A moduły GF wystarczy podpiąć pod USB, zainstalować program i już.
Informacje producentów mogą być niedokładne, czy niepełne, ale nie trzeba czytać po łebkach, można poczytać jakieś recenzje i wie się dużo więcej.
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
To, że czuję to raz, dwa to wspomagam się wariometrem, ale zawsze mam problem z ustawieniem. Zajmuje mi to chwilę czasu - tak, jak napisałem wcześniej - pojedyncze przyciśnięcia klawiszy dają za mały skok trymu (chyba co 0,1%) a przytrzymanie przycisku powoduje znaczne"przestrzelenie" np. 30x minimalny skok. Dojście do wartości optymalnej przypomina trochę takie bujanie się w przód i w tył. Może mam dwie lewe ręce? ;-)RzEmYk pisze:Ale po co ustawiać konkretną wartość z dokładnością do procenta? Co ze starym, dobrym wyczuciem? Ja odkąd ustawiłem trym na przyciskach, to na wskaźnik położenia zerkam jedynie przed startem w ramach upewnienia się co do odpowiedniego położenia. Przecież czujesz pod ręką czy masz maszynę wytrymowaną.
Ja nauczyłem się przyciskać przycisk wielokrotnie zamiast trzymać go. Daje świetne efekty, a po czasie nauczysz się trzymać tak krótko, żeby przytrzymanie dało minimalny skok x5 - i wtedy można całkiem szybko wytrymować samolot.pojedyncze przyciśnięcia klawiszy dają za mały skok trymu (chyba co 0,1%) a przytrzymanie przycisku powoduje znaczne"przestrzelenie" np. 30x minimalny skok