Jąkające się ATC

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Cerata
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Jąkające się ATC

Post autor: Cerata »

Wiem że juz ktos poruszał ten problem (ale za cholere nie mogę trafić na ten wątek), a mianowicie chodzi o jąkające się ATC (offline). Prosze o pomoc bo to b. denerewujące...
ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: ags »

Start -> uruchom -> dxdiag -> dźwięk -> akceleracją się pobaw.
Cerata
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Z tym jąkaniem to jest tak, że ATC powtarza tylko pierwszą sylabę (głoskę) parokrotnie, a dalej mówi płynnie, ... aż do następnej komendy.

[ Dodano: 2005-07-01, 01:22 ]
Faktycznie po zmniejszeniu sprzetowego przyspieszenia dzwieku o dwie wartości w lewo ATC mówi normalnie, ale mam wrazenie że jakość pozostałych dzwieków FS-a (silniki, klapy itp) spadła i pojawiły się lekkie trzaski. Poza tym przy takim ustawieniu i zrobieniu testu modułu DirectSound wywala komunikat, że karta nie obsługuje buforowania sprzetowego.
Wiec mam pytanie : czy pozostawienie takich ustawien wpływa generalnie na jakość dzwieków ?
i drugie pytanie : co może być przyczyną, że musze wyłączyć pełne przyspieszenie sprzetowe aby słyszeć normalnie ATC, skoro wszystko do dzisiaj było OK ???

dzięki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

A zerknij na to:

http://aztec.histo.pl/viewtopic.php?p=2075

moze pomoże.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: rophone »

Moim zdaniem powodem może być któryś z filtrów DirectShow audio, jeśli instalowałeś third-party kodeki (a kto nie instaluje :) ). Zwłaszcza starsze wersje Nimo i KLite.

Spróbuj usunąć wszystkie NIE-microsoftowe filtry audio (ale tylko audio) tym programem.

http://www.free-codecs.com/download/Dir ... anager.htm

Najwyżej zainstalujesz sobie kodeki jeszcze raz.

Pozdrawiam,
Qba.

PS. Jeśli nazwa filtru nie wskazuje ewidentnie na AUDIO, to go zostaw.
Cerata
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Sytuacja opanowana, wstyd się przyznać, dzięki zainstalowaniu ostatnich driverów audio ze strony producenta płyty gł. (=Gigabyte). Zdziwienie jednak pozostaje, czemu wszystko było dobrze, az tu nagle ... nie jest dobrze (tym bardziej że nic nowego ostatnio nie instalowałem prócz AS5).
Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