Warsaw Photo Scenery

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Kamandra
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPML

Post autor: Kamandra »

Warsaw Photo Scenery
*PRZEDSPRZEDAŻ*
http://www.pilots.pl/sklep/product_info ... cts_id/380
AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
Awatar użytkownika
zbyszek
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPBA

Post autor: zbyszek »

Czy Okęcie jest z nowym terminalem?
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

zbyszek pisze:Czy Okęcie jest z nowym terminalem?
Sceneria samego lotniska NIE jest częścią produktu. Są nimi fotorealistyczne tekstury oraz charakterystyczne dla miasta budowle.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Ja szczerze polecam, do latania VFR jest to niezwykle wartościowy dodatek. Mieszkam 20km od centrum i udało mi się w/g pewnej znajomości terenu odnaleźć swój dom i charakterystyczne miejsca w pobliżu. Powinno się także zainstalować równolegle 3D Landmarks.
Obrazek
kazio30
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: kazio30 »

Mam takie pytanie, ponieważ chciałbym sie upewnic przed zakupem ,czy dodatek ten nie koliduje ze scenerią EPWA_Budowa listopad -ostatnią wersją autorstwa Kuby ?
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

kazio30 pisze:Mam takie pytanie, ponieważ chciałbym sie upewnic przed zakupem ,czy dodatek ten nie koliduje ze scenerią EPWA_Budowa listopad -ostatnią wersją autorstwa Kuby ?
Nie widzę żadnej możliwości konfliktu.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Jako, że zostałem poproszony o umieszczeniu kilku screenów, umieszczam poniżej. Nie powinno się schodzić poniżej 3000ft, jeżeli textury mają ładnie wyglądać. Optymalnie moim zdaniem 5000ft.

#1- Approaching downtown - 2000ft, winter
#2- EPWA - 3000ft, spring
#3- Downtown - 3000ft, spring
#4- Wisła (w FSX!!!), most Świętokrzyski, Stadion 10-lecia - 3000ft, spring
#5- Jacku, powinieneś poznać to miejsce! :)
#6- Downtown panorama - 3000ft, summer
#7- Downtown panorama - 3000ft, winter (tak będziemy latać teraz)
#8- Downtown panorama - 3000ft, night (nocne tex są niesamowite)
Załączniki
Nowy-4.jpg (82.41 KiB) Przejrzano 19647 razy
Nowy-3.jpg (85.96 KiB) Przejrzano 19647 razy
Nowy-1.jpg (61.72 KiB) Przejrzano 19647 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

c.d.
Załączniki
Nowy-8.jpg (55.64 KiB) Przejrzano 19736 razy
Nowy-6.jpg (79.48 KiB) Przejrzano 19736 razy
Obrazek
Jacek
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Jacek »

no i mam dylemat ,kupowac czy nie ?.Latam w 99% IFR i w sumie to niewiele widze z tego co jest na zewnatrz.ale z drugiej strony to tak ladnie wyglada :) ,szczegolnie jak jest sie powyzej tych 3000 ft.
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: Biały »

No cóż, trzeba wyciągać talary z sakiewki. Przyznam, że nocne tekstury są rewelacyjne.

Pytanie jest jedno... Ile trwa przesyłka z SIMDESIGN do mieszkanka na Warszawskim Gocławiu? ;)

Pozdrawiam
Obrazek
GA-Z170X-Gaming7-EU*I7-6700K*Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB*Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming PP 8GB*SSD 240GB*3xHDD 2TB,1TB,500GB*EVGA GS650W Gold*E2607*LaCie526
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Post autor: wibwk »

Biały pisze: Pytanie jest jedno... Ile trwa przesyłka z SIMDESIGN do mieszkanka na Warszawskim Gocławiu? ;)

Pozdrawiam
Na Ochotę dwa dni, za to już dwie godziny czekam na możliwość rejestracji, sposób koledzy wymyślili paranoiczny, najpierw kupujesz, później logujesz się na stronie simdesign i podajesz kod znaleziony w pudełku następnie czekasz na zwrotny email, paranoja.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Absolutnie się zgadzam. To jest paranoja. Ale dla tych, co by chcieli mieć pirata. Co w takim potwierdzaniu oryginału jest dziwnego? Descreet GMAX się tak samo rejestruje, mimo, że jest darmowy.
Obrazek
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

D. Design pisze:Absolutnie się zgadzam. To jest paranoja. Ale dla tych, co by chcieli mieć pirata. Co w takim potwierdzaniu oryginału jest dziwnego?
Tylko to że jest upierdliwy, wszystko można załatwić poprzez własny serwer i mieć jeszcze większą kontrolę nad produktem a właściwie jego użytkownikami.
Jakie to zabezpieczenie dla piratów? Ale sorry to już off-topic.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

No i ile czasu w sumie czekałeś na KEY? Mnie akurat ten system nie przeszkadzał przy rejestracji produktu.
Pozdrawiam
Obrazek
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

D. Design pisze:No i ile czasu w sumie czekałeś na KEY? Mnie akurat ten system nie przeszkadzał przy rejestracji produktu.
Pozdrawiam
No cóż jeśli ciągniesz ten temat, to jeszcze czekam :cry: pomimo że w między czasie prowadziłem bez przeszkód korespondencję z jednym z twórców to kod nie dotarł.

P.S.
Dzięki osobistemu zaangażowaniu kol. Wojtka o 21.22 sprawa zakończyła sie sukcesem, dziękuję, wesołych świąt i powodzenia w pracy.
Wojtek.
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain

wibwk pisze: Dzięki osobistemu zaangażowaniu kol. Wojtka o 21.22 sprawa zakończyła sie sukcesem,
No widzisz. Ja czekam już drugi dzień. Całe szczęście, że mam trochę cierpliwości choć przyznam, że liczyłem na lot nad Wawką jeszcze przed świętami.
IMHO nie jest to jednak dla mnie dobre rozwiązanie (rejestracja produktu w taki sposób).

pozdrawiam,
Obrazek
GA-Z170X-Gaming7-EU*I7-6700K*Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB*Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming PP 8GB*SSD 240GB*3xHDD 2TB,1TB,500GB*EVGA GS650W Gold*E2607*LaCie526
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Ja już sobie polatałem, a właśnie dzisiaj przy podejściu na 29 jakieś 15mil od progu pasa wywaliło mnie z FS'a, używam Poland Mesh, EPWA1.9d z dodatkiem budowa, VFR Poland 3D i oczywiście WPS bo to o nią chodzi. Pierwszy raz od lat zdażyło mi się żeby w W-wie wywaliło mi scenerię. :cry: :evil:
CeglA

Post autor: CeglA »

Mam ten sam problem. Po instalacji WPS wyrzuca mnie z FSa gdy jestem w poludniowych okolicach lotniska. Problem znika gdy wylacze Ultimate Terrain. Moze Tworcy sceneri cos na to poradza?
rob74

Post autor: rob74 »

Po wielu pozytywnych wypowiedziach moja to trochę jak zgrzyt, ale uważam że ta sceneria jest trochę niedopracowana, po pierwsze nie ma żadnego autogenu (chyba że mi się coś źle zainstalowało) warszawa to tylko kilkanaście budynków w centrum + mosty, widzę że dopiero jako patch dodaje się drzewa, ale przydałoby się trochę budynków, łyso jest strasznie
pozdrawiam
Roberft
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Bo to jest Warsaw Photo Scenery (jak sama nazwa wskazuje!) a nie Warsaw City! 3D Landmarks masz ściągnięte, tak?
Obrazek
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Bo to jest Warsaw Photo Scenery (jak sama nazwa wskazuje!) a nie Warsaw City! 3D Landmarks masz ściągnięte, tak?
Jak sama nazwa wskazuje to nic nie znaczy, aż nie chce mi się rozpisywać na ten temat, ale poczekam na wersję X (10), może dożyję bo sądząc z tempa przygotowania pierwszej będzie to za jakieś 20-30 lat, szkoda miało być pięknie jest jak zwykle.
rob74

Post autor: rob74 »

Jaki sens jest wydawania scenerii, przepraszam photo scenerii w takiej formie, miasto to nie tylo kilka głównych budynków, nie trafia do mnie argument że to nie warsaw city scenery. Trochę zdjęć satelitarnych obrobionych i ułożonych + kilkanaście bydynków to chyba jednak zbyt mało aby tak się tym zachwycać, kiedyś ściągnąłem zamieszczoną na tym forum scenerię bydgoszczy, po prostu zdjęcia satelitarne ułożone i spozycjonowane, była za free, co więcej autor zrobił ją dla zabawy, a powiem szczerze gdyby nie te kilkanasćie obiektów niczym by się nie różniła od warszawy, i tak większość ją kupi, ale powiem szczerze dobrze to wyglada może z pułapu przelotowego, przy starcie i podejściu jednak brakuje mi jakichkolwiek bydynków, może autorzy wyprodukują jakiegoś updata lub patcha tak jak z drzewami, i tylko dlatego to piszę.
Robert
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Rozumiem, że te zdjęcia satelitarne dla zabawy to nie było Twoje dzieło?
Wiesz, zwróć uwagę na tekstury sezonowe i nocne. To wszystko trzeba było ręcznie w Corelu opracowywać. Wiesz, ile to roboty? Ale w sumie - o czym mowa. Zawsze się coś komuś podoba a komuś nie, to jest normalne. Sceneria już wydana, być może będą patche, być może będą updaty z budynkami w centrum. Ja w FSX latam i tak bez autogenu (głównie w nocy), więc brak drzew i budynków mi nie przeszkadza (chwilowo, do czasu modenizacji kompa w nowym roku... ;) ).
Pozdrawiam
Obrazek
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

D. Design. używasz b.mocnych argumentów tyle że jakby populistycznych, nie wiem co tworzysz mimo że FS'em bawię się/ używam od ponad 15 lat, nick masz "mocny" Twoje uczestnictwo na tym forum też Cię nobilituje, tylko mam jedno pytanie, czy jesteś pewien tego co piszesz?, bo chyba zaczynasz jakby pod prąd, wszelkie "alternatywne" posty negujesz, rozumiem, podoba Ci się ta sceneria na 100%, można tak, rozumiem to, tyle że screeny na stronie producenta nie zapowiadały W-wy jak po ataku nuklearnym a wręcz przeciwnie, piękne miasto kompatybilne nawet z własną wcześniejszą produkcją, a nie jest tak przecież. Kupiłem ten dodatek zawiesił mi FS parę razy, i może walczył bym dalej gdyby nie to że nawet tekstury nie są do FS9 kompatybilne, nadlatując nad miasto mam wyodrębniony obszar, sorry za to mam płacić?, niesamowite "photo" scenerie można znaleść w necie, i tam widać wkład pracy, tu niestety tylko chęć zarobienia.
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Nie chcesz, nie podoba się - nie kupuj. Napisałeś co myślałeś, więc po co dalej wylewasz żale?
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

wibwk pisze:Kupiłem ten dodatek zawiesił mi FS parę razy, i może walczył bym dalej gdyby nie to że nawet tekstury nie są do FS9 kompatybilne, nadlatując nad miasto mam wyodrębniony obszar, sorry za to mam płacić?,
Chyba w życiu nie widziałes foto scenerii. A jak ma to byc zrobione, żeby obszar scenerii nie wyrózniał sie od pozostałego obszaru? Widziałes np. Budapest 2007? Tam tez jest miasto oparte o foto teksturach (jak w wielu dodatkach do FS). Tez nie ma prawie budynków. Tez obszar scenerii wyraźnie sie odcina od reszty. Wiec nie wiem w czym problem.
Kupiłes dodatek, nie podoba się, to www.allegro.pl i juz. Sprawa o tyle prosta, ze produkt jest pudelkowy, wiec nie ma problemu.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

wibwk pisze:D. Design. używasz b.mocnych argumentów tyle że jakby populistycznych, nie wiem co tworzysz mimo że FS'em bawię się/ używam od ponad 15 lat, nick masz "mocny" Twoje uczestnictwo na tym forum też Cię nobilituje, tylko mam jedno pytanie, czy jesteś pewien tego co piszesz?, bo chyba zaczynasz jakby pod prąd, wszelkie "alternatywne" posty negujesz, rozumiem, podoba Ci się ta sceneria na 100%, można tak, rozumiem to, tyle że screeny na stronie producenta nie zapowiadały W-wy jak po ataku nuklearnym a wręcz przeciwnie, piękne miasto kompatybilne nawet z własną wcześniejszą produkcją, a nie jest tak przecież. Kupiłem ten dodatek zawiesił mi FS parę razy, i może walczył bym dalej gdyby nie to że nawet tekstury nie są do FS9 kompatybilne, nadlatując nad miasto mam wyodrębniony obszar, sorry za to mam płacić?, niesamowite "photo" scenerie można znaleść w necie, i tam widać wkład pracy, tu niestety tylko chęć zarobienia.
1. Nieprawda Wibwk. Sceneria mi się podoba, gdyż tak bardzo zmieniła latanie nad stolicą jak żadna inna. Twój problem polega na tym, że nie akceptujesz tego, że sceneria jest płatna (jest to pierwsza bodajże w historii polska płatna sceneria do FS). Rozumiem to. Ale tak niestety będzie. Sceneria mi się podoba, ale nie mówię, że na 100%. Jest kilka błedów, akurat nie tych, o których pisałeś, ale np. przy Góraszcze wyraźnie źle nałożone textury (powodem tego jest późniejsze dodanie jednego ich paska).

2. Nie neguję alternatywnych postów i piszę jak byk, że "Zawsze się coś komuś podoba a komuś nie, to jest normalne". Po prostu nie lubię, jak ktoś narzeka tylko po to, żeby narzekać. A właśnie to, Wibwk, teraz robisz. Doceniam Twoje doświadczenie z FS, a jakże. Ale nie o tym mówimy. Sceneria od początku była zapewne planowana tak, jak teraz wygląda. Nie ma sensu narzekanie na sprawy fundamentalne - bo to i tak niczego nie zmieni. Natomiast dlaczego nikt nie mówi o faktycznych błędach projektu? Tak jak o wyżej wspomnianej niedoskonałości nałożenia tekstur czy też zjawiska zacinania się FS (którego akurat u mnie nie ma)???

3. Moje projektowanie wprawdzie nie stoi w miejscu, ale faktycznie przez dłuższy czas niczego nie publikowałem. Aktualnie pracuję m. in. nad DVC jednego z moich samolotów. Jednak teraz najwięcej czasu zajmuje mi budowa kokpitu.

Proponuję ZGODĘ 8-) i zakończenie tego tematu lub ewentualne przejście do szczegółów.
Obrazek
kazio30
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Nietety i ja równiez musze wyrazić opinie na temat tego produktu

Potwierdzam to ze ta sceneria powoduje błąd ,wywala Fs-a .U mnie wywaliło tuz przed podejsciem na 29, FS pożegnał mnie tam czarnym ekranem:(( wykoałem dwa loty z EPWA i za drugim razem już mnie wywaliło. Nie wiem co w tej sytuacji.... pozostaje czekac na patcha, Cieszyłem sie ze sobie polatam na wawą ale sobie nie polatałem..((((
Mam nadzieje ze twórcy szybko sie zajmą tym problemem.
Oprócz polskich lotnisk mam zainstalowane jeszcze tylko VFR 3d landmarks wykonałem mnóstwo lotow i FS nie wywalił mi od wielu miesiecy takze nie ma mowy zeby powodem było cos innego.

pozdrawiam :(
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
Geforce 8600 GTS Silent Asus
zasilacz Chieftec 650 W
kazio30
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Niestety ciąg dalszy testów wykazuje to samo ,wywala FS-a cały czas w tym samym miejscu na południe od lotniska przy podejsciu na 29,średnio raz na dwa loty ! O ile pamiętam to przy instalacji mozna wybrac czy chce sie same budynki czy całosc ,zainstaluje same budynki i zobacze jak bedzie ,moze chociaz pociesze sie z samych budynków w centrum:( skoro juz wydałem na to pieniądze :evil:
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
zasilacz Chieftec 650 W
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

Spróbuj odinstalować EPWA1.9d i sprawdź czy coś pomogło. To tylko takie moje przypuszczenia bo różne przygody miałem z tą scenerią
kazio30
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Na razie zainstalowałem jeszcze raz tylko bez meshu i patcha do tego meshu 2 ostatnie pozycje
z doswiadczenia wiem ,ze pierwszym podejżanym jesli chodzi o takie błedy jest mesh , zawsze od tego zaczynam i prawie zawsze wszystko wracało do normy, i na razie jest dobrze co prawda jeszcze za wczesniej na radość :D bo wykonałem dopiero zaledwie 2 pełne loty w obie strony z EPWA wiec dopiero sie okaże , a sama WPS bez lotniska autorstawa Pana Sikorskiego(o ile pamietam) i Twojego byłaby dla mnie i tak bezużyteczna :D

pozdrawiam
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
zasilacz Chieftec 650 W
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain

No więc... dzięki Wojtkowi uporałem się ze wszystkim tj. z rejestracją i kluczem. Problem leżał po stronie administratora mojej poczty, a nie po stronie SIMDESIGN.

Sprawdziłem podejście na 29 (7 razy). Ani razu mnie nie wywaliło z FSa.
Nie jest jednak tak różowo. Latając Cessną Skylane 182 RG II kilka razy walił mi się mesh. Wszystko robiło się brązowe, znikały ulice... normalnie jak po wojnie atomowej. Nic nie można było z tym zrobić. Przymusowy restart FSa i jest znów ok. Średnio raz na kilka minut sytuacja się powtarza. Może to brak kompatybilności z Ultimate Terrain Europe... sam nie wiem. jeśli nic się z tym nie da zrobić to wywalę mesh z WPS i pozostawię same budynki.

pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Biały pisze:Sprawdziłem podejście na 29 (7 razy). Ani razu mnie nie wywaliło z FSa.
Potwierdzam
Biały pisze:Latając Cessną Skylane 182 RG II kilka razy walił mi się mesh. Wszystko robiło się brązowe, znikały ulice... normalnie jak po wojnie atomowej. Nic nie można było z tym zrobić. Przymusowy restart FSa i jest znów ok. Średnio raz na kilka minut sytuacja się powtarza.
Nie potwierdzam

Latam dużo, ani razu nic się nie zacięło. Prawdopodobnie konflikt.
Obrazek
Awatar użytkownika
ToTom
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: ToTom »

Mesh - FSGenesis
Landclass - UT
EPWA 1.9 + dodatek KUBY.
NIGDY nie miałem zwisu FSa.
Po zainstalowaniu WPS już kilka razy w tym dziś po odlocie on-line z RWY29 (DEDOL2G okolice ANEPI)
Rozmawiałem z Wojtkiem, mamy swoje podejrzenia.
Będę szukał przyczyny konfliktu, szkoda takiej pięknej scenerii.
Bo WSP piękne jest, nawet jak się używa tylko B737. Podejście zyskało swój smaczek, tekstury są pięknie. Po wypchnięciu ze stanowiska 4 w oddali widać budynki miasta.
Polecam wszystkim, tylko ten konflikt muszę namierzyć.
Awatar użytkownika
adams
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Katowice

Post autor: adams »

Najlepiej gdyby ktoś zainstalował WSP na gołego FS-a, np gdy reinstaluje system/FS-a lub gdy ma drugi komp bez FS-a.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Mesh: MyWorld 2004
Ultimate Terrain Europe + Eastern Europe
EPWA 1.9 + dodatek KUBY
Ground Environment

Ponad 50 minut latania w te i nazad nad EPWA (od LIN, przez PNO, po WAR). Zero zwisu. Wiec nie wiem. Albo zwisy są w określonych konfigach scenerii/mesh albo w okreslonych warunkach (np. zawsze start z EPWA, albo zawsze lądowania; noc/dzien; jakas okreslona pora roku).
Bartek
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Testy WPS w dniu wczorajszym przyniosły zgoła inne wyniki.
Katowałem scenerię od 20:00 do 23:00 na wielu samolotach (płatnych i darmowych). Starty z EPWA 1.9 + dodatek Kuby i lądowania na 29 nie zmieniły mojego zdania. Nie wywala z FSa. Co do meshu o dziwo tylko raz przez parę sekund 'efekt bomby atomowaj', ale bez potrzeby restartu Flight'a. Po paru sekundach wszystko wróciło do normy i można cieszyć się scenerią. Istotnie nocne latanie sprawia niesamowitą radochę. Trzy godziny katowania na najwyższych rozdzielczościach i wszystkich suwakach na max uzmysłowiły mi, że nie jest tak źle, a wręcz dobrze.

Zaczynam się domyślać, że może to coś z moim VC w Cessnie Skylane 182 RG II bo efekt porąbania tekstur... tym razem tylko na parę sekund... wystąpił tylko w tym samolocie (lot na VC).

pozdrawiam,
Obrazek
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Ostatnio zmieniony wt 16 wrz, 2008 12:42 przez konraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Kupił, polatał ok. 2 godzin non-stop i teraz ma uwagi.
1. EPBC szkoda, że nie pasują - jak czas pozwoli to zrobię prostą scenerię w AFCAD'zie aby kożystać z WPS, a nie z dodatkowej EPBC ( ta do wywalenia ). Tylko musi być spełniony warunek "twardości" podłoża na fototexturze. Systuacja dotyczy FS9. Zobaczę czy zmieniony AFCAD zadziała w FSX.
2. Czasami w FSX na podjeściu strasznie przycina, dziwne że tylko czasmi a nie zawsze.

Generalnie polecam i życzę miłego latania nad stolicą. Może wspólnymi siłami zrobimy pełny autogen, bo chyba SIMDESIGN rozpoczął takowe prace i skończył. Mam domki miedzy EPWA i EPBC, i tylko tam. W połowie drogi między lotniskami, a przecież miały być tylko drzewa.
Awatar użytkownika
ToTom
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: ToTom »

No to opiszę moje boje:
Specjalnie na tę okoliczność świeżutki system i FS bez jakichkolwiek modyfikacji
EPWA1.9+dodatek Kuby
UT EE
WPS.
Test: defaultowy LearJet krążący z IAS 320 nad PNO (z GPSa FS9) czyli na południe od EPWA.

Problem: samolot krąży nad granicą WPS. Kiedy wlatuje nad WPS zaczynają pojawiać się obiekty 3D (najlepiej widać to w widoku zewnętrznym). Najpierw most zdaje się Świętokrzyski, potem "centrum" miasta.
Chwilkę jest białe, potem ładują się tekstury.
Po chwili FS kończy zabawę czarnym ekranem.
Powtarzalność 9/10 w ciągu pierwszych 3 "kółek na PNO". 1/10 trzeba poczekać do 30 minut. I crash.
Podczas lotów nad WPS, kiedy obiekty 3D nie "znikają" problem nie występuje.
Podejrzewałem EPWA, ale niestety. Po jej wyłączeniu nie ma poprawy.
Jedyne co pomaga to usunięcie z WPS 2 plików odpowiedzialnych za obiekty 3D.
Wtedy FS działa stabilnie. Test bez 3D trwał kilka godzin, akurat byłem w terenie a FS sobie latał.
Nie zamierzam rezygnować z UT EE, bo to cała Polska. Na razie obejdę się bez obiektów 3D z WPS.
Problem nie może być po stronie systemu (nowiutki), FSa (również nowiutki - dodane tylko WPS oraz UT (programem instalacyjnym), komputera (przed WPS problem jakiejkolwiek niestabilności nie istniał, bez obiektów 3D również działa stabilnie).
Być może po prostu mam pecha. Albo mieszkam za blisko Krakowa ;)
Dla zainteresowanych w załączniku zapisany jest lot testowy.
Załączniki
test.rar
(12.77 KiB) Pobrany 217 razy
ODPOWIEDZ