Przejsciowka Gameport na USB

Problemy ze sprzętem (karty graficzne, karty dźwiękowe, joysticki, wolanty, itp.).

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

blondas88
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Radom

Przejsciowka Gameport na USB

Post autor: blondas88 »

Witam wszystkich, mam pewien problem, chodzi o to że posiadam joystick WingMan Extreme od firmy Logitech jednak nie posiadam do niego przejściówki z Gameport'u na USB i tu pada moje pytanie. Czy jest ktoś kto wie jak ja zrobić samemu?? Adapter w sklepie jest zbyt drogi w stosunku do ceny joy'a, a wiem, że można zrobić taka przejściowkę samemu. Z góry dziękuje i pozdrawiam blondas88
Ostatnio zmieniony pn 21 wrz, 2009 17:52 przez blondas88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

W tym przypadku przejściówka nie zamienia sygnału z analogowego na cyfrowy, a tylko wykorzytuje nieużywane przewody złącza Gameport do przesyłania sygnału cyfrowego. Zadaniem przejściówki jest tylko i wyłącznie "przekierowanie" prądu na inne złącze.
Poszukaj na Allegro albo jakiś sklepach czy nie mają takiej przejściówki (tylko dodaj, że chodzi Ci o Twój model joysticka).
Co do schematu, to nie wiem gdzie można by było go znaleźć, na google zazwyczaj widać gotowe przejściówki, na elektrodzie dosyć podobnie, ew. zestawy konwertujące sygnał.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
blondas88
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Radom

Post autor: blondas88 »

Na Allegro patrzyłem nikt nie sprzedaje czegoś takiego samego, tylko z joystickiem, a co do sklepu to nie patrzyłem, ale nie sadze żeby [było] coś takiego, bo było to dodawane do tego modelu, i nie były sprzedawane w sklepie. No cóż w każdym razie dzięki i czekam dalej, może ktoś wie jak to zrobić, i napisze lub może ktoś ma taka przejściówke, i nie jest mu potrzebna niech pisze. Popatrzę, popiszę może jeszcze na jakiś zagranicznych forach może tam ktoś będzie wiedział. A i jeszcze jedno a nie orientuje się ktoś może, czy jak bym napisał do Logitech'a; może oni by mi powiedzieli jak to zrobić ??

Wielkie litery i interpunkcja!
Ostatnio zmieniony pn 21 wrz, 2009 19:51 przez blondas88, łącznie zmieniany 1 raz.
matx1234
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: matx1234 »

A spróbuj jeszcze poszukać na jakiś giełdach elektronicznych. A nóż gdzieś będzie.
AMD64 x2 5200+, 2GB DDR2, PowerColor HD4850 PCS+, Corsair 450W
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Tylko giełda lub Allegro. Przestrzegam przed innymi przejsciówkami tego typu. Miałem kiedyś kierownice game port i kupiłem przejsciowke. Niestety kierownica z nią nie działała.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
ODPOWIEDZ