Ulitmate Terrain Europe (FS9, FSX)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Odpalasz konfigurator UT po zainstalowaniu?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Po zainstalowaniu patcha na europe wschodnią nie mogę znaleźć SETUPE.EXE. Po dodaniu ręcznie scenerii w fs pozostają wszystkie drogi, mosty itp. i linia brzegowa rzek.
Już kiedyś miałem taki problem i jakoś w końcu zainstalowałem po 999999999 reinstalacjach.
Ale już tego nie pamiętam. Mam viste 64bit.
Już kiedyś miałem taki problem i jakoś w końcu zainstalowałem po 999999999 reinstalacjach.
Ale już tego nie pamiętam. Mam viste 64bit.
Zobacz w katalogu ...\Flight Simulator 9\Flight One Software\UltimateTerrain\Europe\.
Czy przy instalacji miałeś wyłączone UAC, instalowałeś z uprawnieniami administratora?
Czy przy instalacji miałeś wyłączone UAC, instalowałeś z uprawnieniami administratora?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Nie łaska wejść na stronę i sprawdzić?
http://www.scenerysolutions.com/ut_fsx_eur.html
http://www.scenerysolutions.com/ut_fsx_eur.html
Countries included: Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Luxemburg, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, San Marino, Slovak Republic, Spain, Sweden, Switzerland, UK
Bartek
UT + GE. Mozecie sie wypowiedziec czy mam to w miare dobrze ustawione?
- Załączniki
-
- FS9.jpg (85.58 KiB) Przejrzano 19099 razy
Ostatnio zmieniony wt 10 lis, 2009 22:47 przez jarekkola, łącznie zmieniany 1 raz.
jarekkola
-
PZL Belfegor
- Moderator

UT
Panowie juz nie wyrabiam przeinstalowalem FS9 i za chol.... nie moge zainstalowac UT ponownie nic mi nie dodaje do bibliteki, setup UT odpalam ale caly czas wyskakuje blad ze mam cos zmienic w Scenery Library ale tam nic nie ma bo nie chce mi dodac.
jarekkola
Re: UT
Nie chce Ci dodać katalogu scenerii w bibliotece ? Klikasz na folder dajesz dodaj i mimo tego folder się nie dodaje ? Jakiego masz windowsa ?jarekkola pisze:Panowie juz nie wyrabiam przeinstalowalem FS9 i za chol.... nie moge zainstalowac UT ponownie nic mi nie dodaje do bibliteki, setup UT odpalam ale caly czas wyskakuje blad ze mam cos zmienic w Scenery Library ale tam nic nie ma bo nie chce mi dodac.
FMA pisze:Jak wybierzesz scenerie do dodania i wciśniesz ok, to kliknij na ikonę, która przenosi Cię o jeden folder do góry i się doda
Ja też miałem taki problem jak kolega wyżej ale teraz mam problem z UTEurEE, a dokładnie taki, że dodać się dodał katalog do biblioteki ale za to jak odznaczę w programie by dodał np. in land cost lines , lub by dodał jakieś drogi czy coś to w czasie ładowania jakiegoś polskiego lotniska to wywala tak przy 53% do windy i nie wiem dla czego. Na XP nie było problemy a tu ma jakieś dymy ale dlaczego to nie wiem, proszę o jakieś rady rozwiązania tego problemu.
Szukam sponsora na PPL ;p
-
Supporter08
- Cadet

- Skąd jesteś: EPLL
Witam !
Po zainstalowaniu GE , postanowiłem też sobie sprawić UTE . Po bezproblemowej instalacji , odpaliłem setup and configuration tool , a tu takie coś :

oczywiście nic nie pojawiło się w Scenery Library , po zainstalowaniu dodatków w setup and configuration. Efektów w FSie też nie widać , więc UT nie działa.
A ten komunikat pojawia sie po każdym odpaleniu setup . Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić ! ;/
Po zainstalowaniu GE , postanowiłem też sobie sprawić UTE . Po bezproblemowej instalacji , odpaliłem setup and configuration tool , a tu takie coś :

oczywiście nic nie pojawiło się w Scenery Library , po zainstalowaniu dodatków w setup and configuration. Efektów w FSie też nie widać , więc UT nie działa.
A ten komunikat pojawia sie po każdym odpaleniu setup . Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić ! ;/
- REALcarlsberg
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: MORĄG
Bartek
jak dla mnie większym problemem, którego nie mogę wyeliminować są pojawiające się w wodzie budynki i drzewa, proszę o pomoc.Ktoś już nadmienił o problemie przebiegających tras samochodowych przez lotniska, czy drzewach rosnących w najmniej odpowiednich miejscach ale nie znalazłem informacji, czy jest sposób by te problemy wyeliminować?
Po za tym może ktoś napisze jakie zmiany daje Ground Environment X Europe, bo niestey zainstalowałem i różnicy żadnej
gregorio
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

To mi nie wygląda na nieznajomość języka, tylko lenistwo - interfejs składa się z trzech przycisków na krzyż...Niestety nie znam z byt dobrze angielskiego, mógłbyś mnie w jakiś sposób pokierować.
Trudno będzie pomóc, nie wiemy jakie Twoje działanie wywołało ten efekt - może to być związane z niepełną instalacją UT czy dziwnymi ustawieniami opcji lub złą kolejnością w scenery library.Po za tym co zrobić, żeby nie było budynków i drzew w morzach i w akwenach wodnych?
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
mufio
Witam!
Skąd można pobrać patche do UTE? Linki na stronie: http://www.scenerysolutions.com/Downloads.html są niestety martwe.
Skąd można pobrać patche do UTE? Linki na stronie: http://www.scenerysolutions.com/Downloads.html są niestety martwe.