Cześć.
Ostatnio przesiadłem się na FSX i działa o wiele gorzej od FS 9.1.
Cała ta sytuacja, że mam mało fps skłoniła mnie do szukania programów jak wycisnąć nieco więcej z laptopa.
Ahhh, żebym nie ominął ważnej rzeczy... parametry:
CPU Intel Core I3 2,4ghz x2
8gb ramu
Wind 8 64 bit
Karta graficzna Geforce GT610M 1024mb
plus druga Intel HD Graphics 4000
Przy takim sprzęcie ledwo wyciągam 10 FPS.
Znalazłem w necie dwa programy, jeden to Game Booster 3, a drugi Advanced SystemCare.
Oba te programy wyłączają zbędne programy typu Nero i można odzyskać sporo pamięci.
Program posiada również "monitor wydajność" podobny jak zwykły z Windowsa.
Moje zużycie pamięci CPU oraz Ramu sięga ledwo 30%.
Jestem pewien, że jak uda mi się jakimś cudem pobudzić procesor do wydajniejszej pracy, wyciągnę o wiele więcej FPS
Zastanawia mnie jeszcze jedno - czy czasem moja słabsza karta graficzna nie męczy się z FSX a mocniejsza odpoczywa?
Albo czy da rade połączyć "siłę" dwóch kart?
Pisz poprawnie.
Boostowanie laptopa/komputera
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Boostowanie laptopa/komputera
Ostatnio zmieniony ndz 28 kwie, 2013 12:14 przez TomJBu, łącznie zmieniany 2 razy.
Programy typu "Boost", nie wiele w tym przypadku zdziałają. Wiele z nich nic nie robi, a reszta głównie działa na zasadzie czyszczenia pamięci RAM, co w twoim przypadku nie jest potrzebne.
Twój laptop ma bardzo słabe parametry pod FSX. Masz dwurdzeniowy procesor, a to troszkę za mało, po za tym wbudowana karta graficzna jest nie wiele lepsza, od tej z procesora. Do tego wszystkiego można jeszcze dodać, że FSX nie lubi się z Win8. I już Ci wcześniej pisałem, że pod FSX ta konfiguracja jest po prostu za słaba.
Twój laptop ma bardzo słabe parametry pod FSX. Masz dwurdzeniowy procesor, a to troszkę za mało, po za tym wbudowana karta graficzna jest nie wiele lepsza, od tej z procesora. Do tego wszystkiego można jeszcze dodać, że FSX nie lubi się z Win8. I już Ci wcześniej pisałem, że pod FSX ta konfiguracja jest po prostu za słaba.
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1
WowFSX nie lubi się z Win8
Nie pamiętam, żeby FSX chodził mi kiedykolwiek tak dobrze jak na Win8...
Miałem FSX na Core 2 duo. Chodził znośnie.że pod FSX ta konfiguracja jest po prostu za słaba
FSX to tylko podstawa - to jak chodzi i jak wygląda zależy od tego co się zainstaluje i od konfiguracji komputera i FSX.
Ten temat jest o tyle bez sensu, że nie zawiera żadnych informacji o tych konfiguracjach. Nie ma się więc do czego odnieść.
Bo zapewne system był "czysty", czyli nie zamulony innym oprogramowaniem czy aktualizacjami, wiele w sprawności systemów Win zależy od wielkości i porządku w jego rejestrach, inna sprawa że na pewno najlepiej z dotychczasowych systemów wykorzystuje wielordzeniowość i wielowątkowość..wojtek_84 pisze:WowFSX nie lubi się z Win8
Nie pamiętam, żeby FSX chodził mi kiedykolwiek tak dobrze jak na Win8...
X52