Trafic Adobe AI Traffic
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Trafic Adobe AI Traffic
Nie wiem czy to już było ale ja jestem pod wrażeniem chyba najlepszy z AI jakie do tej pory próbowałem. EPWA tętni życiem EPKT, EPKK również no po prostu rewelacja ja jestem zachwycony co wy o tym myślicie czy ktoś już próbował ten Traffic. Jeżeli nie to polecam!!!!!
Całość z wszystkimi dodatkami waży trochę bo około 4GB po zainstalowaniu ale mamy w tym cywilne samoloty i oczywiście wojskowa flotę jak dla mnie bomba
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Tu dyskusja nt adobe traffic
http://forum.projectopensky.com/index.p ... ntry265608
http://forum.projectopensky.com/index.p ... ntry265608
Nie znalazłem żadnej strony żeby pisało że jest to płatny dodatek wiec zamieszczam link do torrenta :
http://thepiratebay.org/tor/3513204/FS2 ... Mil_Addon).
Powiem że nie jest nawet klatko żerny
ale jest w nim chyba wszystko co trzeba do miłego latania. Jeżeli znajdziesz coś że jest to płatny dodatek proszę o usuniecie posta. Dodam że torrenta zassałem w ciągu 3 godzin idzie szybko 
http://thepiratebay.org/tor/3513204/FS2 ... Mil_Addon).
Powiem że nie jest nawet klatko żerny
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Ivoo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Masi to jest nic jest do tego jeszcze dodatek który warzy około 700mb po zainstalowaniu są to Samoloty wojskowe ja właśnie wylądowałem sobie Cześkiem 172 na Okęciu jadę na parking a tam stoi flota tzn 5 Asutryjackich wojskowych transportowców
Zostałem w szoku szkoda że nie zrobiłem foty ale naprawdę coś pięknego. W tym torrencie który podałem są wszystkie dodatki i patche. NAPRAWDE WARTO!!!!!!
Co do samolotów to są :Drugie pytanie ,czy oprócz benkow są ATR
Kod: Zaznacz cały
721,722,732,733,734,735,737,737,738,739,739ER, 742,743,744,744D,744F,752,753,762, 763,764,dc9-10,dc-9-30,dc9-40,dc9-50, emb120, emb170.emb175,md8x,md87,
md90,tu204,tu214,cn235,an24,b1900,crj2000,crj700, dc10-30,erj145,l1011-300,l1011-500F,merlinIII, a318,a319,a320,a321, dc10-15, dc10-30,dc10-40,erj140,
bae146,do228-200,f70,f100,f284,747,772,a300,a306,a310,a332, a333,a342,a343,a345,a346,f50,md11Pozdrawiam
Ps ATR-ów też jest sporo modeli ;-)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Masi, łącznie zmieniany 3 razy.
Linkow do Adobe AI Trafic nie znajdziesz, jako ze rozpowszechniany jest nielegalnie. To zbior samolotw m.in. z Poject AI i innych, bez zgody autorow na ich uzycie. Na forum FlightXPress (bardzo poczytny niemiecko-jezyczny miesiecznik poswiecony symulatorom) jeden z autorow Project AI prosi o nie rozpowszechnianie tego pakietu i tlumaczy dlaczego: naruszenie praw autorskich. Freeware nie jest rownoznaczny z Public Domain. Wlasnie z tego powodu Danny zaprzestal oficjalnej publikacji swoich swietnych pakietow.Ivoo pisze:Nie znalazłem żadnej strony żeby pisało że jest to płatny dodatek wiec zamieszczam link do torrenta
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez misio1958, łącznie zmieniany 3 razy.
Autorzy tego pakietu delikatnie mówiąc "pożyczyli bez zgody" samoloty, plany, malowania innych autorów (w zasadzie wszystkiego co dało się znaleźć) i dodali instalkę .Kilka lat temu był to dosyć drażliwy temat... Była całkiem poważna dyskusja na temat Adobe Ai Traffic, i ludzie nie stronili od nazywana autorów złodziejami itp. Wpiszcie nazwę tego zestawu w Google i poza linkami do torrentów, będzie kilka odsyłających do różnych forów dyskusyjnych.
