Problem z przepustnicą. Aviator AV8R
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Problem z przepustnicą. Aviator AV8R
Witam ponownie.
Niestety nie mogłem edytować poprzedniego tematu, więc piszę w nowym.
A więc gdy przesuwam przepustnicę samolot skręca, a przepustnicę mam na przyciskach B i Y. Wie ktoś może jak to zmienić ? Próbowałem w ustawieniach mfsx, ale nie daję rady.
Z góry dziękuję za pomoc.
Niestety nie mogłem edytować poprzedniego tematu, więc piszę w nowym.
A więc gdy przesuwam przepustnicę samolot skręca, a przepustnicę mam na przyciskach B i Y. Wie ktoś może jak to zmienić ? Próbowałem w ustawieniach mfsx, ale nie daję rady.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
TytusPZL
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: Tarnów, D. T.
Albo masz do osi przepustnicy przypisaną też oś np. steru kierunki, lub lotek lub koła przedniego (w niektórych maszynach), albo przepustnice przypisałeś tylko do jednego silnika, zamiast do wszystkich.
Ostatnio zmieniony śr 09 lut, 2011 13:14 przez TytusPZL, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mbucholski
- Jet 1st Officer

- Skąd jesteś: Maastricht
Witam Ponownie.
A więc spróbowałem kalibrować tą przepustnicę poprzez windowsa, i przy Osi Z(przepustnica) mogę tylko przesunąć od 16512 do 49152 czyli od 25% do 75% w dodatku mam ją ustawioną na odwrót(podczas zmniejszania ciągu ciąg się zwiększa i na odwrót). Może ktoś z użytkowników miał podobny problem ?
A więc spróbowałem kalibrować tą przepustnicę poprzez windowsa, i przy Osi Z(przepustnica) mogę tylko przesunąć od 16512 do 49152 czyli od 25% do 75% w dodatku mam ją ustawioną na odwrót(podczas zmniejszania ciągu ciąg się zwiększa i na odwrót). Może ktoś z użytkowników miał podobny problem ?
-
TytusPZL
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: Tarnów, D. T.
Co do odwrotnego działania osi , to sprawa jest prosta: W menu przypisywania osi sterów do osi Joysticka jest opcja odwrócenia osi (Reverse). Zaznacz ją i uruchom ponownie FS. Problem powinien zniknąć. Co do działania osi tylko w zakresie 25-75%, to jeżeli podczas kalibracji FS był WYŁĄCZONY, albo martwa strefa była ustawiona na ZERO, a sterowniki są systemowe, to nie potrafię pomóc. Można spróbować zainstalować stery producenta i za ich pomocą kalibrować, ale nie mam doświadczenia w tej kwestii, gdyż nigdy nie potrzebowałem używać sterów producenta.
Ostatecznie sprzedaj tego Joy'a komuś kto nie ma takich problemów i kup coś mniej kłopotliwego
Ostatecznie sprzedaj tego Joy'a komuś kto nie ma takich problemów i kup coś mniej kłopotliwego