[FSX] Polish Airports vol.1 for FSX - Drzewiecki Design

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

darekmil73
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: darekmil73 »

To ja jeszcze trochę ponarzekam.
Tak jak pisał Bober - na EPRZ ILS (a w zasadzie 2 ILSy zachodzące na siebie) są pod RWY09.
Błędna lokalizacja - oba znajdują się płycie pasa, a nie jak w realu 450m od progu RWY09, DME na progu RWY09, Glide Slope nie w tym miejscu co trzeba - nawet po złej stronie pasa 27.
Dziwi to trochę, ponieważ nawet domyślnie w FSX (from Stock) wszystko jest dokładnie na swoim miejscu, czy to oznacza, że wszystko zostało postawione z domyślnej wersji lotnisk FS2004?

Na EPGD na apronie B bramki nadal za duże, o czym już pisałem kilka stron wcześniej - po 18 metrów, a nie jak w realu 12 - żywy kontroler się skapnie, ale FSX postawi tam np. A321, gdy będzie ciasno na głównej płycie ( na której ubyło kilku bramek na poczet statycznych samolotów) i taki A321, czy nawet B737 nie będzie miał jak wykołować, chyba że po ogonach innych stojących obok maszyn.
W ogóle chciałbym się zapytać twórców, czy to nie jest tak, że ta sceneria jest głównie pisana pod online, bo tak sugeruje np. powyższy przypadek jak i również jednoczesna egzystencja bramek 10,11,12 na EPKT?
Jeśli tak, to czy możemy spodziewać się ewentualnie opcjonalnych AFCADów pod latanie offline z traffic AI?

Tak w nawiązaniu do małego flejma, który tutaj powstał, ja osobiście uważam, że produkt jest ogólnie wart swojej ceny, nie żałuję wydanych pieniędzy, szwankuje jedynie to, czego nie widać, czyli AFCAD. :)
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Ale przecież na Jasionce nie ma ILSa na 09.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Witam. Jeśli mówimy o wersji 2.2:
darekmil73 pisze:To ja jeszcze trochę ponarzekam.
Tak jak pisał Bober - na EPRZ ILS (a w zasadzie 2 ILSy zachodzące na siebie) są pod RWY09.
To nie jest prawda - ILS jest do rwy 27.
darekmil73 pisze:Błędna lokalizacja - oba znajdują się płycie pasa, a nie jak w realu 450m od progu RWY09, DME na progu RWY09, Glide Slope nie w tym miejscu co trzeba - nawet po złej stronie pasa 27.
Loclizer znajduje się 450m od progu pasa 09 a GP i DME tak, jak pokazuje mapa - pomiędzy progiem rwy27 a apronem 1. Nie widzę tu nieprawidłowości, chyba, że na mapie z AIP jest błąd lub ostatnimi czasy coś przeniesiono.
darekmil73 pisze:Na EPGD na apronie B bramki nadal za duże, o czym już pisałem kilka stron wcześniej - po 18 metrów, a nie jak w realu 12 - żywy kontroler się skapnie, ale FSX postawi tam np. A321, gdy będzie ciasno na głównej płycie ( na której ubyło kilku bramek na poczet statycznych samolotów) i taki A321, czy nawet B737 nie będzie miał jak wykołować, chyba że po ogonach innych stojących obok maszyn.
Stanowiska na Apronie B w EPGD mają 35 stóp - z tego co się orientuję, jest to ok. 11m. Stanowiska są na końcu listy więc rzadko będzie tam coś w ogóle parkowane.
darekmil73 pisze:W ogóle chciałbym się zapytać twórców, czy to nie jest tak, że ta sceneria jest głównie pisana pod online
Nie jest tak - sceneria pisana jest dla wszystkich, zarówno offline jak i online. Ponadto biorąc pod uwagę powyższe nie bardzo rozumiem, na czym polega problem.
Pozdrawiam
SD
Obrazek
darekmil73
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: darekmil73 »

