[FS2004] FSUIPC - Ustawienia przepustnicy.

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Przemek-Pilot
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA 33

[FS2004] FSUIPC - Ustawienia przepustnicy.

Post autor: Przemek-Pilot »

Witam

Mam wolant firmy Saitek, razem z nim dołączona jest przepustnica. Na pierwszą oś przepustnicy od lewej strony przypisałem przez zarejestrowany program FSUIPC sterowanie ciągiem, druga oś rewers i trzecia klapy. Jako, że latam na B767 i innych maszynach tego typu taka konfiguracja jest dla mnie najlepsza.

Problem polega na tym, że przy wejściu do symulatora żadna z osi nie reaguje. Każdą muszę przesunąć do połowy lub do 100% i dopiero wtedy jest wszystko w porządku.
Czy ktoś mógłby mi poradzić jak ustawić w FSUIPC, aby zaraz po wejściu do kokpitu była możliwość operowania przepustnicami? Czasami zapominam o tym i podczas kołowania okazuje się, że muszę przesunąć oś odpowiedzialną za sterowanie ciągiem do 100% i to trochę denerwuję, szczególnie na vatsim. :?

Wersja FSUIPC zaktualizowana do najnoszej.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Czytałeś manual do FSUIPC? Tam prawie na pewno jest opis kalibracji osi.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
ODPOWIEDZ