Cześć
Jaki darmowy program byłby dobry, do niewielkiego zmodyfikowania powierzchni ziemi w scenerii dla FS2002 i FS2004 ? Chodzi o zrobienie na płaskiej powierzchini pionowego (lub prawie pionowego) uskoku o wysokości 1m (lub dokładniej 1,2 m) i szerokości ok. 40m. Chodzi o to, że tylna ściana hangaru ma przylegać do tego uskoku, ale ziemia nie może wchodzić do wnętrza hangaru. Tylna ściana ma mieć grubość ok 30-40cm, więc jeżeli uskok by nie mógł być zupełnie pionowy, tylko minimalnie skośny, to może troszkę wchodzić "w ścianę" i się w niej ukryć.
Przy okazji chciałbym też zapytać o program, w którym można by zrobić ładne uliczki pokryte teksturami (tekstury chyba będę robił własne od podstaw), ten program również powinien umożliwić zrobienie uliczek w FS2002 i FS2004, ponieważ cała rzecz jest robiona z myślą o obu wersjach FS.
Pozdrawiam !
Piotrek
Program do modyfikacji ziemi w FS2002 i FS2004
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Program do modyfikacji ziemi w FS2002 i FS2004
- Załączniki
-
- ziemia w FS schemat.JPG (20.44 KiB) Przejrzano 5952 razy
GG 6825265
Wydaje mi się, że będziesz musiał wykonać kawałek terenu wokół hangaru jako osobny obiekt w Gmax'ie, ponieważ mesh z którego budowany jest teren w FS nie pozwala na stosowanie pionowych uskoków.
Przy zastosowaniu mesh'a wykonanego z dokładnością LOD11 góra nasypu będzie odsunięta od jego podstawy o ponad 19m, a gęstszego mesh'a z tego co mi wiadomo FS narazie nie wyświetla.
Przy zastosowaniu mesh'a wykonanego z dokładnością LOD11 góra nasypu będzie odsunięta od jego podstawy o ponad 19m, a gęstszego mesh'a z tego co mi wiadomo FS narazie nie wyświetla.
Da sie, polecam forum:D. Design pisze:Świetnie, tylko na terenie wykonanym w GMAXsie nie widać cienia samolotu, który leci nad tym terenem.
http://www.scenerydesign.org