Dzięki za szybką reakcję, mówię oczywiście o pełnej wersji 2.2 :)
D. Design pisze: Loclizer znajduje się 450m od progu pasa 09 a GP i DME tak, jak pokazuje mapa - pomiędzy progiem rwy27 a apronem 1. Nie widzę tu nieprawidłowości, chyba, że na mapie z AIP jest błąd lub ostatnimi czasy coś przeniesiono.
No tak powinno być w istocie, ale u mnie jest zupełnie co innego:

Obrazek
Obrazek :|
Widać tu 2 localizery usytuowane na pasie i w okienku edycji - Runway 09 - ILS/DME09, z tym że faktycznie, tak jak tu pisałeś, odpowiadając Boberowi, to działa (przynajmniej u mnie, bez dokładnego wnikania), ale DME już działa tak jak na tym AFCADzie.
Ustawiłem domyślnego B738 na starcie RWY27 i po wstukaniu namiarów ILSa DME wskazywało mi 1,7NM, czyli dokładnie tyle, jaka jest odległość do progu RWY09, a powinno być jakoś ponad 0,5NM.
Co się tyczy rozmiarów bramek na apronie B w EPGD, to nie byłbym takim optymistą :)
Fakt, stanowiska są na końcu listy, ale biorąc pod uwagę brak bramek okupowanych przez statyczne samoloty jak i rezerwację znacznej części z nich pod dane linie ELO, LOT, WZZ, RYR itd. FSX ma do dyspozycji już tylko/aż 6 bramek dla okazyjnych charterów.
Na dzień dzisiejszy to AŻ, ale jeśli powstaną rozkłady na czas Euro2012, to TYLKO :D
Zresztą u mnie na EPKT FSX stawia sporo linii pasażerskich na apronie 3 - nie wiem, czy tak jest w realu - chyba nie, poza tym FSX ma swoje fanaberie w tej materii i czasem ciężko przewidzieć, co "wymyśli" projektując AFCAD :)
Czasem zdarzają się wariacje, że np. taki Wizzair nie stanie na parkingu z przypisanym kodem WZZ, a zajmie parking bez kodu i w ten sposób mamy zajęte już 2 bramki przez jedną maszynę, bo FSX skieruje kolejny samolot spoza "wstukanych" w bramki kodów ICAO na kolejną "czystą" bramkę rezerwując tę z kodem WZZ dla kolejnego Wizzaira;)

Co do wersji online/offline to ja ufam i rozumiem, że to jest pisane pod obie opcje latania, ale na EPKT koegzystencja bramek 10,11,12 temu przeczy - żywy kontroler będzie wiedział, że jeśli na 11 stoi "krowa" lub cokolwiek, to nie pozwoli nikomu stanąć na 10,12, zaś FSX offline dopuści do takiej sytuacji i samoloty "pięknie" będą zachodziły się skrzydłami, zwłaszcza że na głównej płycie mamy już tylko 4 niezarezerwowane przez linie bramki (bez kodów ICAO) - 5,10,11 i 12 w tym 3 właśnie konfliktowe.
Pozdrawiam,
Darek
Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Darek masz Afcad-a, ten program ma duże możliwości :)

A to, że FS stawia samoloty jak stawia to naprawdę nie jest wina Scenerii, Staszka czy też Rządu. FS jest zrobiony jak jest i offline będzie stawiał tak jak został zaprogramowany - czyli chaotycznie
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Czy ktoś z Was testował EPGD z VFR Poland?
Jest przesunięcie scenerii?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Challenger
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rzeszów

Post autor: Challenger »

Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to naprawić?