Osobiście uważam, że skoro dodatek ten nie jest płatny to złodziejami bym autorów nie nazwał, prawa autorskie faktycznie zostały naruszone...
Osobiście uważam, że skoro dodatek ten nie jest płatny to złodziejami bym autorów nie nazwał, prawa autorskie faktycznie zostały naruszone...
Jak nie google i masz np :Linkow do Adobe AI Trafic nie znajdziesz
cuttingsky
gdzie wyraźnie jest napisane : "Adobe's Traffic Pack 4.6 for FS2004
Free Release Version
Download"
;-)
Pozdrawiam :-))
Ps Ale podobno Ci goście "pożyczyli" sobie modele z innych pakietów i z kilku płatnych zrobili jeden wypasiony... ;-)
Nie wiem nie będę się zagłębiał w historię tego AI najważniejsze że jest najlepszym darmowym AI. I każdemu bardzo gorąco polecam. Ktoś zrobił wreszcie coś pożytecznego zebrał wszystko do kupy i puścił za free
I bardzo dobrze!!!! 
pakiet rzeczywiscie jest niezly (tego akurat nie widzialem ale mam jego przerobke z dodatkami ktorych tam nie ma). jednak problem pojawia sie wowczas, gdy chcemy sami dodac jakis uaktualniony plan lotow albo nowe malowanie (albo np. chcemy zainstalowac ktorys z pakietow WoA)... osobiscie znalazlem na to sposob przy pomocy Excela (dekomilacja odpowiedniego traffica, wywalenie starego planu przy pomocy Ecela i funkcji filtrowania, kompilacja nowego traffica)... ale zabawy przy tym troche jest.
Witam wszystkich
Bardzo zaciekawił mnie ten pakiet . Do tej pory uzywam My traffic 2004(bardzo kiepskiej jakosci tekstury) ale teraz własnie wymieniłem kompa i moge w zasadzie wszystko zainstalować bo teraz FPS mam tyle na ile sobie zablokuje
.Może moje pytanie wyda sie banalne ale czy mógłby mi ktoś krótko wytłumaczyć jak sciagnac tego torenta i o co chodzi z tym torentem:) bo sciaga mi sie tylko jakis malutki pliczek nieznanego pochodzenia. A pod podanym w dalszym poście linku jest chyba tylko jakiś koreański dodatek(?) ok 40 mb-więc to na pewno nie jest ten cały pakiet .
Z góry dziekuje
Bardzo zaciekawił mnie ten pakiet . Do tej pory uzywam My traffic 2004(bardzo kiepskiej jakosci tekstury) ale teraz własnie wymieniłem kompa i moge w zasadzie wszystko zainstalować bo teraz FPS mam tyle na ile sobie zablokuje
Z góry dziekuje
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
Geforce 8600 GTS Silent Asus
zasilacz Chieftec 650 W
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
zasilacz Chieftec 650 W
no to proponuje wizyte na EDDF we Frankfurcie (lub innym duzym porcie, np w Lądku EGLL), to zobaczysz rozniceKasztan pisze:Mam Adobe i WOA ale nie dostrzegłem problemów, czasami coś ci się może najwyżej zdublować (mi SAS przykładowo, ale się da przeżyć).
problemow nie bedziesz mial w sytuacji, kiedy plany lotow sa rozne ale jezeli ktos ma takiego hopla (a moze chopla?) na punkcie AI jak ja, to moze byc to wkurzajace... WoA nie wypusciala jeszcze pakietu LOT-u ale jak wypuszcza (oby) to sie moze okazac ze na EPWA zrobi sie nienaturalnie tloczno...
