Witam,
Wie może ktoś czym może być spowodowany bug w fs2004 polegający na tym, że pomimo ustawienia silników w pozycji IDLE i zaciągniętego hamulca postojowego samolot porusza się powolutku do przodu??
Problem pojawia się zarówno bez joysticka jak i z nim, występuje zarówno na samolotach default'owych jak i dodatkowych (darmowych i płatnych) turbopropach i jetach. Problem pojawił się po "którejś tam" reinstalce fs9. Odinstalowałem kolejny raz ale problem "został".
Pozdrawiam
Piotr
Samolot porusza się do przodu pomimo hamulca parkingowego
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Ustawienie ciągu jałowego nie oznacza, że ciąg przestaje być wytwarzany. Niekiedy jego wartość wystarczy, by w FS-ie nieznacznie przesuwać samolot pomimo zaciągniętych hamulców postojowych. Ich siła nie zawsze wystarcza by utrzymać samolot na miejscu - hamulce postojowe nie mogą być zbyt mocne, bo inaczej normalne hamowanie byłoby zbyt ostre. W niektórych samolotach śmigłowych możesz skorzystać z zakresu beta albo dźwigni condition, by dalej zredukować ciąg, a w innych możesz użyć FS-owego polecenia do zamrożenia pozycji.
Więcej o problemie znajdziesz na anglojęzycznych forach pod hasłem "creeping". Jeśli problemu kiedyś nie było, podejrzane są ustawienia kontrolerów ciągu.
Więcej o problemie znajdziesz na anglojęzycznych forach pod hasłem "creeping". Jeśli problemu kiedyś nie było, podejrzane są ustawienia kontrolerów ciągu.