Mam małe pytanko... Czy da się jakoś ustawić jak samolot ma być wywoływany przez ATC?
Konkretny przykład. Biore Airbusa 330 od Wilco w malowaniu Air France. Przez ATC jestem wywoływany jako "Airbus". Czy da się jakoś zrobić żebym był wywoływany po prostu jako "Air France"?
W oknie wyboru samolotu zmieniłem "AIRLINE CALL SIGN" na Air France ale nie dało to efektu. Próbowałem też kombinować w pliku aircraft.cfg ale też bez skutku.
Byłbym wdzięczny za jakąś podpowieź jak można to zrobić (o ile w ogóle można).
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 09 kwie, 2010 19:16 przez kacper_r, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak to chyba nie da się zrobić bo nazwy linii lotniczych są raczej w paczce z malowaniem tak jak np do PMDG ściąga się z ich strony malowanie, które ma swojego instalatora, który dodaje automatycznie to do ATC i dzięki niemu ATC wywołuje w zależności od malowania, nie wiem jak sprawa z malowaniami wygląda w airbusach od Wilco ale PMDG ma to razem z malowaniem.
Wszystko się rozbiła o wpisy w aircraft.cfg. Jeśli ktoś doda wpis linii, której nie ma FS w swojej bazie, to taka linia nie będzie "mówiona" przez ATC.
W przypadku FS9 jest program, który dodaje odpowiednie próbki dźwiękowe.
Tak. my traffic ma swoje oddzielne dźwięki które są instalowane do folderów i to nie ma nic wspólnego z typem twojego samolotu, którym latasz.
Malowanie,które masz instalowałeś z instalatora czy sam kopiowałeś pliki?