poza tym, nie wiem dokladnie co jest w tym pakiecie z piratebay-a ale w moim Adobe byl np. GA Gulfstream 4, ktory wystepuje rowniez w pakiecie wypuszczonym ostatnio przez WoA i okazuje sie, ze to co jest w Adobe jest dokladnie tym samym co WoA i wszystkie samoloty i plany lotow sa zdublowane...
powodzenia w ujarzmianiu AI traffica! ;-)
-
Aerosmith
Witam
Mam zainstalowane kilka pakietów Project AI, ale chciałbym także zainstalować Adobe AI Traffic i mam takie pytanie- czy muszę odinstalować pakiety Project AI aby zainstalować Adobe Ai?
A jeżeli tak, to w jaki sposób to odinstalować? Czy wystarczy wykasować wszystkie samoloty ProjectAI z katalogu Aircraft i plik Traffic_PAI.bgl, czy jest jakiś inny sposób?
Mam zainstalowane kilka pakietów Project AI, ale chciałbym także zainstalować Adobe AI Traffic i mam takie pytanie- czy muszę odinstalować pakiety Project AI aby zainstalować Adobe Ai?
A jeżeli tak, to w jaki sposób to odinstalować? Czy wystarczy wykasować wszystkie samoloty ProjectAI z katalogu Aircraft i plik Traffic_PAI.bgl, czy jest jakiś inny sposób?
odinstalowywac nie musisz, najwyzej bedziesz mial kiepskie modele PAI z ladnymi z Adobe, na dodatek czesc zdublowana. wiec lepiej usunac co niepotrzebne.Aerosmith pisze:Witam![]()
praktycznie wystarczy wlasnie wykasowac samoloty PAI z katalogu Aircraft. ale lepiej tez wywalic pliki-traffic-ki z katalogu... nie mam pod reka FS-a, ale to chyba jest w katalogu scenery/world/scenery czy jakos tak, znajdziesz tam pliki z nazwa zaczynajaca sie od Traffic i konczace sie rozszerzeniem bgl, trafficki PAI pewnie maja w nazwie czlon "PAI" co powinno ulatwic selekcje i ich wywalanie, powodzenia!
-
Aerosmith
A po co "przeżywać". 2 minuty roboty i nic sie nie dubluje. Narzędziem TTools rozpakować odpowiedni plik Traffic i usunąć zbędne samoloty i plany lotów dla nich.gresiek pisze:Mam Adobe i WOA ale nie dostrzegłem problemów, czasami coś ci się może najwyżej zdublować (mi SAS przykładowo, ale się da przeżyć).
Potem utworzyć tym samym narzędziem nowego Traffic'a i koniec.
Można samemu zainstalować. Wystarczy znaleźć na avsim odpowiedni Ai Flight plan np. dla LOT, EUROLOT czy Centralwings, samoloty i malowania. Zainstalować i cieszyć sie ruchem ai odpowiadającym temu rzeczywistemu. Trochę czasu to zabiera w porównaniu z gotowcami typu Adobe AI czy np WOAI ale mamy większe możliwości. Poza tym możemy sami co jakiś czas aktualizować taki ruch.Kasztan pisze:WoA nie wypusciala jeszcze pakietu LOT-u ale jak wypuszcza (oby) to sie moze okazac ze na EPWA zrobi sie nienaturalnie tloczno...
Osobiście sam sobie zrobiłem cały rzeczywisty ruch dla linii komunikacyjnych operujących do/z Polski i cieszę się widokiem tego co dzieje sie na "moich" polskich lotniskach.
Resztę świata uzupełniam gotowcami typu WOAI czy PAI .
Nie znam dokładnie pakietu Adobe ale podejrzewam że w znacznej części korzystają z samolotów PAI więc to nie jest prawda że w PAI są brzydkie a w Adobe ładne samoloty, choć prawdą jest że w Adobe mogli dla różnych typów samolotów wybierać najlepsze z dostępnych modeli tak jak to mam miejsce w przypadku pakietów WOAI.gresiek pisze: odinstalowywac nie musisz, najwyzej bedziesz mial kiepskie modele PAI z ladnymi z Adobe
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Kriss, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie znam dokładnie pakietu Adobe ale podejrzewam że w znacznej części korzystają z samolotów PAI więc to nie jest prawda że w PAI są brzydkie a w Adobe ładne samoloty
Z PAI zadowolili się jedynie planami lotów ;-) ot taka mała ciekawostka, oczywiście nie wszystkich. PAI, Ultimate Traffic i wiele innych ustępuje bardzo znacznie pod względem graficznym samolotów Adobe. Skąd mają takie ładne modele to sam nie wiem. Przeglądałem różne fora i nie trafiłem na konkretny szczegół w tym temacie ;-))
Pozdrawiam :-))
poczulem sie wywolany do tablicy, wiec...
pozdrawiam!
nie zawsze jest to takie oczywiste, szczegolnie jak w pliku Traffic wystepuja rozne kody dla tej samej linii lotniczej, ot, taki malutki szczegolik...A po co "przeżywać". 2 minuty roboty i nic sie nie dubluje. Narzędziem TTools rozpakować odpowiedni plik Traffic i usunąć zbędne samoloty i plany lotów dla nich.
Potem utworzyć tym samym narzędziem nowego Traffic'a i koniec.
to z pewnoscia nie bylo do mnie, bo ja wlasnie tak mam w swoim FS-ie :-)Można samemu zainstalować. Wystarczy znaleźć na avsim odpowiedni Ai Flight plan np. dla LOT, EUROLOT czy Centralwings, samoloty i malowania. Zainstalować i cieszyć sie ruchem ai odpowiadającym temu rzeczywistemu. Trochę czasu to zabiera w porównaniu z gotowcami typu Adobe AI czy np WOAI ale mamy większe możliwości. Poza tym możemy sami co jakiś czas aktualizować taki ruch.
modele w Adobe sa najwyzszej klasy, modele PAI sa brzydkie (przynajmniej te pierwszej generacji)Nie znam dokładnie pakietu Adobe ale podejrzewam że w znacznej części korzystają z samolotów PAI więc to nie jest prawda że w PAI są brzydkie a w Adobe ładne samoloty, choć prawdą jest że w Adobe mogli dla różnych typów samolotów wybierać najlepsze z dostępnych modeli tak jak to mam miejsce w przypadku pakietów WOAI.
pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez gresiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ściągnąłem najnowszą wersję Adobe - 4.6 i muszę powiedzieć, że klatkożerność spadła znacznie w porównaniu z wersją 4.4. Poobserwowałem ruch na różnych lotniskach i wyciągnąłem kilka wniosków. Wywalcie PAI i starsze pakiety WOA. Z pakietów WOA zauważyłem, że powtarza się SAS, Wizzair, Ryanair, UPS i Lufthansa. Miałem zainstalowany PAI i widok w Warszawie około 8 Erj-145 LOT-u i cały szereg ATR wygląda może efektownie, ale nie realistycznie.
PS: W Gdańsku pojawił się Finnair, a podczas instalacji zauważyłem, że instaluje się A380, co pozwala stwierdzić, że Singapore będzie się również powtarzał.
PS: W Gdańsku pojawił się Finnair, a podczas instalacji zauważyłem, że instaluje się A380, co pozwala stwierdzić, że Singapore będzie się również powtarzał.
