Cześć
Czy ktoś z Was używa aplikacji Beyond ATC? Z uwagi na fakt, iż na VATSIM już nie latam, skorzystałem z niskiego kursu USD i kupiłem tą aplikację.
https://www.beyondatc.net/
Na razie jestem po trzech lotach i powiem Wam, że kapitalna sprawa. Przy pierwszym locie "upociłem" się niemal tak, jak przy pierwszych lotach na VATSIM. Kontrola całkiem porządna. W jednym z lotów miałem nawet wektorowanie na pas i całkiem nieźle to szkło. Rozpoznawanie mowy też całkiem zacne. Nawet poprawnie w tych trzech lotach odbyło się kołowanie do bramki (podane było, którymi drogami mam się poruszać).
Aplikacja cały czas jest w wersji Early Access ale i tak uważam, że zrobili to super.
Jedyny minus, że płatne są głosy Premium, acz na starcie mamy w gratisie 50 tys. głosów. Niby liczba duża ale przy pierwszym locie EPPO-ESMS zużyłem około 3 tys. Głosy Basic tragiczne nie są, niemniej odstają od tych Premium. Na stronie Beyond ATC można sobie odsłuchać, jak brzmią obie wersje głosów.
Reasumując, jak ktoś od dawna nie latał na VATSIM i chce sobie to i owo przypomnieć, to program jest do tego super. Jeśli ktoś nie chce latać na VATSIM i nie chce korzystać w beznadziejnego ATC w MSFS, to również program spełnia wszystkie zadania.
Pozdrawiam
Beyond ATC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Beyond ATC
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta