Witam,
Mam problem z texturami wody taki widać na poniższym screenie. Problem pojawił mi się dzisiaj bez żadnej przyczyny. Nic nie instalowałem i nic nie odinstalowałem oraz nic nie "grzebałem" w ustawieniach.Wczoraj jedynie robiłem defragmentację dysków C i D. Widoczny efekt dotyczy terenów foto (VFR Poland) oraz domyślnych terenów fs-a czyli wszędzie. Zmiany pór roku oraz pory dnia nie dały rezultatów, ustawienia suwaków w fs2004 w różnych konfiguracjach równiez. Ponadto nie pomogła podmiana textur wody Z REX-owych na domyślne oraz na inne darmowe morewatr.
Moje dodatki;
- FS2004 9.1
- REX
- Kilka "klocków" VFR Poland
- UTE+wszystkie patche
- Polskie lotniska, ściągnięte z pl-vacc
- PMDG 737+"updejty"
Komputer:
- Win XP HE, SP3
- CPu: Intel(R) Pentium Dual CPU E2160 180.Ghz
- Płyta Gł: gigabyte 6-quad 965/946
- Grafika GF 9500GT
- RAM 2046MB
- DX 9.0c
Problem z texturami wody w FS2004
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Problem z texturami wody w FS2004
- Załączniki
-
- 1.JPG (58.4 KiB) Przejrzano 3068 razy
Cały czas walczę z tym problemem, przekopałem różne fora, ale akurat z takim problemem textur się nie spotkałem, natomiast zauważyłem, pewną rzecz; każdy zbiornik wodny z daleka wygląda normalnie natomiast w miarę zbliżania się do niego stopniowo zaczyna się pokrywać jasnoniebieskim kolorem, a w miarę oddalania się od zbiornika problem stopniowo zanika. Ma ktoś z Was jakiś pomysł, co to może być? 
Dzięki Wielkie Rzemyk, ale niestety nie zadziałało. System przywróciłem nawet pierwszego utworzonego punktu (zawsze po formacie robię taki punkt w którym jest świeży windows ze wszystkimi sterownikami itp.+fs ze wszystkimi niezbędnymi dodatkami) ale w tym przypadku nawet to nie pomogło. Z bólem postanowiłem zrobić format C, więc temat do zamknięcia. Pozdrawiam.