Dwie klawiatury

Problemy ze sprzętem (karty graficzne, karty dźwiękowe, joysticki, wolanty, itp.).

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
leF
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Dwie klawiatury

Post autor: leF »

Słuchajcie mam do Was jedno pytanko, chciałem z drugiej mojej klawiatury zrobić sobie panel autopilota itp. widziałem w jakimś temacie takie stwierdzenie :
Jest program który to zamienia. Typu: ustala jedną klawiaturę główną, a kolejne odczytuje jako np *2. Czyli wciskając E, na głównej masz E a na tej drugiej przycisk zdefiniowany jako E2.

Był to program chyba MXL 4.1 , albo coś koło tego. Musiałbym poszperać w temacie i przypomnieć sobie. W każdym bądź razie jest to możliwe 8)
Lecz nigdzie nie mogę znaleźć takiego programiku lub jego nazwa jest nieprawidłowa... Macie może jakieś pomysły ?
INSZALLAH

Win7, FSX, MX518, Saitek Yoko Pro, Logitech Extreme 3D PRO
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Awatar użytkownika
leF
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Dzięki wielkie Dymitrze, na Tobie zawsze można polegać :) Skomplikowany ten programik...można jakiś szybki tutorial...klawiatury dwie mi wykrywa, ale kompletnie nie chce się z FS'sem połączyć, trzeba to wrzucić do folderu z fs ?
INSZALLAH

PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Tu niestety nie pomogę, nie używam - wiem tylko o istnieniu ;) Podejrzewam, ze makra ustawia się w programie (w opcjach FSa nic nie zmienia), a lokalizacja może być dowolna (w końcu nie jest dedykowany jedynie FSowi).
Awatar użytkownika
leF
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Najlepszym rozwiązaniem tego było by to :
Był to program chyba MXL 4.1 , albo coś koło tego. Musiałbym poszperać w temacie i przypomnieć sobie. W każdym bądź razie jest to możliwe 8)
Lecz na razie brak odpowiedzi ze strony autora...
INSZALLAH

PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Skąd wiesz, ze najlepszym skoro go nie testowałeś? Tu wymieniono kilka podobnych programów, z których HIDMacros ma być najprostszy w obsłudze.
ODPOWIEDZ