Problem z przyrządami pokładowymi i oświetleniem

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

denis086
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Opole (EPWR)

Problem z przyrządami pokładowymi i oświetleniem

Post autor: denis086 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mój problem jest taki, że wszystko mi gaśnie w kokpicie i na zewnątrz.Gdy zaczynam lot to wszystko jest ok, ale po kilku minutach nagle wszystko w kokpicie gaśnie, nic nie działa nawet oświetlenie samolotu.Jest to bardzo denerwujące ponieważ nie mogę wykonywać lotów a nic mi się na kompie nie wyświetla, że jakiś problem czy coś... Mój komputer to Lenovo ideapad Y550, karta graficzna to NVIDA GeForce GT130M/512MB, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz, RAM 4GB i Windows Vista Home Premium. Używam FSX oraz FS2004 i w obu przypadkach się tak dzieje. Pomocy :cry:
Ostatnio zmieniony ndz 28 lis, 2010 21:21 przez denis086, łącznie zmieniany 3 razy.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Włączasz generatory?
denis086
Cadet
Cadet

Tak.
gregee123
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: z Polski

Post autor: gregee123 »

Jaki samolot? dodatek?
denis086
Cadet
Cadet

Samolot to defultowy B737-800 bez dodatków.
gregee123
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: z Polski

Post autor: gregee123 »

Nie znam deafulta ale może nie włączasz BAT GEN (czy jak to się w nim nazywa) i po jakimś czasie rozładowują Ci się akumulatory ? Jeśli nie to niestety nie wiem.

PS. Ten Geforce 3 to po dziadku ?
ylid
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Olkusz

Post autor: ylid »

Jeśli uruchamiasz silniki skrótem Ctrl+E to jest to jakiś błąd w grze. Jeśli uruchamiasz "ręcznie" to musisz coś pomijać i tu lepiej spróbować jakiegoś lekko udoskonalonego kokpitu dla def 737-800, gdzie wszystko można włączyć i wyłączyć ręcznie.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Błąd w grze jest mało prawdopodobny, źródło takich błędów zazwyczaj tkwi między fotelem a klawiaturą. Przyczynę gaśnięcia najłatwiej by było ocenić na podstawie screenów panelu i overheadu.
ylid
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Olkusz

Post autor: ylid »

Ale nie ma tych screenów...

Dlatego napisałem o skrócie Ctrl+E. Jeśli po nim będzie działać wszystko ok to będzie wiedział, że sam coś zrobił źle i pewnie znajdzie to "coś" czego brakuje. Może wtedy zobaczymy screeny. A może nie...

Na razie lepiej poczekać na odpowiedź czy w domyślnym samolocie domyślny skrót uruchamiający silniki zmienił coś czy dalej występuje ten sam błąd. Potem będzie można dopiero prosić o screeny i dokładniejszy opis, żeby "pomóc na siłę"... ;).
denis086
Cadet
Cadet

Problem rozwiązany! Popstrykałem tu i tam i teraz jest już wszystko w porządku. Ale za to jest inny problem, otóż na FSX latam od niedawna i problem jest taki, że w trakcie lotu online na vatsimie komp mi sie zawiesza i muszę resetować cały flight simulator. Dzieje to się różnie czasami na początku, czasami w połowie a czasami pod koniec lotu. Nie wiem czy to wina mojego komputera czy FSX. Czy możliwe jest, że to wina Squawkbox 4 bo zauważyłem, że jak go włączam to zaraz wszystko się zacina i muszę resetować?

"Pożątku", dwa błędy w jednym wyrazie, nieźle.
Ostatnio zmieniony ndz 28 lis, 2010 20:46 przez denis086, łącznie zmieniany 2 razy.
stanislaw5b
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Łomianki

Post autor: stanislaw5b »

Uruchamiaj SQ z menu Windowsa (Wszystkie programy -> SQ ...) a nie FS-owego.
ODPOWIEDZ