EDIT: Tekstury zimowe pojawiają się dopiero od stycznia i pozostawiają wiele do życzenia.
VFR Poland
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
roberts115
- Cadet

- Skąd jesteś: EPWA
Tak, ja też tak mam, że mogę pobierać tylko premium dla FSX. Co dziwne przy instalacji obszaru Gdynia nie miałem problemów, ale zato 24 grudnia leciałem nad teksturą letnią, chociaż wszystkie defaultowe dookoła były zimowe. 
EDIT: Tekstury zimowe pojawiają się dopiero od stycznia i pozostawiają wiele do życzenia.
Dzięki WilkzPolski za próbę pomocy..niestety FSXa instalowałem co najmniej pół roku temu a włączam go co dzień.
U mnie tak:
- zainstalowałem klienta
- pobrałem DNA
- zacząłem pobierać fsx423100v100p
- pobrało
- wyskoczyło okno do loginu
- i podczas logowania wyskskuje że albo FS10 niezainstalowany w systemie, albo że pobrana wersja jest niepasująca do programu.
cóż to może być?
U mnie tak:
- zainstalowałem klienta
- pobrałem DNA
- zacząłem pobierać fsx423100v100p
- pobrało
- wyskoczyło okno do loginu
- i podczas logowania wyskskuje że albo FS10 niezainstalowany w systemie, albo że pobrana wersja jest niepasująca do programu.
cóż to może być?
-
kowalski89
- Cadet

- Skąd jesteś: Gdańsk
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPBK
Kasztana sugestia mnie naprowadziła. Chłopaki piszą w instrukcji "plik instalacyjny", więc sugerowałem się, ze należy to zainstalować. Wszystko gra, po prostu ściągnięty fragment mapki otwieramy za pomocą programu VFRClient, którego się nigdzie nie instaluje, tylko ściąga. Login wpisałem razem z @cośtam i zadziałało.
Dzięki.
Dzięki.
U mnie nadal nie działa..
FSX10 niby nie jest zainstalowany
jak klikam na scenerię ppm i nie zainstaluję clienta to nie ma jakiego programu wybrać do otwarcia.
A może ten client ma być zainstalowany w jakimś konkretnym folderze?np w fsx addon scenery?choć mi się instaluje bardzo szybko i domyślnie bez prawa wyboru.normalnie nie wiem.
Co do pomyłki. W nazwie scenerii na początku jest fsx - więc chyba wszystko sie zgadza że to do fsxa.
Poza tym ciekawe gdzie się podziali koledzy którzy na mnie "wsiedli" kilka postów wyżej gdy przewidywałem takie problemy...hmm..teraz cisza...
FSX10 niby nie jest zainstalowany
jak klikam na scenerię ppm i nie zainstaluję clienta to nie ma jakiego programu wybrać do otwarcia.
A może ten client ma być zainstalowany w jakimś konkretnym folderze?np w fsx addon scenery?choć mi się instaluje bardzo szybko i domyślnie bez prawa wyboru.normalnie nie wiem.
Co do pomyłki. W nazwie scenerii na początku jest fsx - więc chyba wszystko sie zgadza że to do fsxa.
Poza tym ciekawe gdzie się podziali koledzy którzy na mnie "wsiedli" kilka postów wyżej gdy przewidywałem takie problemy...hmm..teraz cisza...
-
mbucholski
- Jet 1st Officer

- Skąd jesteś: Maastricht
O tej wyjątkowości to raczej nie komplement:)? W teorii masz rację.ale w praktyce wygląda to tak że gdy klikam na otwórz za pomocą, rozwija sie menu z programami do wyboru, wśród nich nie ma clienta, więc ręcznie szukam na dysku i wybieram client.exe o którym mowa.klikam na ok. wraca do tabelki na której nadal nie ma clientavfr tylko chce mi otworzyć za pomocą torrenta.Gdy klikam jeszcze raz ok (a niech mu bedzie przez torrenta-choć niby dlaczego?) to wyskakuje błąd że za mało miejsca w magazynie dla tej czynności... Kasztan jeśli kumasz więcej ode mnie to naprowadź mnie jaśniej.
EDIT:
A gdy zainstaluje i klikam na scenerię do zainstalowania to...zerknijcie na screena
EDIT:
A gdy zainstaluje i klikam na scenerię do zainstalowania to...zerknijcie na screena
- Załączniki
-
- 1.jpg (69.83 KiB) Przejrzano 19319 razy
Ostatnio zmieniony sob 25 gru, 2010 18:39 przez piter747, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chciało mi się grzebać narzędziami, stawiam, że klient szuka po rejestrze ścieżki do FSXa i go nie znajduje. Szczególnie w przypadku V i W7 może mieć z tym problem ze względu na odmienną zasadę działania rejestru niż w przypadku XP.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Z tego co napisałeś na chwilę obecną to bankowo nie jest wina ani FSX, ani Poland VFR
Nie mogę skumać więcej bo to jakaś abstrakcja. Instalujesz, czy nie instalujesz bo już się zakręciałem.
Sprawdź proszę czy nie masz przypadkiem jakieś bzdury przypisanej dla plików z rozszerzeniem .vfr
Pierwotnie powinieneś plik .vfr widzieć jako "czysty" - do którego nie jest przypisana żadna akcja.
Wrzuć na imageshack.us screena ikonki z plikiem .vfr
U mnie wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us
Nie mogę skumać więcej bo to jakaś abstrakcja. Instalujesz, czy nie instalujesz bo już się zakręciałem.
Sprawdź proszę czy nie masz przypadkiem jakieś bzdury przypisanej dla plików z rozszerzeniem .vfr
Pierwotnie powinieneś plik .vfr widzieć jako "czysty" - do którego nie jest przypisana żadna akcja.
Wrzuć na imageshack.us screena ikonki z plikiem .vfr
U mnie wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony sob 25 gru, 2010 18:42 przez Kasztan, łącznie zmieniany 1 raz.
Co radzisz? To jest system xp a raczej lepsza jego wersja czyli mx
EDIT:
Na początku był czysty.
Obecnie wygląda tak:
EDIT:
Na początku był czysty.
Obecnie wygląda tak:
- Załączniki
-
- 2.jpg (2.79 KiB) Przejrzano 19291 razy
Ostatnio zmieniony sob 25 gru, 2010 18:47 przez piter747, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie ma czegoś takiego, jak lepsza wersja MX. To zwykły pirat.piter747 pisze:To jest system xp a raczej lepsza jego wersja czyli mx
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

A tak btw. Gdzie znajduje się ta instalka już po instalacji? Bo załóżmy, że instaluję system na nowo... musi gdzieś być, a u mnie wyparowała... czy wystarczy skopiować folder addonu w .../FSX/addons(czy jak kto ma)?
To po pierwsze; po drugie: Jeśli instaluję inny klocek to muszę podać ścieżkę taką samą jak za pierwszym razem (czyli, np. ...fsx/addons), czy od tej pory podawać ścieżkę utworzoną przez vfr (czyli, np. ...fsx/addons/vfrpoland)?
Wolałbym nie mieć potem bałaganu na dysku.
To po pierwsze; po drugie: Jeśli instaluję inny klocek to muszę podać ścieżkę taką samą jak za pierwszym razem (czyli, np. ...fsx/addons), czy od tej pory podawać ścieżkę utworzoną przez vfr (czyli, np. ...fsx/addons/vfrpoland)?
Wolałbym nie mieć potem bałaganu na dysku.
Poczytałem.piter747 pisze:Przemyk poczytaj na stronie o mx jest lepszy bo jest skończony:) a co do piractwa..być może..ale nie ma to związku z vfr.
1. Regulamin tego forum, za to warn, żeby nie było nieporozumień.
2. Zaszyty nielegalny klucz korporacyjny.
3. MS nie pozwala na modyfikację swoich produktów i późniejsze ich rozpowszechnianie:
4. Związek może być taki, że to pirat z pousuwanymi niektórymi rzeczami, doinstalowanymi innymi.MicrosoftProductUseRights(Worldwide)(Polish)(October2010) pisze:iii. Ograniczenia dotyczące rozpowszechniania. Nie mogą Państwo:
• zmieniać w Kodzie Dystrybucyjnym żadnych informacji o prawach autorskich, znakach towarowych lub patentach;
• używać znaków towarowych Microsoft w nazwach swoich programów lub w sposób sugerujący, że Państwa programy pochodzą od Microsoft lub są przez Microsoft popierane;
• rozpowszechniać Kodu Dystrybucyjnego innego niż kod wymieniony w plikach OTHER-DIST.TXT w celu uruchamiania go w systemach operacyjnych, środowiskach wykonawczych lub aplikacji firm innych niż Microsoft;
• umieszczać Kodu Dystrybucyjnego w oprogramowaniu złośliwym, oszukańczym lub niezgodnym z prawem albo
• modyfikować ani rozpowszechniać kodu źródłowego żadnego Kodu Dystrybucyjnego w taki sposób, aby jakakolwiek jego część podlegała Licencji Wyłączającej. Licencja wyłączająca jest licencją, w której używanie, modyfikowanie lub rozpowszechnianie wymaga, by:
o kod był jawny lub rozpowszechniany w postaci kodu źródłowego albo
o by inne osoby miały prawo do jego modyfikowania.
PS Żale na PW albo do Administratora.
Zainstalowałem dzisiaj wersje darmowe dla fs 2004 i powiem wam, że całkiem niezłe jeśli chodzi o jakość tekstur. Ale fakt brakuje autogenu co jest dużym minusem. No jeszcze jest jeden problem a dokładnie to, że większość lotnisk nie zgadza się z scenerią co jest kolejnym minusem.
Szukam sponsora na PPL ;p
-
kowalski89
- Cadet

- Skąd jesteś: Gdańsk
-
roberts115
- Cadet

- Skąd jesteś: EPWA
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

Może są tacy co nie wiedzą 
http://92.60.138.60/~apacz/smf/index.php?topic=13595.0 - dyskusja na forach yoyosims.pl - Zaczynają pojawiać się poprawione AFCAD'y do fotoscenerii.
http://92.60.138.60/~apacz/smf/index.php?topic=13658.0 - a tu już wydzielony temat dla AFCAD'ów.
http://92.60.138.60/~apacz/smf/index.php?topic=13595.0 - dyskusja na forach yoyosims.pl - Zaczynają pojawiać się poprawione AFCAD'y do fotoscenerii.
http://92.60.138.60/~apacz/smf/index.php?topic=13658.0 - a tu już wydzielony temat dla AFCAD'ów.
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

Żarnowiec i Gdynia mają obecnie problemy. Sam nie mogę zainstalować Żarnowca, a wspomniana Gdynia na te chwilę została wycofana w ogóle. Prawdopodobnie chłopaki pracują nad tym, więc radzę uzbroić się w cierpliwość... lub odsyłam do:
support@vfrpoland.com
support@vfrpoland.com
Jak się zepsuło, kiedy? Ściągał ponownie? W trakcie gry?Versacz pisze:Znajomy ostatnio ściągnął scenerie darmowe dla fs9 i o dziwo wszytko by było ok gdyby nie to, że dla trzech obszarów coś zepsuła się jakoś tekstur
Rozwiń tą myśl...