Znikające budynki autogenu FlightRivera.

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Kelso
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rzeszów

Znikające budynki autogenu FlightRivera.

Post autor: Kelso »

Witam. Mam taki oto problem: posiadam scenerie France VFR FlightRiviera BasePack i FlightRiviera AutogenPack.O ile z pierwsza częścią (BasePack) nie ma żadnych problemów, to po zainstalowaniu AutogenPack domki które wnosi ten dodatek mrugają z oddali na biało, a kiedy się do nich zbliżę - znikają. Drzewa z AutogenPack są OK - pokrywają całą scenerię i nie znikają. Próbowałem różnych rzeczy - różne sterowniki grafy, wyłączenie wszystkich dodatkowych scenerii, ustawień grafiki w FS i sterownikach (AA i Anizo) - nic nie pomaga. Plik Fs9.cfg skonfigurowany zgodnie z zaleceniami autorów scenerii. Dziwne dla mnie jest to, że domki (i cały autogen) które wnosi FlightRiviera BasePack nie stwarzają żadnych problemów, a mrugają TYLKO te, które wnosi AutogenPack (w głębi lądu). Posiadam GF4 Ti-4200, sterowniki 66.93, 1 GB RAM, Athlon 3200, FS 2004 oczywiście. Czy ktoś z Was zetknął sie z podobnym problemem i wie jak mu zaradzić ?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Kelso, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: adams99 »

Z tego co pamiętam wyszedł patch poprawiający to.
kazio30
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: kazio30 »

Jest to brak tekstur. Czasami podczas odinstalowania niektórych dodatków usuwaja sie jakies potrzebne tekstury , miałem identyczny problem , odinstalowałem coś, chyba był to Flymex i okazało sie ze z katalogu TEXTURE zniknęły 4 pliki, ale ze trzymam w zapasie kopie swoich najważniejszych folderów to zastapiłem go i po problemie.
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
Geforce 8600 GTS Silent Asus
zasilacz Chieftec 650 W
Kelso
Cadet
Cadet

Hmmm... wg mnie, jak brakuje tekstur, to obiekty/domy wyświetlane są w białym kolorze, ale są widoczne cały czas. U mnie nie dość, że białe (brak tekstury ???), to tylko mrugają z oddali. Kiedy się do nich zbliżam, przestają wogóle się pojawiać. Co dziwniejsze - niewidoczne domki rzucają cień !
Kelso
Cadet
Cadet

Problem rozwiązany - aż dziw, że ja, stary wróbel nie wpadłem na to wcześniej :oops: (zmyliło mnie to migotanie domków). Dzięki kazio30 za natchnienie ! Przekopiowałem po prostu wszystkie pliki z teksturami budynków z katalogu texture scenerii do texture w głównym katalogu FSa. Teraz wszystko wyświetlane jest poprawnie.
ODPOWIEDZ