Obrazek
LENOVO Y580
Intel Core i7-3610QM
8GB RAM (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)
NVIDIA GeForce GTX 660M
+ Intel HD Graphics 4000
Windows 7 64-bit Ultimate
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

To ciekawy problem też widzę coś takiego pierwszy raz.
Po pierwsze, co mi się nasuwa na myśl toto że znikły wszystkie tekstury ale to znowu obiekty by nie były całe czarne a szare, drugie co to jakiś błąd karty graficznej.
Awatar użytkownika
Challenger
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rzeszów

Post autor: Challenger »

Dzięki za szybką odpowiedź. Tekstury są wszystkie, być może rzeczywiście problem z kartą graficzną.

EDIT:
Na razie działa. Zmieniłem rozdzielczość na mniejszą i z powrotem i jest ok. Albo dlatego, że zmieniłem teksturę pasa na DDS DXT3 (ale chyba takie są wszystkie), chociaż logicznie myśląc powinien tylko pas działać :)
Ostatnio zmieniony śr 27 kwie, 2011 17:32 przez Challenger, łącznie zmieniany 1 raz.
LENOVO Y580
Intel Core i7-3610QM
8GB RAM (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)
NVIDIA GeForce GTX 660M
+ Intel HD Graphics 4000
Windows 7 64-bit Ultimate
23djdaro
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Białystok

Post autor: 23djdaro »

Witam wszystkich

Mam taki problem, otóż na EPKT po ustawieniu ILS na pas 27 lokalizer i GS są wporządku jednak ILS nie pokazuje mi odległości od pasa DME. Dzieje się tylko tak na EPKT na pozostałych lotniskach jest jak najbardziej w porządku. Co może być tego przyczyną? Dodam, że latam na 737 Wilco i FSX. Proszę o pomoc. Dziękuje
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Witam.
Czy jest zainstalowany patch?
http://drzewiecki-design.net/forum/viewtopic.php?t=162
Obrazek
23djdaro
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Białystok

Post autor: 23djdaro »

Już wszystko ok. :) Zainstalowałem patcha i jest już DME. :) Dzięki wielkie.
PS. Scenerie są SUPER. :) Rewelacja, oby tak dalej. :)
Ostatnio zmieniony czw 28 kwie, 2011 23:25 przez 23djdaro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Dzięki, cieszę się.
Obrazek
luko
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: luko »

Witam,
jak usunąć statyczne samoloty z lotnisk PAVol.1 w wersji DEMO?
Czy są to pliki EPxx_Static.bgl?
Tylko, że w przypadku:
- EPGD i EPRZ mam jeszcze "...static_lb.bgl"
- a EPKT: mam "EPKT_static.bgl" oraz "Static_EPKT.bgl"
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
Awatar użytkownika
Bubi
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK/EPGD

Post autor: Bubi »

Witam.
Co można z tym zrobić?
http://img.photobucket.com/albums/v475/ ... 210181.jpg

Dodatki:
UTX Europe oraz VFR Poland, no i oczywiscie Polish Airports vol 1 plus patch.

Dzis skladałem znajomemu zestaw pod fsa, pokupował troszke i wyszedl taki kwiatek.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 10 gru, 2011 20:03 przez Bubi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Intel Core Duo 3,15 Ghz,4Gb Ram Geil Ultra, P5B Deluxe Asus,ATI HD6770,T-Fligt Hotas X
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

"To", czyli co?
Stawiam na to:
http://forum.pl-vacc.org/viewtopic.php?p=328734#p328734
http://drzewiecki-design.net/forum/view ... =1548#1548

PS Zamiast Nokii N8 użyj klawisza Print Screen na klawiaturze komputera.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
Bubi
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK/EPGD

Post autor: Bubi »

Nokia była najszybciej pod ręką.
Linki które podałeś służą do modernizacji Afcada.
Natomiast mi chodziło o wygląd, jak to nowa płyta zasłania drogę po której jadą samochody. W rzeczywistości tej drogi już nie ma. Jest zamknięta ze względu na budowę. Jednak FS tego nie wie i puszcza ruch uliczny dalej tą samą drogą tylko przykrytą nowa płytą. I nie wiem czy dobrze dedukuję ale czy na chwilę obezna jedynym rozwiązaniem jest tylko wyłączenie ruchu ulicznego.

