Oświetlenie pasa EPNT
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
- mavericknt
- Cadet

- Skąd jesteś: EPNT
Oświetlenie pasa EPNT
Cześć mam prośbę do kogos kto wie jak robic oswietlenie pasów żeby zrobił do EPNT. W tym roku w real dużo latamy w nocy i chciał bym też w FS. Zamieszczam screen z umiejscowieniem swiateł
Pozdrawiam maverick
Pozdrawiam maverick
- Załączniki
-
- fs9 2007-11-05 13-49-51-81.jpg (79.8 KiB) Przejrzano 14205 razy
- mavericknt
- Cadet

Nie za bardzo wiem jak Ci pomoc...Tutaj masz link do polskiej Instrukcji AFCAD-a napisanej przez naszego forumowego kolege Adamsa, a tu do tutoriala napisanego przez Stasia Drzewieckiego. Z pomoca tego materialu powinnes sobie dac rade z wykonaniem oswietlenia bez wielszych problemow.
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPLL
Nie jestem pewien czy AFCAD tutaj pomoże, nie wiem jak EPNT jest budowane bo jak nakładane są pasy (a tak chyba jest) w gMax to trzeba dodać efekty
Project LODZ - już niedługo sporo niespodzianek !
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
Na "szybko" zrobiony afcad do EPNT ze światłami(tylko krawędzie i centralna linia pasów).
Działa pod FSX,ale plik jest w formacie fs9 więc pod 2004 powinien też działać.
pzdr
bober
Działa pod FSX,ale plik jest w formacie fs9 więc pod 2004 powinien też działać.
pzdr
bober
- Załączniki
-
- AF2_EPNT.zip
- (1.01 KiB) Pobrany 268 razy
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

czyli będzie działało, bo myślałem, że może coś z gMaxa tak jak ja mam w EPLL i tak bedzie juz wszedzie 
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
Oczywiscie, ze bedzie dzialalo. Na trawiastych lotniskach nie ma sensu robic pasow gmaxowskich. O niebo lepiej wygladaja "wymalowane" bezposrednio na teksturze.piotr-pajor pisze:czyli będzie działało, bo myślałem, że może coś z gMaxa tak jak ja mam w EPLL i tak bedzie juz wszedzie
W EPNT uzywa sie gazowego oswietlenia pasow, wiec dlatego napisalem, ze nie moge przypisac efektow, bo nie mam juz FS9. Lampy wykonane w gmaxie z efektami wygladalyby bardziej ralistycznie.
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

No spoko, efekt zawsze lepszy, ale pewnie to wystarczy
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
- mavericknt
- Cadet

Ja to zrobiłem tak. Tylko żę litera T niestety jest niebieska tylko nie wiem jak zrobic żeby była biała ale jest ok
- Załączniki
-
- AF2_EPNT.rar
- (1.07 KiB) Pobrany 253 razy
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

Nie da się inaczej, trzeba dać efekt, mogę to zrobić ale potrzebuję kilka fotek jak to wygląda.
Czy to są jakieś stojące lampy czy jak??
Podeślijcie coś to się zrobi
Czy to są jakieś stojące lampy czy jak??
Podeślijcie coś to się zrobi
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
Nie potrzebne Ci fotografie. Jakub zaznaczyl juz na screenie, gdzie maja byc lampy. Z tego co pamietam z prac przy scenerii ( z relacji Jakuba) sa to zwykle lampy gazowe, wiec jesli ustawisz byle jakie malenkie klocki (cylindereki) i przypiszesz im efekt dzialajacy tylko w nocy, bedzie w 100% OK. Ustaw je w lini markerow pasa. Skoro to lampy gazowe, swiatlo pewnie jest biale.
- mavericknt
- Cadet

Miosio ma racje zrob tak jak on mowi i będzie super. Na screen masz polożenie i ilosc 19 tak jak w real. A jeszcze ptanie litera T zawsze musi byc po prawej. Czy da się swiatła tak zmieniać ze jak bedzie wiało z zachodu była po prawej a jak ze wschodu tez po prawej w stosunku do stojącego samolotu na pasie??
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

U raczej ciężko z tym wiaterkiem, może da jakoś się to opisać w effekcie ale nie wiem
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
Kubus, nie wydziwiaj. Wiem, ze kochasz swoje lotnisko, ale osiagnelismy juz granice realnosci...jak na darmowa scenerie. Z "halnym" daloby sie i pobawic w mdl tweaker, ale... to nie jest robota za frico. Badz zadowolony i szczesliwy, jesli Piotrecki ustawi swiatla zgdodnie z Twoja prosba.
P.S.
Swoja droga jestem b. zadowolony z faktu, ze znalazli sie ludzie, ktorzy zaczynaja rozumiec "team work"...Takie wspoldzialanie moze przyniesc tylko wspaniale efekty.
P.S.
Swoja droga jestem b. zadowolony z faktu, ze znalazli sie ludzie, ktorzy zaczynaja rozumiec "team work"...Takie wspoldzialanie moze przyniesc tylko wspaniale efekty.
Ostatnio zmieniony pt 09 lis, 2007 22:29 przez misio1958, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

postaram się zrobić to jak najszybciej, ale musicie zrozumieć, że mam nawał pracy z EPWA i EPLL i dwa kolejne lotniska, które robię też są pracochłonne, razem 4 projekty i jeszcze kiedy tu polatać??
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
A może pokombinować z Cat2k2? (FSDeveloper)mavericknt pisze:Miosio ma racje zrob tak jak on mowi i będzie super. Na screen masz polożenie i ilosc 19 tak jak w real. A jeszcze ptanie litera T zawsze musi byc po prawej. Czy da się swiatła tak zmieniać ze jak bedzie wiało z zachodu była po prawej a jak ze wschodu tez po prawej w stosunku do stojącego samolotu na pasie??
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

- mavericknt
- Cadet