZