Z góry dziękuję
problem z automatyczną przepustnicą w A321 FSX znów
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
grzesdrob22
- Cadet

- Skąd jesteś: EPWR
problem z automatyczną przepustnicą w A321 FSX znów
Mam problem z automatyczną przepustnicą w A321 w FSX. Podobno problem był już poruszany, ale naprawdę szukałem i nic. Otóż tuż przed przyziemieniem Automatyczna przepustnica sama się włącza. Do tego nie mogę jej od razu wyłączyć
. Procedura normalna : klapy full, podwozie czasami ILS i nagle samolot zrywa do przodu. Ten Airbus był oryginalnie w FSX. Wyczytałem, że to może mieć coś wspólnego z systemem TOGA ( ale co to jest)? Zależy mi na tym poście, bo A320 to mój ulubiony samolot. Jestem początkującym graczem w FS i jeszcze nigdy nie latałem na Airbusach, więc może to ma tak być?
Z góry dziękuję
.
Z góry dziękuję
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Są dwie opcje:
1. nie wiem, czy to błąd symulatora, czy nie ale jeśli cały lot robisz bez włączonej automatycznej przepustnicy, to przy lądowaniu się załączy samoczynnie,
2. lądujesz zbyt gwałtownie i samolot (jego komputer) "myśli", że masz problem i włącza tryb TOGA (Take-Off/ Go Arround). Spróbuj podchodzić precyzyjnie, delikatnie opadając.
1. nie wiem, czy to błąd symulatora, czy nie ale jeśli cały lot robisz bez włączonej automatycznej przepustnicy, to przy lądowaniu się załączy samoczynnie,
2. lądujesz zbyt gwałtownie i samolot (jego komputer) "myśli", że masz problem i włącza tryb TOGA (Take-Off/ Go Arround). Spróbuj podchodzić precyzyjnie, delikatnie opadając.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
-
grzesdrob22
- Cadet

-
grzesdrob22
- Cadet

-
grzesdrob22
- Cadet

Re: problem z automatyczną przepustnicą w A321 FSX znów
grzesdrob22 pisze:Ten Airbus był oryginalnie w FSX.
Bartek
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Cuube i St1322:
[EDIT]
O, z cytatem zostałem ubiegnięty
Sugerowane prędkości są opisane w szkole FSa, ale oczywiście lepiej jest skorzystać z tabel/kalkulatora. Analiza diagramów podejścia ze Smartcockpitu też nie zaszkodzi.Procedura normalna : klapy full, podwozie czasami ILS i nagle samolot zrywa do przodu. Ten Airbus był oryginalnie w FSX.
[EDIT]
O, z cytatem zostałem ubiegnięty