-
SP-DDA
Re: Trafic Adobe AI Traffic
Chciałbym wiedzieć jaki był by najlepszy link do ściągnięcia Adobe Traffic.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez SP-DDA, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem czy jest jakiś lepszy czy gorszy link ale ja tam podałem ten który wpadł mi w ręce jest to link do torrenta, który bardzo szybko zasysa. Przy moim łączu ściągałem to troche ponad 2h, mam Utorrent skonfigurowany pod łącze 2MB
z takim wywalaniem bym uwazal, tzn. z tym co warto a czego nie warto wywalic :-) to jest kwestia dyskusyjna i dlatego dorzuce swoje kolejne 3 grosze :-)Kasztan pisze:Ściągnąłem najnowszą wersję Adobe - 4.6 i muszę powiedzieć, że klatkożerność spadła znacznie w porównaniu z wersją 4.4. Poobserwowałem ruch na różnych lotniskach i wyciągnąłem kilka wniosków. Wywalcie PAI i starsze pakiety WOA. Z pakietów WOA zauważyłem, że powtarza się SAS, Wizzair, Ryanair, UPS i Lufthansa.
moje zdanie jest takie, ze pakietom WoA nie mozna nic zarzucic , poza tym ze w starszych wersjach zdarzaly sie pamiecio i klatkozerne malowania 32bit-owe. w WoA sa tez aktualne plany lotow co dla niektorych osob nie jest bez znaczenia. co do powtarzania sie samolotow i planow lotow to mozna spokojnie zalozyc, ze powtarza sie z 90% WoA w Adobe. czyli albo WoA albo Adobe (oczywiscie latwiej jest wywalic WoA niz dekompilowac trafficki Adobe i wyszukiwac mozolnie po kodach linii lotniczych co jest co). a i tak wiekszosc osob nie zauwazy, ze ma na lotnisku wxyz 20 samolotow choc powinno byc ich akurat 10 :-) w Adobe brakowalo tez miejscami oswietlenia nocnego niektorych modeli samolotow.
co sie tyczy PAI to jest to rzeczywiscie w wiekszosci przypadkow kicz, decyzja nalezy do obserwatora (kontrolera?) ruchu :-)
zycze rozsadnych decyzji ;-)
grr
Dla mających problemy ze znalezieniem i pobraniem (oficjalna strona nie działa) tutaj linki niejako "u źródła" do aktualnej obecnie wersji 4.6 SP 2.1 + hotfix. Jest też łatka dla FSX (aczkolwiek nie instalowałem jeszcze):
http://forum.anti-x.org/redirect.php?ti ... o=lastpost
Kwestię czy można tego używać, czy to już piractwo pozostawiam do indywidualnego rozpatrzenia. Moim zdaniem chociaż autorzy niewątpliwie postąpili źle nie pytając autorów o zgodę, to jednak stworzyli coś ciekawego i wartego uwagi, nie uszczuplając przy tym niczyjego portfela.
http://forum.anti-x.org/redirect.php?ti ... o=lastpost
Kwestię czy można tego używać, czy to już piractwo pozostawiam do indywidualnego rozpatrzenia. Moim zdaniem chociaż autorzy niewątpliwie postąpili źle nie pytając autorów o zgodę, to jednak stworzyli coś ciekawego i wartego uwagi, nie uszczuplając przy tym niczyjego portfela.
-
SP-DDA
Re: Trafic Adobe AI Traffic
EPRZ jest też zapełnione?Ivoo pisze:Nie wiem czy to już było ale ja jestem pod wrażeniem chyba najlepszy z AI jakie do tej pory próbowałem. EPWA tętni życiem EPKT, EPKK również no po prostu rewelacja ja jestem zachwycony co wy o tym myślicie czy ktoś już próbował ten Traffic. Jeżeli nie to polecam!!!!!Całość z wszystkimi dodatkami waży trochę bo około 4GB po zainstalowaniu ale mamy w tym cywilne samoloty i oczywiście wojskowa flotę jak dla mnie bomba
Ja już mam to za sobą:) a więc tak:
1. Usuwasz z katalogu AIRCRAFT wszystkie samoloty które maja w nazwie" MY" (jest tego sporo)
2.wchodzisz do katalogu scenery/world/scenery/ i usuwasz wszystkie pliki które maja w nazwie słowo" TRAFFIC" tam było cos takiego jak traffic global, traffic mil, cargo itd.......
