[FSX] Czarny VC

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

hds.147
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPNL

[FSX] Czarny VC

Post autor: hds.147 »

Jako, że jest to mój pierwszy post, to witam wszystkich :)
A teraz do rzeczy ;) Mówiąc krotko mam problem z VC w Airbusie A320 CFM po zainstalowaniu tekstur OLT Express.
Jakiś czas temu, chyba z AvsimRus zassałem paczkę A320 CFM w róznych malowaniach, działają igła. Niedawno z Avsim.net ściągnąłem malowanie OLT Express dla A320 CFM. I tu zaczyna się problem:
Zainstalowałem tekstury OLT, które siadły jak należy:
Obrazek

Niestety jak przechodzę do VC cały kokpit jest czarny. Wszystkie panele 2D są ok, ale VC... jak widać:
Obrazek

Problem ten występuje tylko w samolocie w malowaniu OLT.
Ktoś z Was spotkał się już z takim problemem ? Można mu jakoś zaradzić ?
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Mi to wygląda na brak textur VC. Nie usunąłeś ich przypadkiem podczas instalacji malowania?
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
hds.147
Cadet
Cadet

Właśnie też mi tak wygląda, ale w pozostałych A320 CFM VC jest ok. Zresztą przy instalacji nie miałem jak usunąć, instalacja przebiegła standardowo jak podczas wrzucania textur: skopiowałem folder z teksturami do folderu A320 CFM i wpis z .txt do Airctaft.
Próbowałem zrobić osobny model i wstawić VC z A321, ale nic to nie dało :/ jednak nie wiem czy zrobiłem to poprawnie.
Kiedyż miałem też podobny problem z VC w jakichś MD-11. Wstawiłem textury z jednej paczki do modelu i na kilku maszynach VC działał, a na niektórych był czarny... ale wtedy się tym nie przejąłem, bo nie używałem tych maszyn z czarnym VC.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

1. Sprawdź ile jest plików w folderze z teksturą, którą nagrałeś, a ile w innych folderach.
2. Przepisz tutaj to co jest napisane w pliku tekstowym/konfiguracyjnym w folderze tekstur, które nagrałeś i w takim samym pliku, w folderze działających tekstur.
hds.147
Cadet
Cadet

Wojtek dzięki za podpowiedź.
Okazało się, że brakowało jednego pliku o nazwie "texture". Po skopiowaniu go z innego malowania już wszystko gra :)
ODPOWIEDZ