Samolot GA z aktualnym Gps'em
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Samolot GA z aktualnym Gps'em
Witam. Szukałem ostatnio samolotu GA płatnego (lub nie) z możliwością uaktualnienia Gps'a tak aby można nim, jeśli trzeba wykonać sid czy star. Niestety nie znalazłem, czy ktoś zna taki dodatek? Chodzi mi o jakikolwiek GA (Cessny, Cirrusy, Pipery, Beechcrafty czy nawet King Air'y). Pełno jest dobrych dodatków z dużymi samolotami, a tych małych jakoś brakuje.
Nie daje glowy ale GPS, to GPS, nie ma możliwości wprowadzenia SID/STAR tak jak w FMC. Sam GPS można aktualizować:
viewtopic.php?t=9348
viewtopic.php?t=9348
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
W tym default FS GPS też są procedury, ale...
Procedury dawno nieaktualne, AIRAC tego nie zmieni. No i FS ATC nie zna SID/STAR.
Inną kwestią jest to, że przeważającą większość procedur da się wykonać bez FMC. Jedynie przy procedurach RNAV można by się było wspomóc vasFMC.
Procedury dawno nieaktualne, AIRAC tego nie zmieni. No i FS ATC nie zna SID/STAR.
Inną kwestią jest to, że przeważającą większość procedur da się wykonać bez FMC. Jedynie przy procedurach RNAV można by się było wspomóc vasFMC.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Głównym problemem defaultowego GPSa jest to, że nie jest tak funkcjonalny jak jego realny odpowiednik. Np. w menu FPL nie można dodawać nowych punktów (można tylko przez FSowy flight planner). Wystarczy, że zechce się lecieć dct do jakiegoś punktu, którego nie ma w planie, a cały plan idzie się... Tak więc niestety, nawet aktualizacja airaca do defaultowej bazy niewiele pomaga, choć dobrze, że jest.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa