trzeszczacy dziwięk
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Piotr_17
trzeszczacy dziwięk
jak w temacie chodzi tu głównie o to że na niektórych samolotach dzwięki mi tak nie przyjemnie trzeszczy ale dodam że nie ciągle , wiecie moze co jest tego przyczyną???
jeśli chodzi o karte dzwiekowa to mam SB LIVE . Ten problem szczerze mówiac mam od zawsze ale to pytanie mnie nurtuje . Moze to wina pliku z sound ???? . Sam nie wiem
Moze wy wiecie jak to zaradzić!!!!!
Z góry dzięki
jeśli chodzi o karte dzwiekowa to mam SB LIVE . Ten problem szczerze mówiac mam od zawsze ale to pytanie mnie nurtuje . Moze to wina pliku z sound ???? . Sam nie wiem
Moze wy wiecie jak to zaradzić!!!!!
Z góry dzięki
-
delaa
Hi!
Wygoogluj "ltcycfg2" u mnie rozwiązał wszystkie problemy (zainstaluj) i zwieksz latency dla sb do 248 . Jest jeszcze jeden sposób (ja nie testowalem zmniejsz przyspieszenie sprzetowe dla karty dzwiekowej (o jedno oczko) w pan. ster.
jak nie wygoglujesz to daj znac podesle...
Powodzenia !
Wygoogluj "ltcycfg2" u mnie rozwiązał wszystkie problemy (zainstaluj) i zwieksz latency dla sb do 248 . Jest jeszcze jeden sposób (ja nie testowalem zmniejsz przyspieszenie sprzetowe dla karty dzwiekowej (o jedno oczko) w pan. ster.
jak nie wygoglujesz to daj znac podesle...
Powodzenia !
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez delaa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Piotr_17
-
delaa
Hi!
Jak uruchomisz latencycfg dostajesz liste divajsów powinien sie tam wyswietlac Multimedia Audio Kontroler or STH. kliknij na nim prawą myszą i wybierz quick set latency, w okienko wpisz 240 lub 248 i daj ok powinno po prawej sie pojawic ze masz nową wartosc ustawioną. Napisz ile miales przed operacją. W settings mozesz dać applay on startup - będzie tak ustawial przy starcie systemu. Dasz rade !
Jak uruchomisz latencycfg dostajesz liste divajsów powinien sie tam wyswietlac Multimedia Audio Kontroler or STH. kliknij na nim prawą myszą i wybierz quick set latency, w okienko wpisz 240 lub 248 i daj ok powinno po prawej sie pojawic ze masz nową wartosc ustawioną. Napisz ile miales przed operacją. W settings mozesz dać applay on startup - będzie tak ustawial przy starcie systemu. Dasz rade !
Dlaczego nalezy ustawic akurat 240 lub 248?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Niekoniecznie 240 czy248, po prostu więcej niż default. Latency to opóźnienie wynikające z komunikacji i zależne od rodzaju sterowników.Mniejsza latencja może powodować zniekształcenia, duża - opóźnienia w odtwarzaniu dźwięków kłopotliwe np. podczas gry na keyboardzie programowym samplerem. Standardowe sterowniki to WDMy i zwiększenie czasu do np. 240ms polepszy jakość dźwięku w FS, opóźnienie bowiem tu nie ma znaczenia. Dodam, że dla celów muzycznych stosuje się drivery ASIO z czasamim latencji rzędu 1ms przy próbkowaniu 192kHz. Gdybyś przełączył na ASIO (o ile karta obsługuje i masz je zainstalowane) to pewnie miałbyś "czysty" dźwięk nawet przy latencji rzędu 20 ms i nie trzeba by zwiększać do 200ms.
jegro
Ja troszkę offtopic ale nie ma sensu zakładać nowego tematu z dźwiękiem, bo jest ich już conajmniej naście. Zacznę tak, miałem kiedyś soundset do 737 z bardzo głośnym reversem, podobnie jak tu http://pl.youtube.com/watch?v=1TaQ-Ey7drI . Przekopałem za tym teraz całe AVSIM, i nic. Więc mam prośbę, wiem że dałem zbyt dokładnych wskazówek ale byłbym wdzięczny jeżeli ktoś ma takowy, albo podobny, po prostu jak najgłośniejszt dźwięk reversu. Dzięki.
Kuba
Miej na uwadzę, że na filmiku jest dźwięk rejestrowany z miejsca pasażera tuż obok silnika, a w FSie siedzisz na miejscu pilota w kabinie, która jest oddalona od silników, więc w kabinie siłą rzeczy będzie ciszej.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11