Flare przy włączonym AP
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Flare przy włączonym AP
Witam. Czy istnieje sposób, aby dany samolot (nawet default) wykonywał zawsze flare w określonej odległości od ziemi? Pogrzebałem w air i cfg ale nigdzie takich wpisów znaleźć nie mogę. Szukajka nic satysfakcjonującego nie widzi, wygooglać też coś nic nie mogę. No i nie wiem, czy to ja taki ciemny jestem czy faktycznie FSowy AP nie potrafi tego wykonać. Pytam z tego powodu, iż doskonale pamiętam darmowy dodatek pod fs9, który potrafił wykonać bardzo ładną redukcję VS nad ziemią (latałem nim z 5 lat temu, także na pewno nie pamiętam producenta). Był to B744, miał nawet wingflex, ale nie posiadał FMC. Skoro nie miał FMC, co sprawiało, że samolot wyrównywał lot nad pasem i siadał delikatnie? Jakiś gauge w panelu? BTW, samolot wykonywał flare nie tylko w trybie APP - również, jeśli było ustawione ALT+VS. Sam redukował wówczas VS nad dowolnym płaskim terenem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr 01 lip, 2009 14:21 przez D. Design, łącznie zmieniany 1 raz.
Autoland gauge, ale skoro Avsim Library nie działa, to na FlightSim poszukaj "autoland gauge".
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
A ja mam pytanie
Wypróbowałem ten autoland tylko mam pewne wątpliwości. Włożyłem go do default B734 ustawiłem się na prostej pasa wszystko pięknie, wolant nie ruszany, chciałem sprawdzić jak to będzie wyglądać całkowicie auto. Schodził pięknie równo, tylko jakoś mocno uderzył o płytę pasa. Nie wiem jakby paxy z FSPAX zareagowały na to, chyba byli by wstrząśnięci lekko
Sam autoland fajny ale przed pasem trzeba wyłączyć i samemu dotknąć pasa. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
Wypróbowałem ten autoland tylko mam pewne wątpliwości. Włożyłem go do default B734 ustawiłem się na prostej pasa wszystko pięknie, wolant nie ruszany, chciałem sprawdzić jak to będzie wyglądać całkowicie auto. Schodził pięknie równo, tylko jakoś mocno uderzył o płytę pasa. Nie wiem jakby paxy z FSPAX zareagowały na to, chyba byli by wstrząśnięci lekko
Sam autoland fajny ale przed pasem trzeba wyłączyć i samemu dotknąć pasa. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
To jest prosty gauge w XMLu, systemy w płatnych samolotach działają precyzyjniej.

W ten sposób gauge jest w ogóle nie potrzebnyIvoo pisze:Sam autoland fajny ale przed pasem trzeba wyłączyć i samemu dotknąć pasa. Takie jest moje zdanie.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Jak najbardziej się z tobą zgadzam! Po kilku dodatkowych testach uważam to za bardzo dobrą darmową alternatywę do również darmowych samolotów.RzEmYk pisze:To jest prosty gauge w XMLu, systemy w płatnych samolotach działają precyzyjniej.
Pozdrawiam
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."