wojtek_84 pisze:Migotanie spowodowane jest nakładaniem się scenerii podstawowej z dodatkową - szczególnie w obecności REXa, przy włączonym DX10 preview. Mnie pomaga grzebanie w plikach, ewentualnie edycja lotniska.
W tym wypadku wygląda to tak jak by została usunięta tekstura pasa startowego - coś mieszałeś z teksturami?
Mam REX'a oraz włączone DX10 preview. Jeśli chodzi o tekstury to tylko konwertowałem je do mniejszej rozdzielczości (50%), ale z tego co kojarzę to konwertowanie dotyczyło tekstur ogólnych świata. Scenerie zainstalowałem po konwersacji.
PZL Belfegor pisze:W poście pytającego brakuje detali - co to za sceneria, jaką ma wersję FSX, czy używa trybu DX10 itd. W skrócie - migoczą scenerie z FS9, gdzie ziemia była płaska.
O scenerii nie ma sensu pisać - dzieje się tak na kilku. Dlatego to pominąłem.
Jeśli chodzi o wersje FSX to wersja podstawowa (nie Deluxe, nie Acceleration) + SP2. DX 10 włączony jak pisałem wcześniej.
PZL Belfegor pisze:Jedno z nich to przenikanie - jedna sceneria leży na drugiej, wtedy raz widać grunt jednej, a raz drugiej - specyficznym przypadkiem jest użycie scenerii przeznaczonej dla FS9, gdzie płaskie podłoże przenika się z kulistym. Drugi typ to migotanie-migotanie

pojawiające się w trybie DX10 preview - tutaj migoczą niektóre typy powierzchni niezależnie od tekstur je pokrywających (więcej na forum REXa), a ponadto mipmapy chyba nie są obsługiwane, przez co w oddali mogą pojawiać się szumy (by je zminimalizować, REX ma specjalne tekstury właśnie pod tryb DX10).
Ja mam styczność raczej z tym pierwszym... Jeśli chodzi o migotanie - migotanie, o którym mówisz to zakładam, że masz na myśli coś a'la shimerring np ze scenerii Orly Aerosoftu. Ono znika po odpowiednim ustawieniu nVidia Inspector, ale w tym przypadku to nie jest ten efekt.

Prędze widać drugą scenerię, która jest podrzędna.
Tyle, że... taki efekt jest np przy scenerii Nice od Aerosoftu, a domyślnie nie widzę, żeby FSX je ładował... :/
EDIT: Jeśli chodzi o migotanie to jest to decydowane nakładanie się jednej scenerii na drugą, tylko jak z tym walczyć? :/ W Scenery library jest tylko jedna sceneria danego typu (ściągnięta w większości przypadków z avsim) oraz LFMN od Aerosoftu, a efekty te same... :/