Problem ze sterami kierunku
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Problem ze sterami kierunku
Czesc, Sorry ze poruszam ten temat jeszcze raz bo napewno juz byl na tym forum, niestety nie moge znalezc. Jak zdefiniować pedały jako ster kierunku ? w FS,. Mam podłączone, niestety nie widze tam zadnej konfiguracji ich. Działają dość dziwnie, jeden jako odchylenie pionowe, a drugi ..hmm // to akurat jest ciezkie do opisania co sie dzieje z samolotem po wcisnieciu go,... Pomozcie. Dzieki
Pedały od kierownicy możesz podłączyć do FS'a tylko wtedy gdy posiadają jedną OŚ. W twoim przypadku będzie to nie możliwe ponieważ masz 2-osiowe. A Przypisanie ich polega na tym, że w zakładce controls, w axis, wybierasz kontroler (czyli kierownicę), a następnie w klikasz na rudder i ruszasz pedałami, aż FS przypisze sobie ich oś.
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Mozna w sterach takiej kierownicy/pedalów ustawic zeby os była jedna. Przykładowo takie cos jest w czerwonym Logi (Formula Force).
Bartek
Hmm. No tego nie wiedziałem. Ale z tego co wiem, to są kierownice, które tego nie umożliwiają 
Tak więc przede wszystkim jeśli chcesz za pomocą pedałów operować sterem kierunku muszisz ustawić w sterowniku, aby 2 pedały działały jako jedna oś, a nie jako 2 osobne. Jeśli nie masz takiej możliwości, nie będziesz mógł raczej przypisać steru kierunku do pedałów, ale będziesz mógł pod każdy przypisać hamulce lewego i prawego zestawu kół
Tak więc przede wszystkim jeśli chcesz za pomocą pedałów operować sterem kierunku muszisz ustawić w sterowniku, aby 2 pedały działały jako jedna oś, a nie jako 2 osobne. Jeśli nie masz takiej możliwości, nie będziesz mógł raczej przypisać steru kierunku do pedałów, ale będziesz mógł pod każdy przypisać hamulce lewego i prawego zestawu kół
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1