Ster Kierunku
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
questt
Ster Kierunku
Witam
Niedawno zaczalem sobie troche latac, wirtualnie oczywiscie ( na "Condorze " ). I mam pytnie : czy steru kierunku uzywa sie 'koniecznie' podczas samych zakretow czy tylko do korygowania podczas lotu z wyślizgiem ?
Niedawno zaczalem sobie troche latac, wirtualnie oczywiscie ( na "Condorze " ). I mam pytnie : czy steru kierunku uzywa sie 'koniecznie' podczas samych zakretow czy tylko do korygowania podczas lotu z wyślizgiem ?
-
Snajper
-
questt
to zależy czy jesteś przechylony w prawo czy w lewo. Kuleczka symbolizuje wektor siły wypadkowej działającej na samolot w czasie zakrętu. Jak ucieka na zewnątrz zakrętu (czyli np w prawo w czasie zakrętu w lewo) należy skierować dziób bardziej do środka zakrętu działając lewym pedałem. W przeciwnym wypadku naciskasz przeciwny pedał, starając się utrzymać kuleczkę w środku chyłomierza
-
aviator
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: FIR Warszawa
Mam nadzieję, że to zwykła pomyłka lub ćwiczysz to tylko na fs-ie...tidit pisze:...Jak ucieka na zewnątrz zakrętu (czyli np w prawo w czasie zakrętu w lewo) należy skierować dziób bardziej do środka zakrętu działając lewym pedałem. ...
Zasada jest prosta: kulka ucieka od nogi i chodzi za drążkiem.
Czyli, widzisz kulkę z prawej strony -> drążek/wolant w lewo i prawa noga; kulka z lewej -> drażek/wolant w prawo i lewa noga.