http://i275.photobucket.com/albums/jj29 ... 498672.jpg
Tutaj doskonale widać.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz 11 gru, 2011 08:38 przez Bubi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Intel Core Duo 3,15 Ghz,4Gb Ram Geil Ultra, P5B Deluxe Asus,ATI HD6770,T-Fligt Hotas X
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Tam ma być, przecież widać na screenie http://drzewiecki-design.net/forum/view ... =1548#1548 . To była poprawka "na szybko", aby dało się bardziej realnie wykonywać operacje z EPGD. Oficjalna poprawka powinna pojawić się w pierwszym kwartale 2012, okolice marca może.
Obrazek
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Pruszcz Gdański

Post autor: West »

Witam,

Czy ktoś z Was zauważył, że po instalacji najnowszej aktualizacji dla EPGD nie świecą się PAPI? Teraz nie wiem jak wrócić do poprzedniego stanu..
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Pruszcz Gdański

Post autor: West »

Czy wiadomo coś na temat uaktualnienia dla EPGD?
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
slyszers
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: slyszers »

Mam problem z EPGD, po zainstalowaniu pełnej wersji, patcha (2.2) i update-u z najnowszym afcadem, nie mam żadnych budynków w scenerii, wszystko jest poza budynkami.

U mnie wygląda to tak
Obrazek

...i dodatkowo nie mam PAPI

EDIT: budynki już sa, natomiast nadal stoją mi drzewa na apronie i brak PAPI.
Ostatnio zmieniony ndz 03 cze, 2012 12:38 przez slyszers, łącznie zmieniany 2 razy.
luko
Jet Captain
Jet Captain

U mnie natomiast brak PAPI w Gdańsku (West, może rozwiązałeś problem?)
FSX pełna wersja, 2.2, + update z 11.2011 + ostatni update. Poza tym wszystko jest ok.

Edit. usunąłem plik EPGD_static.bgl (nie chciałem mieć zajętych stanowisk), czy to mogło mieć wpływ na zniknięcie PAPI? Szczerze mówiąc nie sprawdzałem PAPI przed usunięciem w.w pliku...
ad_verbum
Jet Captain
Jet Captain

Post autor: ad_verbum »

luko pisze:U mnie natomiast brak PAPI w Gdańsku (West, może rozwiązałeś problem?)
FSX pełna wersja, 2.2, + update z 11.2011 + ostatni update. Poza tym wszystko jest ok.
Edit. usunąłem plik EPGD_static.bgl (nie chciałem mieć zajętych stanowisk), czy to mogło mieć wpływ na zniknięcie PAPI? Szczerze mówiąc nie sprawdzałem PAPI przed usunięciem w.w pliku...
Wersja 2 pod FSX, update do 2.2, mały update EPGD i także brak PAPI. Reszta OK.
Luko, ja nie usuwałem static.bgl a PAPI nie mam.

PS. Luko, co to za update z 11.2011? Według wskazówek ze strony DD są trzy aktualizacje: do wersji 2.2 (jest z grudnia 2010), mały update EPGD (z 2012) i mały update EPKT (z 2012).
luko
Jet Captain
Jet Captain

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Panowie, update będzie działał tak jak na screenach tylko po usunięciu tych plików, które były wymienione w instrukcjach instalacji. To wszystko, co na dany moment da się jeszcze ze scenerii wyciągnąć. Aktualnie w naszym posiadaniu są świetne materiały dot. nowego EPGD, także po wypuszczeniu wersji 3 (prawdopodobnie do końca roku pod obie wersje), będzie to pewnie jedno z naszych najlepiej odwzorowanych lotnisk. Ale potrzeba trochę cierpliwości - jak pisałem, jest to właściwie tworzenie lotniska od nowa.
Obrazek
ad_verbum
Jet Captain
Jet Captain

Niżej jest nowsza wersja EPGD_update_FSX.zip z 21 kwietnia 2012, różnica pewnie polega na dodaniu GZD VOR, który został zainstalowany w tym roku i uruchomiony w okolicach kwietnia, jeśli mnie pamięć nie myli.
D. Design pisze:Panowie, update będzie działał tak jak na screenach tylko po usunięciu tych plików, które były wymienione w instrukcjach instalacji.
Pliki usunąłem zgodnie z instrukcją, update działa poprawnie, tylko PAPI nie ma. Rozumiem, że do czasu pojawienia się aktualizacji do wersji 3 PAPI należy uznać za wyłączone? ;-)

D. Design pisze:Aktualnie w naszym posiadaniu są świetne materiały dot. nowego EPGD, także po wypuszczeniu wersji 3, będzie to pewnie jedno z naszych najlepiej odwzorowanych lotnisk. Ale potrzeba trochę cierpliwości - jak pisałem, jest to właściwie tworzenie lotniska od nowa.
Bardzo miłe wieści - rozumiem, że dostaniemy nowe tekstury terenu dookoła lotniska :-). Warto by było dopasować je kolorystycznie do VFRPoland. Zatem pozostaje tylko grzecznie czekać - jako tubylec zdaję sobie sprawę, ile pracy Was czeka - ale jestem pewien, że będzie warto.
luko
Jet Captain
Jet Captain

Maciek, tak, ale ten mały update z listopada '11 uaktualnia plik EPGD_biblioteka.bgl - chociaż nie wiem dokładnie za co to jest odpowiedzialne.
Natomiast nowy nadajnik VOR pojawia się po update z maja br.

Ps. Stasiu, rzuciłbyś w wolnej chwili okiem na PW?
ad_verbum
Jet Captain
Jet Captain

luko pisze:Maciek, tak, ale ten mały update z listopada '11 uaktualnia plik EPGD_biblioteka.bgl - chociaż nie wiem dokładnie za co to jest odpowiedzialne.
Natomiast nowy nadajnik VOR pojawia się po update z maja br.
Kierowałem się wytycznymi ze strony http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv1_X.htm linkowany jest tam EPGD_update_FSX.zip. Oba posty odnoszące się do aktualizacji, ten z 21 kwietnia i ten z 12 maja, linkują właśnie do tego pliku. Sam plik .bgl jest z 5 maja.

Nie mam pojęcia co zawiera EPGD_biblioteka.bgl, z jakiegoś powodu nie ma go w EPGD_update_FSX.zip. Coś mi się wydaje, że Staszek powinien uporządkować kwestię linków i usunąć to co niepotrzebne.
slyszers
Light Planes Captain
Light Planes Captain

A czy możecie pomoc w kwestii moich drzew? Tak jak na screenie powyżej.
Ostatnio zmieniony ndz 03 cze, 2012 19:54 przez slyszers, łącznie zmieniany 1 raz.
ad_verbum
Jet Captain
Jet Captain

slyszers pisze:A czy możecie pomoc w kwestii moich drzew? Tak jak na screenie powyżej.
Czy stosownie do zaleceń DD (z pliku readme lub z forum DD) usunąłeś z folderu \your FSX folder\Addon Scenery\Polish Airports vol.1\EPGD_X\Scenery następujące pliki:
EPGD_Fence.bgl
EPGD_Objects.bgl
EPGD_Signs.bgl
EPGD_Snow1.bgl
EPGD_Snow2.bgl
EPGD_Snow3.bgl
EPGD_Snow4.bgl
EPGD_Snow5.bgl
EPGD_Trees.bgl (ten pewnie odpowiada za te drzewa na starej drodze)
Lecha Walesy EPGD.bgl
?
Ostatnio zmieniony ndz 03 cze, 2012 20:32 przez ad_verbum, łącznie zmieniany 2 razy.
slyszers
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Usunąłem. Dwa razy sprawdzałem bo też myślałem, że nie "wyciąłem" drzew.
ad_verbum
Jet Captain
Jet Captain

slyszers pisze:Usunąłem. Dwa razy sprawdzałem bo też myślałem, że nie "wyciąłem" drzew.
To sprawdź czy masz w "Settings - Scenery library" zaznaczone "empty scenery cache on exit".

Uzupełnienie - problem z drzewami rozwiązany.
Na forum DD - http://drzewiecki-design.net/forum/view ... =1915#1915 są dwa małe updaty do EPGD:
- pierwszy z 29.11.2011 w postaci pliku o nazwie EPGD_update.zip zawierający dwa pliki: AFX_EPGD.bgl zawierający AFCAD lotniska z 2011 roku oraz EPGD_biblioteka.bgl zawierający odpowiednio poprawione drzewa tak by nie wchodziły na płytę postojową.
- drugi z 21.04.2012 lub 12.05.2012, oba linki prowadzą do tego samego pliku EPGD_update_FSX.zip zawierającego uaktualniony do stanu z maja 2012 roku AFX_EPGD.bgl z najnowszym AFCADem lotniska.

Slyszers, pobierz z forum DD plik EPGD_update.zip i przegraj do folderu scenerii EPGD_X zawarty w nim plik EPGD_biblioteka.bgl (tylko ten) nadpisując stary plik biblioteka. To wszystko.
ad_verbum
Jet Captain
Jet Captain

By prawidłowo zainstalować Polish Airport vol.1 for FSX (stan lotnisk na maj 2012) należy
- zainstalować PAvol1v2_FSX.exe
- update do wersji 2.2, czyli PAv1_FSX_UPD22
- pierwszy mały update do EPGD, czyli EPGD_update.zip
- drugi mały update do EPGD, czyli EPGD_update_FSX.zip
- mały update do EPKT, czyli EPKT_update_FSX.zip
w takiej właśnie kolejności.

Jak widać należy zainstalować o jeden plik więcej (EPGD_update.zip) niż jest to opisane na stronie http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv1_X.htm co polecam uwadze Staszka. Postępowanie zgodne z opisem ze powyżej podanej strony prowadzi do pojawienia się drzew na płycie postojowej w wyniku pominięcia aktualizacji pliku EPGD_biblioteka.bgl.
luko
Jet Captain
Jet Captain

Czyli jednak konieczna była również popraweczka z listopada :) (...a mówiłem ;) )
ad_verbum
Jet Captain
Jet Captain

luko pisze:Czyli jednak konieczna była również popraweczka z listopada :) (...a mówiłem ;) )
Miałeś rację i to Twój wpis naprowadził mnie na właściwy trop. Dziękuję za podpowiedź.
slyszers
Light Planes Captain
Light Planes Captain

ad_verbum pisze:Slyszers, pobierz z forum DD plik EPGD_update.zip i przegraj do folderu scenerii EPGD_X zawarty w nim plik EPGD_biblioteka.bgl (tylko ten) nadpisując stary plik biblioteka. To wszystko.
Dzięki, działa!!!

Rozumiem, że teraz trzeba poczekać na poprawkę ze światłami PAPI?
Ostatnio zmieniony pn 04 cze, 2012 20:57 przez slyszers, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Dzięki Panowie, poprawię.
Obrazek
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain

update - problem

Post autor: leszek81 »

Panowie,

Zaktualizowałem scenerię EPGD dla FSX punkt po punkcie tak jak pisało. Układ lotniska jest ok, drzew na płycie nie ma, niestety oznakowania taxiway'ów szczególnie na C są w dziwnych miejscach. Wersja PA pełna.

http://imageshack.us/photo/my-images/18/epgd2.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/829/epgd1.jpg/

Ktoś się z tym spotkał? Coś można zaradzić?

Leszek
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
seam77
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: seam77 »

Czy mozna jakos uruchomic ground service i de icing na polskich lotniskach z DD?
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

W wersji do FSXa nie ma takiej możliwości :(
ODPOWIEDZ