dodam ,ze warto bo MY TRAFFIC wyglada przy ADOBE jak...słowo które mi przychodzi do głowy jest niecenzuralne
1. Usuwasz z katalogu AIRCRAFT wszystkie samoloty które maja w nazwie" MY" (jest tego sporo)
2.wchodzisz do katalogu scenery/world/scenery/ i usuwasz wszystkie pliki które maja w nazwie słowo" TRAFFIC" tam było cos takiego jak traffic global, traffic mil, cargo itd.......
dodam ,ze warto bo MY TRAFFIC wyglada przy ADOBE jak...słowo które mi przychodzi do głowy jest niecenzuralne
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
zasilacz Chieftec 650 W
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
zasilacz Chieftec 650 W
Dzieki @kazio30 pomoglo
Adobe jestg zdecydowanie lepszym ruchem AI. Dzieki raz jeszcze
Edit:
Mam takie pytanie. Nie wiem czy to jest blad, ale dzieje mi sie tak ze znika mi czasami samolot. A dzieje sie to wtedy jesli np samolot stoi tuz przed pasem i czeka kilka min gdzie po ok 3 -4 min znika... Czym to jest spowodowane ?
Mialem tez tak rowniez jak uzywalem MyTraffic.
Adobe jestg zdecydowanie lepszym ruchem AI. Dzieki raz jeszcze
Edit:
Mam takie pytanie. Nie wiem czy to jest blad, ale dzieje mi sie tak ze znika mi czasami samolot. A dzieje sie to wtedy jesli np samolot stoi tuz przed pasem i czeka kilka min gdzie po ok 3 -4 min znika... Czym to jest spowodowane ?
Mialem tez tak rowniez jak uzywalem MyTraffic.
Dokładnie tak jak brakuje miejsc postojowych to znikają zaraz po wylądowaniu ale może też być inna przyczyna jesli na jakimś lotnisku samoloty zatrzymują sie przy pasie startowym i nie wjeżdzając na niego znikają ,to przyczyna jest błąd w afcadzie, brakuje takiego punktu przed pasem trzeba to poprawić w Afcadzie bo czasami autorzy dodatków zapominają o tym drobiazgu
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
zasilacz Chieftec 650 W
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
zasilacz Chieftec 650 W
Pytanie do rzeszy użytkujących z zadowoleniem Adobe Traffic.
Przesiadłem się z fs9 na fsx i mam pytanie w związku z tym : Czy jest możliwość odpalenia Adobe na FSX ? Jeżeli już ktoś odpalił , testował to napiszcie kilka słów odnośnie tego fantastycznego dodatku. Oczywiście prosiłbym w naszym języku o opis, bo chińskiego jeszcze nie miałem okazji poznać ;-)
Pozdrawiam
Przesiadłem się z fs9 na fsx i mam pytanie w związku z tym : Czy jest możliwość odpalenia Adobe na FSX ? Jeżeli już ktoś odpalił , testował to napiszcie kilka słów odnośnie tego fantastycznego dodatku. Oczywiście prosiłbym w naszym języku o opis, bo chińskiego jeszcze nie miałem okazji poznać ;-)
Pozdrawiam
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
Generalnie:Masi pisze:Pytanie do rzeszy użytkujących z zadowoleniem Adobe Traffic.
Przesiadłem się z fs9 na fsx i mam pytanie w związku z tym : Czy jest możliwość odpalenia Adobe na FSX ? Jeżeli już ktoś odpalił , testował to napiszcie kilka słów odnośnie tego fantastycznego dodatku.
1. Ruch AI nie jest związany z konkretnym nr FS'a. Jeżeli tylko FS obsługuje AI to da się uruchomić każdy ruch lotniczy. W FS9 mam Lato 2006 + moje dodatki, w FSX mam Lato 2007 + moje. Oba pakiety sa wymienne.
2. Jedynym problemem może być kompatybilność modeli ruchu AI z daną wersją FS'a.
3. To wszystko.
-
Maupa
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR