Obsługa naziemna (m.in. AES)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Paulo
Obsługa naziemna (m.in. AES)
Co zrobić żeby na lotniskach pojawiła się obługa naziemna (jakieś cysterny czy coś w tym stylu).
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Paulo, łącznie zmieniany 1 raz.
Takie ekstra dodatki mają z reguły platne lotniska. Przykladem moze byc recenzowany przez mnie pakiet Scandinavian Airports 2 ( recenzja na www.aztec.pl ). Tam standardowo masz mase dynamicznych obiektów, do tego mozesz po ustawieniu odpowiedniej czestotliwosci NAV 1 i NAV2 pojawiają sie obok samolotu dodatkowe pojazdy.
Zaznaczam jednak, ze takie dynamiczne obiekty w scenerii dosc mocno obciązają kompa i zdazyc sie moze, ze przy lądowaniu bedziesz mial nagle 2-5 klatek
Pozdrawiam
Zaznaczam jednak, ze takie dynamiczne obiekty w scenerii dosc mocno obciązają kompa i zdazyc sie moze, ze przy lądowaniu bedziesz mial nagle 2-5 klatek
Pozdrawiam
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
-
Paulo
W wymienionym katalogu masz mase bitmap z teksturami. To tekstury wszystkich obiektów w FS. Kazda pelni inna funkcje wiec trudno mi powiedziec, do czego słuzy konkretna tekstura. Sa to standardowe pliki FS'a, wymagane do jego poprawnej pracy.
Bartek
-
misio1958
To sa "stand by" samolty. Naleza do jakiej sceneri. One sie nie poruszaja. Stanowia element dekoracyjny lotniska.Paulo pisze:W katalogu Texture w FS2002 widziałem teksturę jakiegoś samochodu. Do czego ma ona służyć?
Co do scenerii z poruszajacymi sie obiektami, sa i darmowe np. juz raz poruszany na forum temat Bremen Scenery. Sa tez lotniska wloskie, ale tak jak juz wspomial Bartek, nic za darmo. Spadek FPS murowany.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez misio1958, łącznie zmieniany 1 raz.
Kevin nie tak same tankuja, tylko nowoczesne lotniska maja infrastrukture paliwowa pochowana w nawierzchni i tylko sie weza podlacza do "gleby" i do samolotu, a tam juz jest pompa i rury od zbiornikow, dlatego cysterna niepojezdza, czasami moze byc tak ze podjezdza tylko pompa i podaje z "gleby" do samolotu
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
-
misio1958
-
Lukasz Jelonek
- Cadet

- Skąd jesteś: Krakow
Obsługa naziemna.
Witam.
Mam pytanie, jak do samolotu podstawić taśmę bagażową schody cysternę. Bo jak daje Crtl+J to tylko rękaw się dosuwa a jak jest małe lotnisko to nic. Co zrobić?

Mam pytanie, jak do samolotu podstawić taśmę bagażową schody cysternę. Bo jak daje Crtl+J to tylko rękaw się dosuwa a jak jest małe lotnisko to nic. Co zrobić?
Let's Fly Ryanair
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Nie trzeba nic kupować, AES jest darmowy - płaci się za kredyty. W FSX od początku jest obsługa naziemna, wystarczy mieć odpowiednio wysokie ustawienia by była aktywna oraz posłużyć się stosownym skrótem by ją przywołać.
http://flyawaysimulation.com/postt28359.html
http://flyawaysimulation.com/postt28359.html
Tam gdzie manual zaleca... zresztą, o AESie jest na forum osobny temat.Gdzie to wstawić potem.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Czyli...?Juniorsky pisze:Testowałem AESa na największym Boeingu.
Może ten model tak ma...Otwierają się TYLKO pierwsze drzwi dla pasażerów
A wezwałeś obsługę? Sceneria aktywowana?nic nie podjeżdża (krąży) w okół z obsługi naziemnej.
Czytałeś manual?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Default czy jakiś inny?Juniorsky pisze:Czyli Boeing 747-400.
AES najnowszy?
Na innym lotnisku też tak jest?
Zapraszam do opcji Szukaj!
-
PZL Belfegor
- Moderator

- REALcarlsberg
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: MORĄG
-
PZL Belfegor
- Moderator

Zitee744, pisz poprawnie - stosuj wielkie litery, a po znakach interpunkcyjnych stawiaj spacje.
Juniorsky - na nieaktywowanym lotnisku, nieskonfigurowanym samolocie i w dodatku bez połączenia z FSem AES wręcz nie ma prawa działać. Być może próbujesz konfigurować przy wyłączonym FSie, być może brak komunikacji wynika np. z braku FSUIPC... z Twoich postów trudno wiele wywróżyć, jeśli w manualu nic związanego z takim problemem nie ma, to spróbuj na forum Aerosoftu.
Juniorsky - na nieaktywowanym lotnisku, nieskonfigurowanym samolocie i w dodatku bez połączenia z FSem AES wręcz nie ma prawa działać. Być może próbujesz konfigurować przy wyłączonym FSie, być może brak komunikacji wynika np. z braku FSUIPC... z Twoich postów trudno wiele wywróżyć, jeśli w manualu nic związanego z takim problemem nie ma, to spróbuj na forum Aerosoftu.
- REALcarlsberg
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: MORĄG
Ja dziś na lotnisku ENVA szykowałem się na lot Piperem. Otworzyłem drzwi oraz luk bagażowy i zająłem się ustawianiem nawigacji itd. Nagle słyszę jakieś silniki obok mnie. Patrzę, a do mojego Piperka podjechała taśma a za nią wózki z bagażem
Po to żeby załadować jedną torbę (bo ile tam się zmieści?
)
Nie posiadam żadnych dodatków z takimi rzeczami związanych
A niedaleko mnie stał Benek linii Norwegian (co nie dziwi, gdyż port ten znajduje się w Norwegii) ale na boku miał napis KRAKÓW

Nie posiadam żadnych dodatków z takimi rzeczami związanych
A niedaleko mnie stał Benek linii Norwegian (co nie dziwi, gdyż port ten znajduje się w Norwegii) ale na boku miał napis KRAKÓW
Ostatnio zmieniony czw 20 maja, 2010 21:47 przez REALcarlsberg, łącznie zmieniany 2 razy.