punkt widzenia
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
punkt widzenia
Mam problem, który coraz bardziej zaczyna mnie irytować: czy jest jakiś sposób na zablokowanie punktu widzenia (punktu, z którego obserwujemy wszystko dookoła) ? Przy zakrętach podczas kołowania, czy nawet przy skręcaniu w powietrzu punkt przesuwa mi się znacząco w prawo lub w lewo. To samo przy przyspieszaniu lub hamowaniu. Podejrzewam, że ma to imitować ruch głowy pilota natomiast dlaczego to nei wraca do połozenia wyjściowego ?
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Czy jest mozliwosc korekcji pozycji kamery w VC dla jednego samolotu? Siedze w Citation i glowe mam miedzy fotelem a przepustnica - da sie ja wysrodkowac na siedzeniu ?
Aha, mam jeszcze podobny problem jak kolega wyzej. Uzywam Trackir i czesto w FSX wystepuje efekt, kiedy kamera na sile wraca do osi wyjsciowej kiedy glowa znajduje sie blisko neutralnego polozenia. Jest to troche irytujace i nigdy tego nie mialem w FS9. Momentumeffect nic nie dalo, wiec podejrzewam ze odpowiada za to jakis inny wpis.
Aha, mam jeszcze podobny problem jak kolega wyzej. Uzywam Trackir i czesto w FSX wystepuje efekt, kiedy kamera na sile wraca do osi wyjsciowej kiedy glowa znajduje sie blisko neutralnego polozenia. Jest to troche irytujace i nigdy tego nie mialem w FS9. Momentumeffect nic nie dalo, wiec podejrzewam ze odpowiada za to jakis inny wpis.
-
mbucholski
- Jet 1st Officer

- Skąd jesteś: Maastricht
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa