Lot off-line z FMC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Lot off-line z FMC
Witam
Lece samolotem 737-700 PMDG off-line i bez ATC z FS'a. Wklepuje trase EPPO-EDDL do FMC, wszystko elegancko pasuje, start, przelot no i dochodzi do lądowania. W FMC wprowadzony STAR, pas na którym będę lądował, wszystko idzie jak po sznurku a tu nagle ukazuje mi się kupa samolotów które też podchodzą do lądowania na ten sam pas co ja. I tu moje pytanie, co robić?
Czy wykonywać holdingi i czekać jak to całe towarzystwo wyląduje czy może jest jakieś inne rozwiązanie. Proszę o pomoc bo podobna sytuacja zdarzyła mi się w Monachium i się pogubiłem bo samoloty z każdej strony mnie wyprzedzały i skończyło się na katastrofie.
Dzięki i Pozdrawiam :-)
Tomek
Lece samolotem 737-700 PMDG off-line i bez ATC z FS'a. Wklepuje trase EPPO-EDDL do FMC, wszystko elegancko pasuje, start, przelot no i dochodzi do lądowania. W FMC wprowadzony STAR, pas na którym będę lądował, wszystko idzie jak po sznurku a tu nagle ukazuje mi się kupa samolotów które też podchodzą do lądowania na ten sam pas co ja. I tu moje pytanie, co robić?
Czy wykonywać holdingi i czekać jak to całe towarzystwo wyląduje czy może jest jakieś inne rozwiązanie. Proszę o pomoc bo podobna sytuacja zdarzyła mi się w Monachium i się pogubiłem bo samoloty z każdej strony mnie wyprzedzały i skończyło się na katastrofie.
Dzięki i Pozdrawiam :-)
Tomek
Mam dla Ciebie kilka rad:
- Wyłączyć ruch statków powietrznych
- Słuchać się poleceń ATC
- Nauczyć się missed approach
- Zacząć latać na Vatsim
Jak wybierzesz jedną z tych opcji, to problem się rozwiążę
- Wyłączyć ruch statków powietrznych
- Słuchać się poleceń ATC
- Nauczyć się missed approach
- Zacząć latać na Vatsim
Jak wybierzesz jedną z tych opcji, to problem się rozwiążę
C2D E8400@3.5Ghz,ASUS P5Q-E,DDR2 OCZ SLI Ready 800Mhz,GTX260,Chieftec 550W,HDD1TB,LCD 22'',Saitek Cyborg X
-
mr_jeti
Ja, jak ląduję na EDDF na ustawionym max traffic to ATC mi mówi, że mam pozwolenie na lądowanie, a za chwilę słyszę, że inny samolot prosi o pozwolenie na start z pasa, na tórym ląduję i... dostaje to pozwolenie! Zazwyczaj jestem tak wkurzony, że przelatuję nad samolotem, który jest już na pasie i ląduję mniej więcej w 3/4 lub w połowie pasa
Macie może link do jakiegoś trafficu?
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa