[FSX] Nie widzi dodatków

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

teston
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Lulin

[FSX] Nie widzi dodatków

Post autor: teston »

Jako że to mój pierwszy post tutaj, witam wszystkich.
Chciałbym prosić o pomoc, może ktoś już przez to przechodził: w ubiegłym tygodniu zakupiłem FSX, instalacja (na WIN 7) nie sprawiła problemu i program wydawał się działać prawidłowo. Jednak, kiedy spróbowałem dodać jakiś samolot (dokładnie według wszędzie dostępnych instrukcji), to poprostu nie widzę go na liście wyboru. Podobnie jest ze scenerią: zainstalowałem Góraszkę Drzewieckiego, dodałem ją w scenery library i nic :cry:
Wygląda to tak, jakby wersja FS'a, którą posiadam nie widziała niczego ponadto, co wgrało się w momencie instalacji.
Ostatnio zmieniony pn 20 sie, 2012 22:07 przez teston, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
TomeK (Teston)
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
teston
Cadet
Cadet

Prawie, wgrywałem przez windows commandera, co ciekawe windowsowy object explorer ich nie widział. Wgrałem jeszcze raz przez object explorera i jest lepiej, tzn. można już wybrać samolot, ale w jednym (Pilatus) widzę tylko owiewkę i pilotów, a w drugim (MIG-15) nie ma deski rozdzielczej.
edit: wgrałem SP1 i SP2, samoloty już są OK.

Scenerii Góraszki nadal ani widu ani słychu :evil: autor oprogramowania twierdzi, że jest fizyczną niemożliwością, aby to nie działało po dodaniu do scenery library, gdzie może być problem ?
Pozdrawiam
TomeK (Teston)
teston
Cadet
Cadet

Nie doczekałem się odpowiedzi, więc napiszę co pomogło:

-usunąłem FSXa,
-zainstalowałem ponownie jako administrator,
-z katalogu użytkownika wywaliłem fsx.cfg,
-zainstalowałem service packi,
-dodałem scenerię.

Działa, wprawdzie mojego samochodu w Góraszce nie widzę tam gdzie go zaparkowałem, ale ja byłem w niedzielę, a możliwe że sceneria była robiona na podstawie stanu z soboty ;)

Ufff.

Stosuj interpunkcję i wielkie litery.
Ostatnio zmieniony śr 22 sie, 2012 15:15 przez teston, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
TomeK (Teston)
ODPOWIEDZ